Μητσοτάκης: Ξεκίνησε ως σκάνδαλο Καμμένου και έγινε σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου

Εμφατικό μήνυμα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, πως "αυτή η ιστορία" με την πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία δεν τελειώνει εδώ, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Όχι μόνο γιατί η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει την υπόθεση. Αύριο υπάρχει συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών. Γιατί δε ζητάτε κ. Καμμένε να έρθει ο

κ. Κυριακίδης; Ο κ. Παπαδάκης ο ταξίαρχος; Να έρθει ο κ. Σφακιανάκης. Να πούμε και στον κ. Ρουμπάτη να έρθει. Να μας πει ο κ. Ρουμπάτης, γιατί από όσο γνωρίζω κρατικές υπηρεσίες είναι αυτές που ζήτησαν τη συμμετοχή της ΕΥΠ. Να μας διαφωτίσει για το ρόλο του κ. Παπαδόπουλου", τόνισε, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης.

"Ο κ. Τζανακόπουλος με χαρακτήρισε θρασύδειλο. Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασύς κ. Τσίπρα και δειλός. Γιατί δεν έχετε το θάρρος να αναγνωρίσετε τις προσωπικές σας ευθύνες. Όσον αφορά στη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή εδώ είμαστε. Να συζητήσουμε για όλα. Για τη Siemens. Για τα paradise papers. Αλλά θα μιλήσουμε και για τις σχέσεις Παππά-Αρτεμίου. Τις σχέσεις Αυγής με offshore. Όσες ώρες θέλετε να συζητάμε για αυτά τα θέματα. Αλλά σήμερα θα απολογηθείτε εσείς για ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε ως σκάνδαλο Καμμένου και στη συνέχεια έγινε σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου", επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δημιουργείτε παρακράτος μέσα στο κράτος

Σε οξύτατη επίθεση με βαρύτατους υπαινιγμούς προς τη Ν.Δ επιδόθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας στις αιχμές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, εγκάλεσε τη Ν.Δ ότι προσπαθεί να δηλητηριάσει τη δημόσια ζωή με σκευωρίες στις οποίες δε διστάζει να εμπλέξει διπλωματικά στελέχη και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

" Νομίζετε ότιδημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος αξιοποιώντας διπλωματικά στελέχη Και στελέχη ενόπλων δυνάμεων θα δημιουργήσετε ρωγμές στην κυβέρνηση;" είπε ο Α. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ, προκαλώντας "σάλο" στα γαλάζια κοινοβουλευτικά έδρανα.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στον Πάνο Καμμένο, δηλώνοντας: "Εκπροσωπείτε συμφέροντα, προσπαθείτε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου χωρίς αποδείξεις. Ότι δηλαδή τι; Ο Καμμένος προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της σαουδικήςαραβίας για να παρειυψηλότερο τίμημα ενώ εσείςθέλατε διαπραγμάτευση με άλλο ενδιάμεσο για να πάρει η χωρα χαμηλότερο τίμημα".

Επ αυτού, πρόσθεσε πως Η Ν.Δ δουλεύει για συγκεκριμένους ενδιάμεσους. Και "αντί να απολογηθείτε για αυτή τη σκευωρία, έχετε θράσος".

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η "συζήτηση κινήθηκε στα γνωστά και ετοιμασμένα αλλά απ αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκε ότι εσείς και τα Μέσα που σας στηρίζουν φτιάξατε μια σκευωρία και να αναδειχθεί ότι υπάρχει μεγα σκάνδαλο κ ότι ζημιώθηκε το δημόσιο". Απαντώντας δε στο ερώτημα του προέδρου της Ν.Δ "πού είναι τα λεφτά" από τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας, διερωτήθηκε: Τα είχε το Δημόσιο και τα έχασε;

Επανήλθε πάντως και στα περί Σφακιανάκη, επαναλαμβάνοντας πως αυτός "ήταν η πηγή της πρεσβείας βάσει της πηγής που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία",

Νέα έγγραφα εκθέτουν Τσίπρα-Καμμένο

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα έγγραφα που φωτίζουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση της πώλησης 300.000 βλημάτων μέσω του μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλου προς τη Σαουδική Αραβία. Τα έγγραφα αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, παίρνοντας την ευθύνη για την αποκάλυψη.

Με κοινή δήλωσή τους η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ και ο επικεφαλής του Ποταμιού καταγγέλλουν την απόπειρα της Βουλής και των υπουργών να αποκρύψουν από τους βουλευτές σημαντικά έγγραφα, ενώ χαρακτηρίζουν τις συμπεριφορές τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου με στόχο να αποτρέψουν την δημοσιοποίησή τους ως αντικοινοβουλευτική.

Η απόπειρα στέρησης στοιχείων δεν θα περάσει, τονίζουν στην κοινή τους δήλωση.

Τα εν λόγω έγγραφα –δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν τη λήξη της σημερινής έκρυθμης συνεδρίασης της Βουλής με αφορμή την επερώτηση της ΝΔ–αποδεικνύουν, σύμφωνα με την ΔΗΣΥ, ότι ο Πρωθυπουργός είχε πλήρη γνώση της συμφωνίας και των παραμέτρων της ενώ έβαζε την υπογραφή του.

Ενώ σε άλλο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι ο Έλληνας πρέσβης στο Ριάντ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τον μεσάζοντα και ότι η Σαουδική Αραβία θα απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Επισημαίνεται ότι η Βουλή, τόσο δια του Προέδρου της Νίκου Βούτση νωρίτερα σήμερα, όσο και δια του Νικήτα Κακλαμάνη την περασμένη εβδομάδα, αρνήθηκε να παραλάβει απόρρητα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σήμερα μάλιστα υπήρξε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και της Προέδρου της ΔΗΣΥ κ. Φώφης Γεννηματά για το θέμα των εγγράφων αυτών.

"Τι φοβάστε;" είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. "Ολα στο φως δεν λέτε;"

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα