Τα μυστικά της κάλπης- Τσίπρας και Μητσοτάκης σε κόντρα εκτός ελέγχου

Η χθεσινή άγρια κόντρα μεταξύ των κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη που εκτυλίχθηκε στη Βουλή με αφορμή την κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων δεν ήταν παρά ένα προεκλογικό "πρελούδιο" μπροστά σε όσα θα ακολουθήσουν όταν το τζίνι των εκλογών βγει πραγματικά από το μπουκάλι.

Και μπορεί ακόμη και στην κυβέρνηση να παίζουν τινές την "κολοκυθιά" με τον χρόνο των εκλογών ( Μάρτιο, Μάιο ή μήπως σε εννέα μήνες;) αλλά το εκλογικό μοτέρ έχει πάρει μπρος για

τα καλά.

Κύριος στόχος του Αλέξη Τσίπρα εξάλλου είναι στη μάχη που δίνει με τις δημοσκοπήσεις, η ψαλίδα με τη Ν.Δ να κλείσει έως τον Φεβρουάριο, οπότε και ο πρωθυπουργός φέρεται να λαμβάνει και τις τελικές του αποφάσεις σχετικά με τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών.

Έως τότε, ο ίδιος επιχειρεί ξεκάθαρα μέσω των νομοσχεδίων του πακέτου ΔΕΘ να προκαλέσει ακραία πόλωση για να αυξήσει και την εξαιρετικά χαμηλή ακόμη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ που θα του επιτρέψει να ξεκολλήσει τον "δείκτη" των σφυγμομετρήσεων.

Πρόβα ακραίας σύγκρουσης

Η χθεσινή μονομαχία Τσίπρα- Μητσοτάκη είχε από όλα σε ιδιαζόντως "αυξημένες" δόσεις.

Ευθείες εγκλήσεις από τον πρόεδρο της Ν.Δ για συναλλαγή κυβέρνησης- εταίρων με επίδικο το Μακεδονικό και τις συντάξεις και "ξέσπασμα" του Αλέξη Τσίπρα για τις μομφές περί προδοτικής συμφωνίας και εθνικών μειοδοτών.

Οι πιο σκληροί ροκ ήχοι, εξάλλου, ήταν το "χαλί" για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θέμα για το οποίο η Ν.Δ, ιδιαιτέρως μετά τις αναφορές του Ζόραν Ζάεφ, περί Μακεδόνων του Αιγαίου, έχει βγει στα "κάγκελα".

Στο Μαξίμου πάντως, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για εθνικά ευαίσθητο θέμα που δεν ακουμπά μόνον τους "ακραίους", θα προσπαθήσουν έως τέλους να αντιστρέψουν τις εντυπώσεις.

Ήδη έγινε γνωστό χθες, αρχικά από κυβερνητικές πηγές( και στη συνέχεια το δήλωσε και σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος) ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, θα θέσει τις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη στους ευρωπαίους εταίρους ( με αιχμή κυρίως όσους ανήκουν στο ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το αδελφό της Ν.Δ).

Μήνυμα έστειλε ο κ. Τσίπρας ωστόσο και σε Ζόραν Ζάεφ και "διεθνή" κοινότητα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κυρωθεί η Συμφωνία από την ελληνική Βουλή εάν η πΓΔΜ δεν τηρήσει πλήρως "το γράμμα και το πνεύμα του νόμου".

Σε πεδίο σύγκρουσης λαμπρό μεταξύ Τσίπρα- Μητσοτάκη αναδείχθηκαν τα περιβόητα Fake News.

Ο Α. Τσίπρας ως τέτοια χαρακτήρισε σειρά δημοσιευμάτων στον φιλικό προς την αντιπολίτευση Τύπο ( σ.σ φωτογράφισε και τον Β. Μαρινάκη χωρίς να τον κατονομάσει) με τον Κ. Μητσοτάκη να μέμφεται συλλήβδην τον πρωθυπουργό για παραπλάνηση των Πολιτών με σειρά από ...τεχνάσματα που μεταστρέφουν την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Κάνε τώρα εκλογές πριν από την κύρωση της Συμφωνίας, κάλεσε εν κατακλείδι ο κ. Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό, λαμβάνοντας την απάντηση: Κάνε εσύ πρόταση δυσπιστίας ( σσ προσθέτοντας : Να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος), εκτιμώντας προδήλως ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να συνταχθούν με τη Ν.Δ.

Debate και Καμμένος ωρυόμενος

Εκλογές πάντως "μύρισαν" και από ακόμη έτερα δύο στοιχεία:

1. Την πρόταση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τηλεμαχία, την οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ αποδέχθηκε πάραυτα.

2. Τον θυμωμένο με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για κακό συντονισμό της συζήτησης που - σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ- επέτρεψε να εξελιχθεί η διαδικασία σε μονομαχία για δύο.

Ο Πάνος Καμμένος ...αγωνιά για να έχει το δικό του μερτικό στον "καυγά" , παρότι για μια ακόμη φορά αποκάλυψε το στρατηγικό του σχέδιο που δεν είναι προφανώς να ρίξει την Κυβέρνηση αλλά να επιχειρήσει να "εκθέσει" τη Ν.Δ.

Αφού εξήγησε ότι άμα τη ελεύσει της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή ( επιμένει ωστόσο ότι δεν θα προχωρήσει) θα αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση, κάλεσε τη Ν.Δ να κάνει πρόταση μομφής δεσμευόμενη παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί σύνθετη ονομασία για την πΓΔΜ, κοινώς, δεν θα "παραχωρήσει" τον όρο Μακεδονία.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα