Ν. Βούτσης: Ο Δ. Καμμένος πρέπει να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής

Ισχυρή πίεση, σε τόνους δημόσιας έκκλησης στον Δημήτρη Καμμένο να παραδώσει την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Όπως είπε, δεν είναι σωστό "να πολιτικοποιείται ένα απολύτως κανονιστικό θέμα που αφορά την Βουλή και την

λειτουργία της. Ο κ. Καμμένος που ψήφισα και εγώ έγινε αντιπρόεδρος επειδή η θέση δόθηκε, και καλώς δόθηκε, στους ΑΝΕΛ. Από την στιγμή που πλέον δεν αντιπροσωπεύει κάποιο κόμμα, τότε πρέπει να παραιτηθεί. Δεν βιάζομαι και δεν θεωρώ σωστό να γίνει μια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για ένα τέτοιο θέμα, για πρώτη φορά στα χρονικά της Βουλής. Προς τι αυτή η πρόκληση από τον κ. Καμμένο; Κανείς δεν θέλει να εξελιχθεί έτσι μια συζήτηση, να πολιτικοποιηθεί και να λέει ο ένας θέματα και της τρέχουσας ατζέντας και ο άλλος για τον Ζάεφ κλπ".

Υπενθυμίζεται ότι για να καθαιρεθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου ο Δημήτρης Καμμένος, θα πρέπει να του υποβληθεί μομφή από 50 βουλευτές και να γίνει συζήτηση και ψήφισή της από την Ολομέλεια της Βουλής.

Παρ’ ότι ο ΠτΒ είπε πολλές φορές μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως "δεν βιαζόμαστε", η εν λόγω συζήτηση, εάν ο κ. Καμμένος επιμείνει, θα πρέπει να οριστεί πριν τις 16 Ιουλίου, οπότε και ξεκινούν τα θερινά τμήματα της Βουλής.

Ερωτώμενος ο κ. Βούτσης εάν προτίθεται να αλλάξει ακόμα και τον Κανονισμό της Βουλής ώστε αυτοδικαίως να μην είναι αντιπρόεδρος κάποιος ανεξάρτητος βουλευτής, αρχικά είπε ότι δεν θα κάνει κάτι τέτοιο. "Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουμε ξανά τον Κανονισμό για τέτοια θέματα", είπε. Όμως άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να γίνει και αυτό στο μέλλον.

Ο κ. Βούτσης επανέλαβε ότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος του είχε στείλει sms όταν τελείωσε η συζήτηση της πρότασης μομφής και τον διαβεβαίωνε πως "αυτονοήτως" θα παραιτηθεί. "Όμως μετά έγιναν διάφορα και άλλαξε άποψη και τώρα βγαίνει στα ΜΜΕ και λέει να του υποβάλλουν πρόταση μομφής. Εγώ δεν βγαίνω στα ΜΜΕ, όσοι έχουν στασίδι, τους καλούν ή παρακαλάνε για να πάνε, βγαίνουν και τα λένε", κατέληξε.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βούτσης, Καμμένος, Βουλής,voutsis, kammenos, voulis