Ρωσία: Η οικογένεια Ερντογάν κάνει δουλειές με το Ισλαμικό Κράτος

Ρώσοι αξιωματούχοι του υπουργείου Αμύνης δήλωσαν ότι έχουν αποδείξεις πως η Τουρκία ήταν ο κύριος καταναλωτής του πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους και ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένειά του είχαν εμπλακεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα με την τρομοκρατική οργάνωση. Οι αξιωματούχοι, μιλώντας σε εκδήλωση στη Μόσχα, αναφέρθηκαν σε δορυφορικές εικόνες που όπως υποστηρίζουν δείχνουν φορτηγά

να μεταφέρουν πετρέλαιο από εδάφη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία και είπαν ότι γνωρίζουν τρεις οδούς μέσω των οποίων το πετρέλαιο πέρασε στην Τουρκία. Το Υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές στις εγκαταστάσεις πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμβουλος Ερντογάν: «Η ΕΕ έπιασε επιτέλους το μήνυμα της Τουρκίας»

Μέσα σε όλο αυτό το τεταμένο κλίμα, ο σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού Μπουρχάν Κουζού ανέβασε ένα προκλητικό μήνυμα στο Twitter, υποστηρίζοντας λίγο-πολύ ότι η ΕΕ ενέδωσε στον εκβιασμό της Τουρκίας για τους πρόσφυγες. "Η ΕΕ έπιασε τελικά το μήνυμα της Τουρκίας και άνοιξε την κάνουλα. Τι είπαμε; Ότι θα ανοίξουμε τα σύνορά μας και θα ξαμολήσουμε όλους τους Σύριους προς εσάς" έγραψε ο Κουζού.

Η συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη Κυριακή κατά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας εξασφάλισε στην χώρα οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισ. ευρώ αλλά και πολιτική στήριξη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία -ιδιαίτερα εξαιτίας της κρίσης με τη Ρωσία. Αρκετοί χρήστες των social media κατέκριναν τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε, λέγοντας πως είναι ανήθικο να μιλάει κανείς για τα πλήθη των προσφύγων σα να είναι "ζώα".

businessinsider.com, todayszaman.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα