Μόσχα: Ιδού ο βρώμικος ρόλος της Τουρκίας στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από Συρία και Ιράκ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ρόλο της Τουρκίας και της οικογένειας Ερντογάν στον βρώμικο πόλεμο του πετρελαίου έδωσε το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας. Συγκεκριμένα στοιχεία με δορυφορικές φωτογραφίες, δείχνουν τη διαδρομή των βυτιοφόρων από Συρία και Ιράκ προς διϋλιστήρια και λιμάνια της Τουρκίας.

[photo_0]

Ειδικότερα:

1.Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντώνωφ, είπε:

Τα έσοδα των τρομοκρατών από το λαθρεμπόριο

πετρελαίου ανέρχονται σε 2 δις. δολάρια ετησίως, Να γιατί το ISIS φροντίζει να φυλάσσει τόσο καλά τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που ελέγχει στο Ιράκ και τη Συρία. Ο κύριος χρήστης αυτού του πετρελαίου, του κλεμμένου από τους νόμιμους ιδιοκτήτες του, το Ιράκ και τη Συρία δηλαδή, είναι η Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα εμπλέκεται η πολιτική ηγεσία της χώρας, ο πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένειά του. Σήμερα παρουσιάζουμε μέρος των στοιχείων που επιβεβαιώνουν ότι στην περιοχή δρα μια ενιαία ομάδα ληστών και της τουρκικής ελίτ, που κλέβουν το πετρέλαιο των γειτόνων τους. Σχεδόν όλο αυτό το πετρέλαιο, που παράγεται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μεταφέρεται στην Τουρκία, μέσω των αγωγών και με χιλιάδες βυτιοφόρα. Είμαστε απολύτως πεπιεσμένοι ότι η Τουρκία είναι ο προορισμός του κλεμμένου πετρελαίου. (...)Το πετρέλαιο που εξάγεται από τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, καταλήγει στα τουρκικά λιμάνια, και από εκεί στους τελικούς προορισμούς του. Ξέρουμε τι αξία έχει ο λόγος του Ερντογάν. Δεν είναι η πρώτη φορά που τον πιάνουμε να ψεύδεται. Ήδη, οι τούρκοι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν τις τουρκικές μεταφορές όπλων στους αντάρτες, με τη μορφή της δήθεν ανθρωπιστικής βοήθειας. Κι’ όμως, αυτούς τους φυλάκισαν. (...) Δεν θα παραιτηθούν οι παράγοντες της Τουρκίας και ειδικότερα ο κ.Ερντογάν, ούτε και θα παραδεχθούν τίποτα, ακόμα κι αν τα πρόσωπά τους είναι βαμμένα με το κλεμμένο πετρέλαιο. Μπορεί να φαίνομαι πολύ επικριτικός, αλλά από τα χέρια των τούρκων στρατιωτικών δολοφονήθηκαν σύντροφοί μου στα όπλα. Ο κυνισμός της τουρκικής ηγεσίας είναι απίστευτος. Κοιτάξτε τι έκαναν. Έχουν εισβάλλει, ουσιαστικά, σε μια ξένη χώρα, και την κλέβουν. Θα το υπογραμμίσω. Η παραίτηση του Ερντογάν δεν είναι ο στόχος μας. Αυτό είναι υπόθεση του τουρκικού λαού. Ο στόχος μας είναι να ξεσκεπάσουμε τις πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Άραγε, ουδείς στη Δύση προβληματίζεται που ο γιος του προέδρου της Τουρκίας, είναι επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Τουρκίας, όπως και ότι ο κουμπάρος του τοποθετήθηκε υπουργός Ενέργειας; Τι υπέροχη οικογενειακή επιχείρηση!

[photo_1]

2.Ο επικεφαλής του κέντρου διοίκησης Αμύνης, στρατηγός, Μιχαήλ Μίζιντσεφ, τόνισε:

Μόνο την τελευταία εβδομάδα, από το έδαφος της Τουρκίας, στις γραμμές του ISIS και της Αλ Νούσρα, πέρασαν μέχρι 2000 μαχητές, περίπου 120 τόνοι πυρομαχικών και σχεδόν 250 μεταφορικά μέσα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές πληροφόρησής μας, τέτοιου είδους δραστηριότητα, η τουρκική πλευρά αναπτύσσει εδώ και πολύ καιρό και σε τακτική βάση. Και το κυριότερο: Δεν σκοπεύει να την σταματήσει.

[photo_2]

Ντοκουμέντα και φωτογραφίες

Ο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Σεργκέϊ Ρουντσκόϊ, παρουσίασε αναλυτικά τα εξής στοιχεία:

Στους δύο μήνες των βομβαρδισμών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, πετύχαμε να πλήξουμε 32 περιοχές εγκαταστάσεων εξόρυξης, 11 διϋλιστηρίων, 23 σταθμών μεταφοράς πετρελαίου, και 1080 βυτιοφόρων που μετέφεραν πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει μείωση των δυνατοτήτων της παράνομης εξόρυξης πετρελαίου στη Συρία και μεταφοράς του, κατά 50%. Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς τα έσοδα των τρομοκρατών από αυτή τη δραστηριότητά τους, ανέρχονται σε 3 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Πολλαπλασιάστε το επί τέσσερα χρόνια. Μετά τους βομβαρδισμούς μας υπολογίζουμε ότι τα έσοδά τους μειώνονται κατά 1,5 εκ.δολάρια την ημέρα. Ωστόσο, συνεχίζεται η προμήθεια των τρομοκρατών με εξοπλισμό. Μια σειρά κρατών, με πρώτη την Τουρκία, εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες των τρομοκρατών.

[photo_3]

Κατά τις εκτιμήσεις μας, σήμερα οι τρομοκράτες έχουν στη διάθεσή τους 8.000 με 8.500 βυτιοφόρα και άλλα μέσα, με τα οποία μεταφέρουν καθημερινά 200.000 βαρέλια πετρελαίου.

Τρεις είναι κυρίως οι διαδρομές που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες για να μεταφέρουν το πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχουν στην Τουρκία: Ο Δυτικός δρόμος. Οδηγεί στα τουρκικά λιμάνια στη Μεσόγειο. Ο Βόρειος δρόμος που οδηγεί στα τουρκικά διϋλιστήρια στην πόλη Μπάτμαν, και ο Ανατολικός δρόμος που οδηγεί στον κύριο διαμετακομιστικό σταθμό στη μεγάλη κατοικημένη περιοχή Τζιζρέ.

[photo_4]

-Από τον Δυτικό δρόμο, μεταφέρεται πετρέλαιο που βγαίνει στην περιοχή Ράκκα της Συρίας. Από εκεί οδικώς με βυτιοφόρα, κυρίως τη νύκτα μεταφέρονται στη βορειοδυτική Συρία, και από εκεί μέσω των συνοριακών πόλων, Αζάζ (Συρία), Ρεϊχανλί (Τουρκία), στα τουρκικά λιμάνια Ντερτιόλ και Ισκεντέρουμ. Στις φωτογραφίες που πήραμε στις 13 Νοεμβρίου στην Αζάζ, στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Συρία με την Τουρκία διακρίνονται συγκεντρώσεις βυτιοφόρων. Στη φωτογραφία Α, στην τουρκική πλευρά υπάρχουν 240 βυτιοφόρα και άλλα μεταφορικά μέσα. Στη φωτογραφία Β, στη συριακή πλευρά 46, που περιμένουν να περάσουν στην Τουρκία. Αντίστοιχη εικόνα παρατηρήθηκε και στο Ρεϊχανλί.

Και στην περιοχή στο Αλέπι, παρά τις πολεμικές επιχειρήσεις, παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση μεταφορικών μέσων. Από την πλευρά της Συρίας, αυτό το σημείο το ελέγχει η Αλ Νούσρα. Από εκεί περνούν εκατοντάδες μεταφορικά μέσα. Στις φωτογραφίες της 16ης Νοεμβρίου βλέπουμε στην περιοχή Ρεϊχανλί 360 βυτιοφόρα και άλλα μεταφορικά μέσα. Στη φωτογραφία Β μέχρι 160 βυτιοφόρα που πέρασαν τα σύνορα. Και στην Α, περί τα 100 που κινούνται προς τα συριακά σύνορα. Μετά το πέρασμα των συνόρων, σύμφωνα με φωτογραφίες από δορυφόρους μας, τα βυτιοφόρα κινούνται προς τα λιμάνια Ντερτιόλ και Ισκεντέρουμ, όπου υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που μπορούν να δέσουν τάνκερ. Μέρος του πετρελαίου μεταφέρεται με αυτά εκτός Τουρκίας για επεξεργασία, και μέρος παραμένει στην Τουρκία. Κατά μέσον όρο, ημερησίως, φορτώνεται ένα τάνκερ.

Από δορυφορικές φωτογραφίες στις 25-11-2015 διακρίνεται καθαρά η συγκέντρωση βυτιοφόρων που περιμένουν για να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στα τάνκερ. Στο Ντερτιόλ 95 και στο Ισκεντέρουμ 60.

[photo_5]

Η δεύτερη διαδρομή προς την Τουρκία είναι στις περιοχές των πετρελαϊκών περιοχών στη δυτική όχθη του Ευφράτη ποταμού. Ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εξόρυξης είναι υπό τον έλεγχο του ISIS στην περιοχή Ντέϊρ Εζ Ζορ. Εδώ υπάρχουν αρκετά διϋλιστήρια. Εδώ παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση βυτιοφόρων. Σε δορυφορικές φωτογραφίες στις 18-11-205 κατεγράφησαν 1722 βυτιοφόρα. Μετά τη φόρτωση των βυτιοφόρων, αυτά κινούνται προς την συνοριακή περιοχή Καμισλί και εκεί περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στη Τουρκία. Από εκεί τα περισσότερα καταλήγουν στο μεγάλο διϋλιστήριο στην πόλη Μπάτμαν την Τουρκίας, 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.

Η τρίτη διαδρομή είναι από τις βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας και τις βορειοδυτικές περιοχές του Ιράκ, μέσω των συνοριακών περιοχών της Συρίας, Καρα-Τσοχ και Τσαμ Χανίκ στη Συρία, και της Ταβάν και Ζάχο στο Ιράκ. Στις φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 28-11-2015 στην περιοχή Καρα-Τσοχ υπάρχουν 50 βυτιοφόρα. Τον Αύγουστο καταγράφαμε 300-400 καθημερινώς. Έκτοτε, τίποτα δεν άλλαξε. Ακόμα μεγαλύτερος αριθμός βυτιοφόρων καταγράφεται στα σύνορα Ιρακ-Τουρκίας, που, σημειωτέον, ο αριθμός τους τελευταίους τρεις μήνες δεν μειώνεται. Σε φωτογραφίες στις 14-11-2015, στις περιοχές Ταβάν και Ζάχο, υπήρχαν 1104 βυτιοφόρα και άλλα μεταφορικά μέσα. Και από εκεί, το πετρέλαιο μεταφέρεται στο διϋλιστήριο της τουρκικής πόλης Μπάτμαν ή στο κυριότερο «λογιστικό κέντρο» αυτής της διαδρομής, τη Σιλόπη.

Παρά ταύτα, βομβαρδισμοί εκ μέρους των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων δεν βλέπουμε. Θεωρώντας λοιπόν ότι δεν γίνονται βομβαρδισμοί εκ μέρους της συμμαχίας, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, δίνουμε στη δημοσιότητα τα συγκεκριμένα σημεία του ISIS.

[photo_6]

[photo_7]

[photo_8]

[photo_9]

[photo_10]

[photo_11]

[photo_12]

[photo_13]

[photo_14]

[photo_15]

[photo_16]

[photo_17]

[photo_18]

[photo_19]

[photo_20]

[photo_21]

[photo_22]

[photo_23]

[photo_24]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα