Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση

Την ανάγκη να τελειώνουμε με αυτή την Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος.

«Η ελληνική κοινωνία», τόνισε, «βρίσκεται στα όριά της. Η οικονομία αγκομαχά. Οι δημοκρατικοί μας θεσμοί δοκιμάζονται. Ένα αίσθημα εθνικής απογοήτευσης έχει κυριαρχήσει στη χώρα. Μόνο μία πολιτική αλλαγή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία ανατροπής αυτής της κατάστασης. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τελειώνουμε με αυτή την Κυβέρνηση. Για αυτό ζητήσαμε και ζητάμε εκλογές.

Και να τελειώνουμε εγκαίρως πριν αρχίσει να ξεδιπλώνει, με μεγαλύτερη ένταση, τα καθεστωτικά της χαρακτηριστικά».

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία παλεύει «για όλους τους πολίτες και όχι για τον κομματικό στρατό» και πρόσθεσε: «Εμείς δεν γυρίζουμε την πλάτη στον απελπισμένο άνεργο, στον εξαπατημένο συνταξιούχο, στον πολίτη που δεν μπορεί να πληρώσει τους παράλογους φόρους, στον επαγγελματία που αναγκάζεται να κλείσει την επιχείρησή του. Κανένας Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τους προσωπικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα, ούτε για τις ματαιοδοξίες των Υπουργών του, που θα κάνουν τα πάντα για να γαντζωθούν στην εξουσία. Εμείς δεν είμαστε εδώ για την ατομική μας καριέρα, ούτε για τη συμμετοχή μας σε καμιά επετηρίδα πολιτικών προσώπων. Υπηρετούμε τον ελληνικό λαό και εκτελούμε μία αποστολή: Να ενώσουμε τους Έλληνες και να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η ανατροπή πολιτικού σκηνικού είναι πρωτοφανής ως προς την ταχύτητα με την οποία συντελέστηκε» και σημείωσε: «Αυτό οφείλεται σίγουρα στην απόρριψη της αναξιόπιστης και αναποτελεσματικής Κυβέρνησης από πολλούς πολίτες που την εμπιστεύτηκαν. Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι ένα συνεχώς αυξανόμενο τμήμα του ελληνικού λαού πιστεύει στη Νέα Δημοκρατία. Εμπιστεύεται τις προτάσεις μας, το όραμά μας, για μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και δίκαιη Ελλάδα.

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες βλέπουν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει πολιτική λύση στο πολιτικό πρόβλημα του τόπου. Είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Αλλά είμαστε και ο πυλώνας σταθερότητας που θα στηρίξει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου στην κοινή προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και την επίτευξη συνολικής ευημερίας. Εμείς επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο δημιουργικό ρεύμα υπέρ των θετικών αλλαγών, υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα ξαναδώσουν δύναμη και προοπτική και στην κοινωνία και στην οικονομία. Των μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν ευκαιρίες σε όλους και όχι μόνο σε λίγους βολεμένους ή προστατευόμενους της κομματικής νομενκλατούρας».

Αναφερόμενος, στην κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η Κυβέρνηση επέλεξε, ψήφισε και εφαρμόζει ήδη μέτρα υπερφορολόγησης και περικοπής μισθών και συντάξεων ύψους άνω των 9 δις ευρώ. Καταναλωτές, μισθωτοί και συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, νιώθουν ήδη στην τσέπη τους το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κανείς δεν υποχρέωσε την Kυβέρνηση να πάρει τέτοια μέτρα. Μόνη της τα επέλεξε. Από ιδεοληψία και ανικανότητα.

Φέτος εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν να πάνε διακοπές. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ και δεν τα βγάζουν πέρα. Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους… Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των ιδιωτών προς το Κράτος αυξήθηκαν κατά 1,2 δις ευρώ μόνο τον Μάιο του 2016 και έφτασαν συνολικά τα 88,4 δις ευρώ... Η Kυβέρνηση στέγνωσε τη ρευστότητα από την αγορά… Από το προεκλογικό ‘’«δεν πληρώνω’’ φτάσαμε στο ‘’δεν έχω να πληρώσω’’… Τα ‘’λουκέτα’’ στην αγορά πολλαπλασιάζονται… Οι εξαγωγές καταρρέουν».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι μπροστά στο φάσμα της καταστροφής που προκάλεσε, έρχεται να παίξει με τους θεσμούς προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία και τόνισε: «Δεν θα τα καταφέρουν. Δεν θα τους περάσει. Διότι ο λαϊκισμός έχει ένα αναπόδραστο χαρακτηριστικό. Ηττάται όταν κερδίζει. Χάνει όταν βρεθεί στην εξουσία. Πάντοτε, χωρίς καμία εξαίρεση. Για αυτό, τα καταρρέοντα λαϊκίστικα μορφώματα συχνά καταφεύγουν σε καθεστωτισμό, προκειμένου να γαντζωθούν στην εξουσία. Είμαι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια μεθόδευση. Αυτό είναι το νόημα της αιφνίδιας πρότασης της Κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου και εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Έκοψαν, έραψαν, έκαναν μανούβρες, έταξαν, έψαξαν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που να οδηγεί πρακτικά σε ακυβερνησία. ‘’Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση’’ φέρεται να είπε ο κύριος Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας τη ρήση του Μάο. Και το είπε χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ, επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία για τις επιπτώσεις των πράξεων του... Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές. Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών που εισηγείται την απλή αναλογική, μέχρι πρότινος δήλωνε ότι ‘’απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία’’. Δεν έχουν κανένα φραγμό… Η απλή αναλογική όπως την προτείνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει στην απλή λογική.… Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω διολίσθηση της χώρας που απεργάζεται ο κ. Τσίπρας. Ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία. Και η οποιαδήποτε σχετική πλειοψηφία συγκεντρώσει η πρόταση του κ. Τσίπρα, θα ακυρωθεί αμέσως από αντίστοιχη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Σκοπεύουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο μόλις η Κυβέρνησή μας λάβει ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, την παράκαμψη του Ε.Σ.Ρ. με στόχο της χειραγώγηση των Μ.Μ.Ε., το διαγωνισμό “παρωδία” για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. «Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ζήτημα συνταγματικότητας του “νόμου Παππά” λόγω της ανεπίτρεπτης μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων του Ε.Σ.Ρ. στον Υπουργό Επικρατείας. Μια ρύθμιση που δεν προσβάλλει μόνο τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αλλά υπονομεύει τους θεσμούς, το Σύνταγμα και την ίδια τη Δημοκρατία… Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, θα αποκαταστήσει την τάξη όταν γίνει Κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους θεσμούς δεν επιτρέπουμε σε κανένα. Θα επαναφέρουμε τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ., το οποίο ο κ. Παππάς και η Κυβέρνηση του αδρανοποίησε προκειμένου να προωθήσει τα αυταρχικά σχέδιά του».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε για την ανάγκη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία και εξήγησε: «Η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να γίνει για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια. Με κάθε λεπτομέρεια. Αλλά και για να μη διανοηθεί ποτέ άλλοτε ανεύθυνος δημαγωγός να παίξει με το μέλλον της Ελλάδας. Λέγονται και γράφονται πολλά αυτές τις ημέρες για τις περσινές επιλογές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και τι όχι. Τον Γκάλμπρειθ, τον Βαρουφάκη, τον Τσίπρα, την Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη, ποιόν; Διότι ο καθένας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή. Θα φτάναμε σε εκτροπή του πολιτεύματος; Θα πηγαίναμε στη δραχμή; Θα γινόταν εισβολή στο νομισματοκοπείο;…

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό για όλα αυτά. Διότι το τίμημα το πλήρωσε, το πληρώνει και θα το πληρώνει για πολλά ακόμα χρόνια ο ελληνικός λαός… Αλλά η οικονομική αποτίμηση είναι μόνον μια παράμετρος. Αν κατανοήσουμε τι πραγματικά έγινε πέρσι το καλοκαίρι ίσως καταφέρουμε να διαλευκάνουμε μια σειρά από μυστήρια που επακολούθησαν.

Πρώτον: το μυστήριο του δημοψηφίσματος. Γιατί έγινε; Τι προσδοκούσε η κυβέρνηση από αυτό; Γιατί έγινε το ‘’Όχι’’ ‘’Ναι’’ σε μια νύχτα;

Δεύτερον: το μυστήριο των πρόωρων εκλογών του Σεπτεμβρίου. Γιατί έγιναν από τη στιγμή που τίποτε δεν άλλαξε;

Τρίτον: το μυστήριο της καθυστέρησης της πρώτης αξιολόγησης… Αυτά τα ερωτήματα θα διαλευκανθούν μόνο μέσα από την Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής. Και πρέπει να διαλευκανθούν. Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να μάθουν την αλήθεια. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Και οι πολιτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ ως χώρα τραγικές καταστάσεις που έφεραν την πατρίδα αντιμέτωπη με το φάσμα της εθνικής καταστροφής».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε: «Οφείλουμε με τη στάση και τη συμπεριφορά μας ν’ αποδεικνύουμε συνέχεια την πίστη και την αφοσίωσή μας σε αυτή την αποστολή. Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και προκλητικές συμπεριφορές, δεν συμβιβάζονται. Αυτό θέλω να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Ζητώ σκληρή δουλειά και αίσθηση του μέτρου. Ζητώ συνέπεια. Δεν είμαστε εδώ απλά για να απολαμβάνουμε τα προνόμια της εξουσίας. Για πολλούς συμπολίτες μας η καθημερινότητά είναι πολύ πιο σκληρή από ό,τι αντιλαμβάνονται πολλοί εντός των τειχών του Κοινοβουλίου. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Είμαστε εδώ για αγώνες και δημιουργική προσφορά στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Και η επιβράβευσή μας θα είναι, με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, να πετύχουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Είμαι βέβαιος ότι εσείς, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, θα αποτελέσετε την αιχμή του δόρατος στη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό, τον καιροσκοπισμό και τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μαζί θα αγωνιστούμε για να απαλλάξουμε τον τόπο από την επικίνδυνη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Μαζί με τον ελληνικό λαό μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα της χώρας μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ιδέες μας και οι προτάσεις μας σύντομα θα κυριαρχήσουν».

Αναλυτικά η ομιλία:

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Έξι μήνες πριν, πάνω από 400 χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Περίμεναν με υπομονή και αποφασιστικότητα σε ουρές έξω από εκλογικά κέντρα, συμμετέχοντας στην εσωκομματική μας διαδικασία.

Με τη συμμετοχή και την πίστη τους στην παράταξή μας επισφράγισαν την ενότητά της. Τίμησαν τη Νέα Δημοκρατία, όλους τους υποψηφίους με τη συμμετοχή τους. Με τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους για την ηγεσία του Κόμματος. Κι εμείς ανταποκρινόμαστε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Υλοποιούμε όλες μας τις δεσμεύσεις. Αλλά κυρίως πολιτευόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτό άλλωστε μας ζήτησαν τα μέλη μας. Εφαρμόσαμε το πρόγραμμα των 100 ημερών για την ανασυγκρότηση του Κόμματός μας όπως το είχαμε εξαγγείλει. Ανασυγκροτήσαμε την Πανελλαδική μας Οργάνωση με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Ανανεώσαμε σημαντικά το κομματικό μας προσωπικό.

Στο 10ο Τακτικό μας Συνέδριο αποκτήσαμε ένα καινούργιο λειτουργικό καταστατικό. Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας και σε ένα μήνα από σήμερα θα λειτουργούμε από τα νέα μας γραφεία στο Μοσχάτο. Ανοίξαμε το Κόμμα στα μέλη μας και βρισκόμαστε σε διαρκή ηλεκτρονική διαβούλευση μαζί τους. Μια διαβούλευση που ξεκίνησε με τα ζητήματα της αναδιοργάνωσης του Κόμματος και συνεχίζεται γύρω από ζητήματα πολιτικής και προγραμματικών θέσεων.

Ξεκινήσαμε την συστηματική κατάρτιση του κυβερνητικού μας προγράμματος με συμμετοχή εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων.

Όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε διαρκή επαφή με την κοινωνία και στηρίζουμε όλες τις θετικές πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό το μήνα διεξάγεται, με σημαντική επιτυχία, η δράση «Κανείς στο περιθώριο» με τη συμμετοχή των βουλευτών και των στελεχών μας σ’ όλη τη χώρα.

Σε αυτές τις δραστηριότητες συνέβαλλαν όλες και όλοι, η Κοινοβουλευτική μας ομάδα, η Πολιτική Επιτροπή, τα μέλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω την καθεμιά και τον καθένα ξεχωριστά.

Πάνω από όλα ασκούμε σκληρή αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Αποκρούουμε τον ανέξοδο λαϊκισμό και την «παροχολογία».

Εξηγούμε στους πολίτες ότι ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με πλειοδοσία υποσχέσεων αλλά με μία συμφωνία αλήθειας. Μια συμφωνία αλήθειας που θα αναδεικνύει τη συνέπεια, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Η στρατηγική μας παράγει ήδη απτά αποτελέσματα. Μέρα με τη μέρα ο πολιτικός χάρτης αλλάζει. Το πολιτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ ισχυρό. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ότι η παράταξή μας θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση, ενώ ήδη καταγράφεται η ισχυρή υπεροχή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού.

Η ανατροπή πολιτικού σκηνικού είναι πρωτοφανής ως προς την ταχύτητα με την οποία συντελέστηκε. Ιδιαίτερα με δεδομένο ότι έχουν παρέλθει 10 μόλις μήνες από τις εθνικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Αυτό οφείλεται σίγουρα στην απόρριψη της αναξιόπιστης και αναποτελεσματικής Κυβέρνησης από πολλούς πολίτες που την εμπιστεύτηκαν. Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι ένα συνεχώς αυξανόμενο τμήμα του ελληνικού λαού πιστεύει στη Νέα Δημοκρατία. Εμπιστεύεται τις προτάσεις μας, το όραμά μας, για μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και δίκαιη Ελλάδα.

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες βλέπουν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει πολιτική λύση στο πολιτικό πρόβλημα του τόπου. Είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά.

Αλλά είμαστε και ο πυλώνας σταθερότητας που θα στηρίξει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου στην κοινή προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και την επίτευξη συνολικής ευημερίας.

Εμείς επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο δημιουργικό ρεύμα υπέρ των θετικών αλλαγών, υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα ξαναδώσουν δύναμη και προοπτική και στην κοινωνία και στην οικονομία. Των μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν ευκαιρίες σε όλους και όχι μόνο σε λίγους βολεμένους ή προστατευόμενους της κομματικής νομενκλατούρας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο εξάμηνο που πέρασε αναδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα της Κυβέρνησης να υλοποιήσει το Μνημόνιο που η ίδια υπέγραψε. Αποκαλύφτηκε το υποκριτικό διπλό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Αναδείχθηκε η μνημειώδης ανικανότητα της Κυβέρνησης στο χειρισμό του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος που σε μεγάλο βαθμό η ίδια υποδαύλισε.

Πάνω από όλα όμως φανερώθηκε με τον πιο δραματικό τρόπο το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε το λογαριασμό της περήφανης διαπραγμάτευσης των κυρίων Τσίπρα και Βαρουφάκη, στο πρώτο μισό του 2015. Αλλά και τον λογαριασμό και της αέναης διαπραγμάτευσης του κ. Τσακαλώτου, μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Επιβεβαιώνεται η δική του πρόβλεψη ότι αν φθάσουμε ως τον Ιούνιο «καήκαμε». Πράγματι καήκαμε.

Η Κυβέρνηση επέλεξε, ψήφισε και εφαρμόζει ήδη μέτρα υπερφορολόγησης και περικοπής μισθών και συντάξεων ύψους άνω των 9 δις ευρώ.

Καταναλωτές, μισθωτοί και συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, νιώθουν ήδη στην τσέπη τους το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Κανείς δεν υποχρέωσε την Κυβέρνηση να πάρει τέτοια μέτρα. Μόνη της τα επέλεξε. Από ιδεοληψία και ανικανότητα.

Φέτος εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν να πάνε διακοπές. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ και δεν τα βγάζουν πέρα.

Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Το χειρότερό είναι ότι οι πρόσθετες θυσίες των Ελλήνων δεν οδηγούν καν σε κάποιο θετικό δημοσιονομικό αποτύπωμα.

Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Οι νέες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των ιδιωτών προς το Κράτος αυξήθηκαν κατά 1,2 δις ευρώ μόνο τον Μάιο του 2016 και έφτασαν συνολικά τα 88,4 δις ευρώ.

Αντί η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλη αφαίμαξη, εκείνη τους φορτώνει με νέα βάρη, από τους φόρους στο εισόδημα και τις ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι το Φ.Π.Α. και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

Η Κυβέρνηση στέγνωσε τη ρευστότητα από την αγορά. Για να δείξει εικονικό πρωτογενές πλεόνασμα η Κυβέρνηση στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα, αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς τους ιδιώτες στα 7 δις ευρώ! Από το προεκλογικό «δεν πληρώνω» φτάσαμε στο «δεν έχω να πληρώσω».

Τα «λουκέτα» στην αγορά πολλαπλασιάζονται. Περιπτώσεις πτωχεύσεων μεγάλων επιχειρήσεων, όπως της Ηλεκτρονικής Αθηνών, της Πυρσός, της Ledra, της Μαρινόπουλος, αποτελούν, δυστυχώς, μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), το πρώτο εξάμηνο του 2016 τα «λουκέτα» έχουν αυξηθεί κατά 42% και οι συστάσεις νέων επιχειρήσεων έχουν μειωθεί κατά 17%, έναντι του αντίστοιχου πρώτου εξαμήνου του 2015.

Οι εξαγωγές καταρρέουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. οι εξαγωγές το πρώτο πεντάμηνο του 2016 μειώθηκαν κατά 914.000.000 ευρώ ή 8,5% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2015. Μόνο τον Μάιο 2016 το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 12,5%!

Αυτή είναι η κατάσταση.

Και δυστυχώς θα χειροτερέψει. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ η ύφεση θα είναι βαθύτερη από το 0,3% που προέβλεπε το Μάιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα φτάσει το 1% το 2016.

Αλλά δεν χρειάζεται το ΙΟΒΕ και η στατιστική υπηρεσία για να καταλάβουν οι πολίτες την παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης Τσίπρα. Ο ίδιος πλέον δεν κυκλοφορεί ανάμεσα σε πολίτες – αλλά ούτε οι Υπουργοί και τα στελέχη του. Είναι ανεπιθύμητοι όπου κι αν βρεθούν. Από την Κρήτη και την Μήλο μέχρι την Κέρκυρα και την Ειδομένη. Οι πολίτες τους γυρίζουν την πλάτη. Θύμωσαν γιατί τους εξαπάτησαν. Εξοργίστηκαν γιατί τους κορόιδεψαν.

Μόλις 1 στους 10 οι Έλληνες πολίτες εξακολουθεί να αποδέχεται θετικά τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του. Και ο αριθμός αυτός θα συρρικνώνεται όσο θα βαθαίνει η ύφεση, θα αυξάνονται οι φόροι, θα κλείνουν επιχειρήσεις, θα γιγαντώνεται η απόγνωση.

Η δυσαρμονία μεταξύ της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της κοινωνίας είναι καθολική. Ποτέ μια Κυβέρνηση δεν απώλεσε τόσο γρήγορα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Αλλά δεν είχε και ποτέ η χώρα μια Κυβέρνηση που ανήγαγε το ψέμα, την ιδεοληψία και την ανικανότητα σε καθημερινή κυβερνητική πρακτική.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Εμείς έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Τους εξηγήσαμε ότι το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που επέλεξαν με αύξηση των φόρων αντί για μείωση των δαπανών, θα είναι υφεσιακό και ατελέσφορο. Μας αγνόησαν.

Τους προτείναμε περικοπές δαπανών επωμιζόμενοι και πολιτικό κόστος για τις προτάσεις μας. Μας λοιδόρησαν. Τους προτείναμε τολμηρές λύσεις για το ασφαλιστικό δίχως αύξηση των εργασιακών εισφορών. Τις απέρριψαν. Τους παροτρύναμε να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση με θετικό τρόπο όσο το δυνατόν συντομότερα. Έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Και τώρα, αντιμέτωποι με το φάσμα της καταστροφής που οι ίδιοι προκάλεσαν, έρχονται να παίξουν απροκάλυπτα με τους θεσμούς προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία.

Δεν θα τα καταφέρουν. Δεν θα τους περάσει.

Διότι ο λαϊκισμός έχει ένα αναπόδραστο χαρακτηριστικό. Ηττάται όταν κερδίζει. Χάνει όταν βρεθεί στην εξουσία. Πάντοτε, χωρίς καμία εξαίρεση. Για αυτό τα καταρρέοντα λαϊκίστικα μορφώματα συχνά καταφεύγουν σε καθεστωτισμό προκειμένου να γαντζωθούν στην εξουσία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είμαι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια μεθόδευση. Αυτό είναι το νόημα της αιφνίδιας πρότασης της Κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου και εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Έκοψαν, έραψαν, έκαναν μανούβρες, έταξαν, έψαξαν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που να οδηγεί πρακτικά σε ακυβερνησία. «Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας τη ρήση του Μάο. Και το είπε χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ, επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία για τις επιπτώσεις των πράξεων του.

Αυτό είναι το νόημα των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Επισημαίνω με έμφαση την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην επιχειρούμενη απαξίωση της Δικαιοσύνης. Αυτό είναι το νόημα της συνειδητής υποβάθμισης του Κοινοβουλίου. Αυτό είναι το νόημα της παράκαμψης του Ε.Σ.Ρ. και της μεθοδευμένης χειραγώγησης των αδειών των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η κυβερνητική μεθόδευση για πλήρη έλεγχο των μέσων ενημέρωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με ένα διαγωνισμό “παρωδία” για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα όσο δεν ξεκαθαρίζουν τα θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ζήτημα συνταγματικότητας του “νόμου Παππά” λόγω της ανεπίτρεπτης μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στον Υπουργό Επικρατείας. Μια ρύθμιση που δεν προσβάλλει μόνο τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αλλά υπονομεύει τους θεσμούς, το Σύνταγμα και την ίδια τη Δημοκρατία.

Αν ο κ. Παππάς θέλει να δείξει ελάχιστο σεβασμό στους θεσμούς οφείλει να περιμένει την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το αν η παράκαμψη του Ε.Σ.Ρ. είναι νόμιμη και αν είναι συμβατή με τις επιταγές του Συντάγματος.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο καλείται να δώσει άμεσα μια οριστική και επί της ουσίας απάντηση στα συγκεκριμένα θέματα. Το διακύβευμα για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας είναι πολύ μεγάλο και δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, θα αποκαταστήσει την τάξη όταν γίνει Κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους θεσμούς δεν επιτρέπουμε σε κανένα. Θα επαναφέρουμε τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ., το οποίο ο κ. Παππάς και η Κυβέρνηση του αδρανοποίησε προκειμένου να προωθήσει τα αυταρχικά σχέδια του.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο ζήτημα του εκλογικού νόμου είναι προφανής η υστεροβουλία και ο απώτερος σκοπός της Κυβέρνησης. Οφείλουμε ως πολιτικό σύστημα να αντιδράσουμε.

Επιτρέψτε μου να υπερβώ τα κομματικά εσκαμμένα και να απευθυνθώ σε όλους τους δημοκράτες βουλευτές, που εκπροσωπούν το λαό μας σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να ακυρώσουμε τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς της Κυβέρνησης.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Διότι έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές. Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών που εισηγείται την απλή αναλογική, μέχρι πρότινος δήλωνε ότι «απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία».

Δεν έχουν κανένα φραγμό. Καμία δημοκρατική αγωγή. Καμία πατριωτική ευαισθησία. Καμία ιστορική αυτοσυνειδησία. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμένουν στην καρέκλα. Δεν πρέπει να ρίξουμε νερό σε αυτό τον μύλο της αυταρέσκειας και της αλαζονείας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο ενώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία για το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής που υποβάλαμε τον Μάρτιο του 2016. Είναι σημαντικό ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος να μην συγκεντρώσει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα ενισχυμένη πλειοψηφία για την άμεση εφαρμογή του. Διότι η Απλή Αναλογική όπως την προτείνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει στην Απλή Λογική. Η σκοπιμότητα νομοθέτησης της απλής αναλογικής είναι απλή, διαφανής και απολύτως δόλια.

Ο Συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβλέπει την διαφαινόμενη ήττα στις ερχόμενες εκλογές. Θέλει να εμποδίσει τη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει κυβερνητική πλειοψηφία. Θέλει η επόμενη Κυβέρνηση να είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την ποιοτική αναβάθμιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Γιατί αν υπήρχε, η Κυβέρνηση θα έκανε από σήμερα δεκτές τις δύο αλλαγές με τις οποίες σχεδόν όλοι συμφωνούν: Τη διευκόλυνση ψήφου στους πολίτες που βρίσκονται στην αλλοδαπή και το σπάσιμο των μεγάλων πολυεδρικών περιφερειών.

Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα μας, με τα τεράστια προβλήματά της, είναι η ακυβερνησία. Αντίθετα η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια ισχυρή και υπεύθυνη Κυβέρνηση που θα την βγάλει οριστικά από την κρίση και θα την οδηγήσει σε ανάπτυξη και σε ευημερία για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους.

Η Δόλια Απλή Αναλογική του κ. Τσίπρα αποτελεί βόμβα στα θεμέλια αυτής της προοπτικής. Όπως Δόλια και ανεύθυνη ήταν η πολιτική της δημιουργικής ασάφειας που μας οδήγησε στο χείλος της καταστροφής πέρσι το καλοκαίρι.

Η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να γίνει για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια. Με κάθε λεπτομέρεια. Αλλά και για να μη διανοηθεί ποτέ άλλοτε ανεύθυνος δημαγωγός να παίξει με το μέλλον της Ελλάδας.

Λέγονται και γράφονται πολλά αυτές τις ημέρες για τις περσινές επιλογές και μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και τι όχι. Τον Γκάλμπρειθ, τον Βαρουφάκη, τον Τσίπρα, την Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη, ποιόν; Διότι ο καθένας παρουσιάζει την δική του εκδοχή. Θα φτάναμε σε εκτροπή του πολιτεύματος; Θα πηγαίναμε στη δραχμή; Θα γινόταν εισβολή στο νομισματοκοπείο;

Πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας από τον κάθε τυχάρπαστο δήθεν εμπειρογνώμονα.

Και πρέπει να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό για όλα αυτά. Διότι το τίμημα το πλήρωσε, το πληρώνει και θα το πληρώνει για πολλά ακόμα χρόνια ο ελληνικός λαός.

Κατά τον κ. Στουρνάρα το τίμημα αποτιμάται οικονομικά σε τουλάχιστο 86 δις ευρώ. Κατά τον κ. Ρέγκλινγκ, σε 100 δις. Αλλά η οικονομική αποτίμηση είναι μόνον μια παράμετρος.

Αν κατανοήσουμε τι πραγματικά έγινε πέρσι το καλοκαίρι ίσως καταφέρουμε να διαλευκάνουμε μια σειρά από μυστήρια που επακολούθησαν.

Πρώτον: το μυστήριο του δημοψηφίσματος. Γιατί έγινε; Τι προσδοκούσε η Κυβέρνηση από αυτό; Γιατί έγινε το «Όχι» «Ναι» σε μια νύχτα;

Δεύτερον: το μυστήριο των πρόωρων εκλογών του Σεπτεμβρίου. Γιατί έγιναν από τη στιγμή που τίποτε δεν άλλαξε;

Τρίτον: το μυστήριο της καθυστέρησης της πρώτης αξιολόγησης. Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στον Ιούνιο του 2016 για να τελειώσει – με πολύ πιο επώδυνο τρόπο – μια διαδικασία που θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί από τον Νοέμβριο του 2015;

Αυτά τα ερωτήματα θα διαλευκανθούν μόνο μέσα από την εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής. Και πρέπει να διαλευκανθούν. Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να μάθουν την αλήθεια. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν.

Και οι πολιτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ ως χώρα τραγικές καταστάσεις που έφεραν την πατρίδα αντιμέτωπη με το φάσμα της εθνικής καταστροφής.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω διολίσθηση της χώρας που απεργάζεται ο κ. Τσίπρας. Ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία. Και η οποιαδήποτε σχετική πλειοψηφία συγκεντρώσει η πρόταση του κ. Τσίπρα, θα ακυρωθεί αμέσως από αντίστοιχη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Σκοπεύουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο μόλις η Κυβέρνησή μας λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Έτσι, με νηφαλιότητα και σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, και πάντοτε στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η επόμενη Βουλή θα συνεισφέρει στην μεταμνημονιακή Ελλάδα έναν εκλογικό νόμο λειτουργικό και αποτελεσματικό.

Για εμάς ο εκλογικός νόμος ποτέ δεν ήταν εργαλείο μικροκομματικού τακτικισμού. Είναι μέσον αναβάθμισης του πολιτικού μας συστήματος, της ποιότητας της αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας, του κύρους των θεσμών μας. Και έτσι τον αντιμετωπίζουμε.

Κατ’ αντιστοιχία με τον εκλογικό νόμο της Κυβέρνησης Τσίπρα που δεν θα περάσει, δεν θα περάσει η ατιμωρησία και η λήθη.

Ακόμη κι αν η πρότασή μας για Εξεταστική Επιτροπή δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τώρα, θα την συγκεντρώσει στην αμέσως επόμενη Βουλή. Η Εξεταστική Επιτροπή θα γίνει! Όχι από διάθεση πολιτικού ρεβανσισμού. Μακριά από εμάς κάθε τέτοια σκέψη. Αλλά γιατί η συλλογική αυτογνωσία είναι αναγκαία προϋπόθεση εθνικής ανασυγκρότησης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σε στιγμές μεγάλης κρίσης, οι πολίτες αναζητούν σταθερότητα, ασφάλεια και υπευθυνότητα. Δεν θέλουν άλλους πειραματισμούς. Επιθυμούν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Γι' αυτό στρέφουν το βλέμμα τους στη Νέα Δημοκρατία, τη μοναδική δύναμη που έμεινε όρθια επί 40 χρόνια υπηρετώντας με συνέπεια την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την πολιτική σταθερότητα, την οικονομική πρόοδο, και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ελληνική κοινωνία αναζητά ισχυρή ηγεσία που να καταλαβαίνει τους πολίτες. Αποφασισμένη να διώξει την αναξιόπιστη και καταστροφική Κυβέρνηση. Και το κυριότερο να φέρει μία νέα πρόταση ρεαλιστική, στηριγμένη την αλήθεια. Να αποτελεί εναλλακτική λύση, να ενώνει τους Έλληνες, να στεριώνει την πατρίδα στα πόδια της και να την οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.

Αυτό αναγνωρίζουν και αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς. Για αυτό μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και μας δίνουν συνεχώς διευρυνόμενο ισχυρό πολιτικό προβάδισμα. Αυτό αυξάνει και την ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες.

Η προετοιμασία των προγραμματικών μας προτάσεων συνεχίζεται υπό την καθοδήγηση του αντιπροέδρου μας, του Κωστή Χατζηδάκη. Οι βασικοί άξονες της οικονομικής μας πολιτικής έχουν ήδη παρουσιασθεί.

Η οικονομία χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που προτάσσει τη μείωση φόρων και το στοχευμένο περιορισμό των δαπανών, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων και την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Χρειάζεται μία άλλη οικονομική αντίληψη που να αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, να στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, να προσελκύει επενδύσεις, να δημιουργεί δουλειές.

Όπως ξέρετε είχα τις τελευταίες εβδομάδες μια σειρά διεθνών επαφών στο υψηλότερο επίπεδο. Παρουσίασα τους βασικούς άξονες της πρότασής μας «4+2» και βρήκα παντού θετική ανταπόκριση. Με χαρά μάλιστα διαπιστώνω ότι όψιμα ασπάζεται την πρότασή μας και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Αυτό μόνο θετικό θα ήταν αν η ελληνική Κυβέρνηση διατηρούσε ψήγμα – έστω – διεθνούς αξιοπιστίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα όριά της. Η οικονομία αγκομαχά. Οι δημοκρατικοί μας θεσμοί δοκιμάζονται. Ένα αίσθημα εθνικής απογοήτευσης έχει κυριαρχήσει στη χώρα.

Μόνο μία πολιτική αλλαγή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία ανατροπής αυτής της κατάστασης

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τελειώνουμε με αυτή την Κυβέρνηση. Για αυτό ζητήσαμε και ζητάμε εκλογές. Και να τελειώνουμε εγκαίρως πριν αρχίσει να ξεδιπλώνει με μεγαλύτερη ένταση τα καθεστωτικά της χαρακτηριστικά.

Το προσεχές διάστημα έχουμε σημαντικές μάχες να δώσουμε στη Βουλή και στην κοινωνία. Θα τις δώσουμε συντεταγμένα και δυναμικά. Όπως ακριβώς αρμόζει στις πρωτόγνωρες περιστάσεις που βιώνουμε. Όπως ακριβώς αξίζει σε όλο τον ελληνικό λαό. Διότι εμείς παλεύουμε για όλους τους πολίτες και όχι για τον κομματικό μας στρατό.

Διότι εμείς δεν γυρίζουμε την πλάτη στον απελπισμένο άνεργο, στον εξαπατημένο συνταξιούχο, στον πολίτη που δεν μπορεί να πληρώσει τους παράλογους φόρους, στον επαγγελματία που αναγκάζεται να κλείσει την επιχείρησή του.

Κανένας Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τους προσωπικούς σχεδιασμούς του κύριου Τσίπρα, ούτε για τις ματαιοδοξίες των υπουργών του που θα κάνουν τα πάντα για να γαντζωθούν στην εξουσία. Εμείς δεν είμαστε εδώ για την ατομική μας καριέρα ούτε για τη συμμετοχή μας σε καμιά επετηρίδα πολιτικών προσώπων. Υπηρετούμε τον ελληνικό λαό και εκτελούμε μία αποστολή. Να ενώσουμε τους Έλληνες και να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς. Η οικονομία αφορά όλους. Όχι μόνο τους επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζόμενους.

Στις 21 Ιουνίου μίλησα σχετικά στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Μίλησα ειδικότερα για την κοινωνική ευθύνη του επιχειρηματικού κόσμου.

Τους είπα κατά λέξη:

«Σε ένα σφιχταγκαλιασμένο ταγκό ενός συχνά κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματίες υπονόμευσαν την παραγωγική βάση της χώρας.

Ελπίζω να συμφωνείτε ότι χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία συλλογικά. Να τελειώσουμε με τις συνήθειες του παρελθόντος. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Ο καθένας να κάνει την δουλειά του.

Εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία.

Κι εσείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσετε την χώρα σας τώρα που σας έχει ανάγκη. Με επενδύσεις.

Κι από την ανάπτυξη που θα προκύψει θα πρέπει όλοι να έχουν μέρισμα.

Δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης.»

Διότι εμείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπηρετούμε την κοινωνία, τους πολίτες που δοκιμάζονται και που χρεώνουν τις ευθύνες της σημερινής κατάστασης σε όλο το πολιτικό σύστημα αλλά και στην επιχειρηματική ελίτ. Οφείλουμε με τη στάση και τη συμπεριφορά μας ν’ αποδεικνύουμε συνέχεια την πίστη και την αφοσίωσή μας σε αυτή την αποστολή. Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και προκλητικές συμπεριφορές, δεν συμβιβάζονται. Αυτό θέλω να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Ζητώ σκληρή δουλειά και αίσθηση του μέτρου. Ζητώ συνέπεια. Δεν είμαστε εδώ απλά για να απολαμβάνουμε τα προνόμια της εξουσίας.

Για πολλούς συμπολίτες μας η καθημερινότητά είναι πολύ πιο σκληρή από ό,τι αντιλαμβάνονται πολλοί εντός των τειχών του Κοινοβουλίου. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Είμαστε εδώ για αγώνες και δημιουργική προσφορά στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Και η επιβράβευσή μας θα είναι, με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, να πετύχουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Είμαι βέβαιος ότι εσείς, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, θα αποτελέσετε την αιχμή του δόρατος στη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό, τον καιροσκοπισμό και τον καθεστωτισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μαζί θα αγωνιστούμε για να απαλλάξουμε τον τόπο από την επικίνδυνη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Μαζί με τον ελληνικό λαό μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα της χώρας μας.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ιδέες μας και οι προτάσεις μας σύντομα θα κυριαρχήσουν.

Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
νεα κυβερνηση, κυβερνηση, μητσοτακης, νεα δημοκρατια, εκλογικός νόμος, σας ευχαριστώ, εκλογες, νέα, τσιπρας, συμμετοχή, οφείλεται, ελλαδα, λύση, δις, συριζα, σημαίνει, βουλη, συνταγμα, δραχμη, καλοκαιρι, μυστήριο, δημοψηφισμα 2015, προσφορες, ηλεκτρονική, δραση, μνημονιο, αθηνα, μαρινοπουλος, γεμη, ιοβε, υπουργοι, κρητη, κερκυρα, φοροι, ΕΣΡ, ψηφοφορία, στουρναρας, χατζηδακης, υγιή, ιουνίου, σεβ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, ολγα λαφαζανη, σταση εργασιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, απαντησεις πανελληνιων, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, διακοπες ρευματος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δεη διακοπες ρευματος, εισφορα αλληλεγγυης, στρατος, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μειωση μισθων, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, φορολογια 2013, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, αξιολογηση, κοινωνια, εκλογικός νόμος, αποτελεσματα, βουλευτες, ληξιπροθεσμες οφειλες, ηλεκτρονική, αιχμη, βουλη των ελληνων, δημοκρατια, δουλεια, ηγεσια, ηττα, ιοβε, καθημερινη, καριερα, ληθη, μηλο, οικονομια, ομηρος, παιχνιδια, προγραμμα, σεβ, στατιστικη υπηρεσια, τα νεα, υφεση, ψεμα, αγορα, αγωγη, αγωνες, αδιαφορια, αυξηση, αξιζει, αξονες, απλα, ασφαλιστικο, αφοσίωση, εβδομαδες, βλεμμα, βομβα, βρισκεται, γεγονος, γινει, γλωσσα, γραφεια, δεδομενο, διαστημα, δυναμη, δυστυχως, δικη, δις, δωσει, δρομος, διπλο, δολια, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, ενημερωση, εξελιξη, επενδυσεις, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, εσωτερικων, ευημερια, ευθυνη, υγιή, ιδεες, ιδια, η δικη, υπηρεσια, υπομονη, θετικο, ομιλια, κομμα, λειτουργια, λύση, μακρια, μαο, μηνες, μοιρα, μυστήριο, μειωση, μοσχατο, μυαλο, μυστηρια, νερο, νηφαλιοτητα, νοημα, νοοτροπια, ντροπη, ξερετε, ομαδα, παντα, ορια, οραμα, ουσιαστικα, οφείλεται, περιβαλλον, πιστη, ρηση, ποιοτητα, προβληματα, ρευμα, ρυθμιση, σιγουρα, σιγουρος, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σχεδια, τμημα, φορολογια, χερι, χαρα, ψηφοφορία, ασφαλεια, δουλειες, εφαρμογη, εξαγωγες, εξεταστικη, εμφαση, χωρα, ιδιαιτερα, εισβολη, ιουνίου, καηκαμε, λαφαζανη, μπροστα, ουδετερο, ποδια, πυρσος, σημαίνει, θελω να, θεματα, θετικα, υπεροχη, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα