Μυστικά που θα αλλάξουν την άποψή σας για τα αεροπορικά ταξίδια

11:04 3/4/2014 - Πηγή: Antinews

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν οι πιλότοι μένουν ξύπνιοι σε όλη την πτήση, ή αν το μαξιλάρι σας είναι καθαρό; Ένας περίεργος χρήστης του Reddit ζήτησε από επαγγελματίες αεροπορικών εταιρειών να του αποκαλύψουν τα μυστικά των πτήσεων. Τις απαντήσεις από αεροσυνοδούς, πιλότους, μηχανικούς και τακτικούς ταξιδιώτες (οι οποίες να σημειωθεί ότι δεν είναι τεκμηριωμένες), οι περισσότεροι μάλλον δεν θα ήθελαν να τι μάθουν ποτέ…

Τα χαμηλά φώτα έχουν ως στόχο να σας προετοιμάσουν για πιθανή εκκένωση και όχι για ύπνο.

«Όταν ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στη νύχτα, χαμηλώνει τα εσωτερικά

φώτα σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί... τα μάτια σας έχουν ήδη προσαρμοστεί στο σκοτάδι κι έτσι θα είστε σε θέση να βλέπετε καλύτερα έξω από το αεροπλάνο».


Μπορείτε να ξεκλειδώσετε μια τουαλέτα από το εξωτερικό .

«Μπορείτε να ξεκλειδώσετε τι τουαλέτες του αεροπλάνου από το εξωτερικό. Υπάρχει συνήθως ένας μηχανισμός κλειδώματος που κρύβεται πίσω από το σήμα ‘μην καπνίζετε’ στην πόρτα. Απλά σηκώστε το καπάκι και σπρώξτε τη βίδα για να ξεκλειδώσετε».

Αναπνέετε αέρα του κινητήρα.

«Ο αέρας που αναπνέουμε σε ένα αεροπλάνο είναι στην πραγματικότητα πεπιεσμένος αέρας που λαμβάνεται από τις μηχανές. Ένα μεγάλο μέρος (25 % έως 50 %) διοχετεύεται στο πιλοτήριο και το υπόλοιπο είναι για τους επιβάτες. Ο αέρας φεύγει από το αεροπλάνο με μια μικρή τρύπα στο πίσω μέρος της ατράκτου».

Οι κουβέρτες δεν έχουν πλυθεί.

«Εργάστηκα για τη Southwest ως αεροσυνοδός. Οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια; Απλά διπλώνονται και αποθηκεύονται μεταξύ των πτήσεων. Οι μόνες φρεσκοπλυμένες που έχω δει είναι σε μία πρωινή πτήση. Επίσης, αν αφήνετε τα φιστίκια σας στο δίσκο, το πιο πιθανό είναι να αναμειγνύονται με… ακαθαρσίες μωρών. Πιο πολλές βρώμικες πάνες υπάρχουν συνήθως επάνω, παρά τρόφιμα. Και αυτοί οι δίσκοι δεν έχω δει να καθαρίζονται ή να απολυμαίνονται ποτέ».

Ο κυβερνήτης έχει το δικαίωμα να σας συλλάβει κατά την πτήση.

Ο κυβερνήτης έχει σχεδόν απεριόριστη εξουσία όταν κλείνουν οι πόρτες. Έχει τη δυνατότητα να συλλάβει ανθρώπους, να κόψει πρόστιμα, ακόμη και να κάνει τη διαθήκη ενός ετοιμοθάνατου επιβάτη».

Μπορείτε να αναβαθμιστείτε στην πρώτη θέση μετά την απογείωση.

«Όντως μπορείτε να πάτε στην business class ή την πρώτη θέση όταν κλείσουν οι πόρτες. Δεν το κάνουμε πολύ συχνά, εν μέρει επειδή σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουμε έκθεση που εξηγεί γιατί το κάναμε, ή επειδή υπάρχει ήδη ένα γεύμα ή επειδή οι μπροστινές καμπίνες είναι συχνά γεμάτες. Βοηθά αν είστε πολύ ωραίος, καλοντυμένος, έγκυος, πολύ ψηλός, φίλος μας ή όλα τα παραπάνω».


Οι πιλότοι κοιμούνται εν ώρα πτήσης.

«Μεταξύ 43 και 54 τοις εκατό των πιλότων που ρωτήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και τη Σουηδία παραδέχτηκαν ότι κοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιβατικής πτήσης».

Οι επιβάτες κλέβουν σωσίβια.

«Οι επιβάτες παίρνουν τα σωσίβια που βρίσκονται κάτω από το κάθισμα ως σουβενίρ. Είναι μια πράξη που τιμωρείται και ενώ οι αεροπορικές εταιρείες ελέγχουν κάθε κάθισμα κατά την έναρξη της ημέρας, ένα αεροπλάνο μπορεί να κάνει πολλά ταξίδια σε μια μέρα και όλο και κάποιο σωσίβιο μπορεί να κλαπεί. Έτσι, είναι μια καλή ιδέα να ελέγξετε αν το σωσίβιο είναι στη θέση του».

Οι μάσκες σας δίνουν μόλις 15 λεπτά αέρα (περίπου).

«Εάν οι μάσκες οξυγόνου πέσουν, έχετε μόνο περίπου 15 λεπτά οξυγόνο από τη στιγμή που θα τις τραβήξετε. Ωστόσο, αυτός είναι αρκετός χρόνος για τον πιλότο να σας οδηγήσει σε χαμηλότερο υψόμετρο, όπου μπορείτε να αναπνέετε κανονικά».

Οι αεροσυνοδοί μερικές φορές κρατούν το δείπνο σας, ελπίζοντας ότι θα κοιμηθείτε .

«Στις νυχτερινές πτήσεις, μερικές φορές καθυστερούμε το σερβίρισμα όσο μπορούμε, έτσι ώστε κάποιοι να κοιμηθούν και να έχουμε λιγότερα να κάνουμε».

Στους δύο πιλότους σερβίρονται διάφορα γεύματα

«Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τροφικής δηλητηρίασης».

Οι αεροσυνοδοί πιθανώς δεν ακολουθούν τους κανόνες για το κινητό τηλέφωνο.

«Η αδελφή μου είναι αεροσυνοδός και λέει ότι μόλις όλοι απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους, πηγαίνει πίσω και αρχίζει να στέλνει γραπτά μηνύματα».

http://www.huffingtonpost.com/2014/03/31/airline-secrets_n_5043463.html?utm_hp_ref=mostpopular

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα