Μητσοτάκης: Οικονομία με λιγότερο δημόσιο, λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις

Μετά τη Δημόσια Τηλεόραση της Ιταλίας και τους Financial Times, ακόμα ένα διεθνές μέσο παρουσιάζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Πρόκειται για την εφημερίδα "Handelsblatt", η οποία αναφέρεται αναλυτικά σε άρθρο της στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν σηκώσουν αυλαία οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της "γαλάζιας" παράταξης, οι

οποίες θα δώσουν το σύνθημα της τελικής αντεπίθεσης, στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές.

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει μία γρήγορη πολιτική αλλαγή. Οι πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και άσχημες", επισημαίνει το άρθρο της εφημερίδας "Handelsblatt", που έρχεται, για να αναδείξει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα πολεμήσει τις πελατειακές σχέσεις, που θεωρούνται μία από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης. Ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το διάστημα 2013-2015 μείωσε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 27.000. Την ώρα που ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας επαναφέρει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται 700.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα", σημειώνει το άρθρο, που υπενθυμίζει το βασικό αφήγημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το οποίο η Νέα Δημοκρατία θέλει μία οικονομία με λιγότερο δημόσιο, λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις. "Όχι μόνο οι συνεργάτες του αλλά και πολλοί Έλληνες στα καφενεία της επαρχίας ή στα καφέ της Αθήνας αναφέρονται στον Μητσοτάκη με το μικρό του όνομα. Κυριάκος. Αυτό μάλλον συμφέρει τον Μητσοτάκη, που δε θέλει να ταυτίζεται με την παλιά πολιτική ελίτ στην οποία παραπέμπει και το επίθετό του, αλλά θέλει να τον αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ένα πρόσωπο που φέρνει ανανέωση", αναφέρει το άρθρο. Εστιάζοντας στην κούρσα για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ, ο συντάκτης σχολιάζει ότι κανείς άλλος Έλληνας πολιτικός δε θα την παρακολούθησε τόσο στενά, όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επισήμανση ότι τα συγχαρητήρια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη νέα πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, δείχνουν ότι υπάρχει η ελπίδα για στενή συνεργασία. Στενή συνεργασία τόσο για τις διμερείς σχέσεις και τη φιλιά των δύο λαών, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο πλαίσιο της μεγάλης οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με στόχο να αντιμετωπιστούν από κοινού οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού και να δημιουργηθεί μία Ευρώπη ανταγωνιστική, ισχυρή και κοντά στον άνθρωπο.

"Μπορεί η Μέρκελ να αφήνει την προεδρία του κόμματος, ωστόσο ο Μητσοτάκης ενδέχεται να βλέπει την καγκελάριο συχνά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα με δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες κατά μέσο όρο. Το 2019 θα είναι για την Ελλάδα "η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών”, δήλωσε ο Μητσοτάκης σε συνάντηση του κόμματος στην Τρίπολη. Και ο ίδιος θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό", σημειώνει το άρθρο, που προσθέτει πως οι περισσότεροι αναλυτές βλέπουν πρόωρες εκλογές το Μάιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει να στηθούν κάλπες το συντομότερο δυνατό, γιατί όσο παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας στην εξουσία είναι κακό για τη χώρα.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην οικογένεια Μητσοτάκη και στο ρόλο της στην ελληνική πολιτική: "Ο Μητσοτάκης προέρχεται από μία από τις παλαιότερες πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας. Η πολιτική παράδοση της οικογένειας φτάνει μέχρι τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός επί 15 χρόνια. Ο πατέρας του Κυριάκου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός το 1990 και η αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα