Μόνος του ο Τραμπ για το χρίσμα

22:32 4/5/2016 - Πηγή: Antinews

Ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ, ένας μετριοπαθής στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων που δεν κατάφερε να κερδίσει καμία πολιτεία εκτός από τη δική του, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εκστρατεία για το προεδρικό χρίσμα. Η αποχώρηση του Κέισικ, μια ημέρα μετά από τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ιντιάνα, αφήνει τον Τραμπ ως μόνο υποψήφιο για τους Ρεπουμπλικάνους, αφού και ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ εγκατέλειψε την Τρίτη το βράδυ.

Ένας συμβατικός υποψήφιος σε έναν αντισυμβατικό

αγώνα, ο Κέισικ επικράτησε αρχικά, αλλά σύντομα έγινε σαφές ότι οι ψηφοφόροι δεν θα τον στηρίξουν. Σπάνια επιτίθονταν στους αντιπάλους του, ακόμη και όταν τα αμοιβαία "χτυπήματα" ήταν κάτω από τη ζώνη. Ο Κέισικ, επικαλούμενος δημοσκοπήσεις, επέμενε ότι ήταν ο μόνος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος που θα μπορούσε να κερδίσει τον Νοέμβριο. Αλλά ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ψηφοφόροι στα βορειοανατολικά θα τον υποστηρίξουν, ο Τραμπ τον "διέγραψε" και στις πέντε πολιτείες που πραγματοποιήθηκαν προκριματικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα.

Σε μια έσχατη συμφωνία με τον Κρουζ, ο Κέισικ συμφώνησε να μην κατέβει στην Ιντιάνα, μια κρίσιμη πολιτεία για εκείνους που ελπίζουν να σταματήσουν τον Τραμπ. Ο Κρουζ, σε αντάλλαγμα, συμφώνησε να μην κατέβει στο Όρεγκον και το Νέο Μεξικό. Αλλά η νίκη του Τραμπ στην Ιντιάνα έκανε την υποψηφιότητά του ακόμα πιο ισχυρή, ώστε να εξασφαλίσει το χρίσμα στις 7 Ιουνίου, όταν θα διεξαχθούν οι τελευταίες Ρεπουμπλικανικές εκλογές.

nytimes.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα