Το μονοπωλιο της εχαε και οι τρελες χρεωσεις στο χρηματιστηριο

12:12 12/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Πάνος
Αγαπητό Fimotro,
Με αφορμή το χθεσινό σου σχόλιο (εδώ), ένα σχόλιο που επιβεβαιώθηκε σήμερα με την υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον οίκο FTSE λόγω capital controls, για τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου...
έχω να σημειώσω μερικά πράγματα. Η ΕΧΑΕ διοικείται από μια ομάδα που είναι μέλος τις Τραπεζικής ελίτ. Είναι μονοπώλιο και επιβάλει
τρελές χρεώσεις στις χρηματιστηριακές εταιρείες.
Τα κέρδη της ΕΧΑΕ είναι πολλά εκατομμύρια, όλα σε μετρητά ενώ οι χρηματιστηριακές εταιρείες έχουν ζημιές. Οι χρηματιστηριακές εταιρείες εργάζονται για τα κέρδη της ΕΧΑΕ ενώ η ΕΧΑΕ έχει κατά 60% ξένους μετόχους και επομένως τα μονοπωλιακά της κέρδη πάνε στο εξωτερικό.
Τα τελευταία 10 χρόνια επιπλέον κάνει και επιστροφές κεφαλαίων για να μην πληρώνουν οι μέτοχοι στο ελληνικό δημόσιο τον εταιρικό φόρο και τον φόρο διανομής μερίσματος. Η περίπτωση της ΕΧΑΕ είναι ένα σκάνδαλο που το έχουν επιτρέψει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο κύριος Λαζαρίδης φροντίζει μόνο τα συμφέροντά του και τα συμφέροντα της μικρής ομάδος του. Ο μισθός του 15.000 μηνιαίως συν τα έξοδα για φαγητά, ταξίδια κλπ. Στις ελληνικές τράπεζες υπάρχουνε πολλοί τραπεζουπάλληλοι που αμείβονται από 300.000 -360.000 ετησίως.
Πρόεδρος της ΕΧΑΕ είναι ο... ογδονταπεντάχρονος Ιάκωβος Γεωργάνας μέλος του Δ.Σ και στέλεχος της Τραπέζης Πειραιώς. Ο Σωκράτης Λαζαρίδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ και Πρόεδρος του ΧΑ. Το Δ.Σ της ΕΧΑΕ αποτελείται από στελέχη τραπεζών που όλα αμείβονται από τις τράπεζες τους από 250.000 - 300.000 ετησίως. Απίστευτο; Κι όμως Ελληνικό!
Keywords
Τυχαία Θέματα