Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα

14:26 9/5/2017 - Πηγή: Antinews

Με αναφορά στις γαλλικές εκλογές και συσχετισμό με τη χώρα μας, ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία

εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Εμμανουέλ Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι πολίτες διψούν για ένα θετικό όραμα. Ψάχνουν την αλήθεια και την ειλικρίνεια» και όπως εξήγησε η ΝΔ το επόμενο διάστημα θα ρίξει μεγάλο βάρος στο ξεδίπλωμα του σχεδίου της προκειμένου «να δείξουμε ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος».

«Η καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη είναι ταυτισμένη με τα εθνικά μας συμφέροντα και η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει» είπε και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας: «Αυτοί που μας έλεγαν ότι η Ευρώπη αλλάζει, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Αυτοί που φώναζαν Go back madame Merkel, συμβιβάζονται με μια Ελλάδα σε μια ιδιότυπη οικονομική ζώνη. Μια Ελλάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να είναι αυτή που ονειρευόμαστε. Μόνο μια φιλοευρωπαϊκή πατριωτική δύναμη σαν τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα είναι ισότιμος εταίρος και όχι επαίτης της αλληλεγγύης».

«Υποσχέθηκαν το τέλος των Μνημονίων και υπέγραψαν το δεύτερο συνεχόμενο με την περικοπή ενός μισθού για τους μισθωτούς και την απώλεια δύο συντάξεων και δεσμεύουν τη χώρα σε λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης. Κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι ανακούφιση 12 δισ. και έχουν ψηφίσει μέτρα 12,5 δισ. Έστυψαν τη χώρα σαν λεμονόκουπα. Υποσχέθηκαν ότι θα τελειώσουν με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διεφθαρμένοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας την απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ με την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα γίνει η Ελλάδα χώρα του Μαδούρο όσο και αν ο Τσίπρας αποφεύγει να καταδικάσει ό,τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα».

Οσον αφορά τα «αντίμετρα», τόνισε ότι για να εφαρμοστούν θα πρέπει το πλεόνασμα να είναι 5,% για να ενεργοποιηθούν τα μέτρα του 2%. Ακόμα και αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, οι πολίτες και η κοινωνία θα είχε εξουθενωθεί.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα «αν δεν είναι βέβαιοι ότι μπορούν να επιστρέψουν το 0,5%, πώς μπορούν να υποσχεθούν ότι θα επιστρέψουν 3,6 δισ. ευρώ; Αυτά είναι τα μαθηματικά του ψεύδους».

«Ψεύδος και αυταπάτη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη μετά την αξιολόγηση. Δεν έχει το όραμα και την πίστη η κυβέρνηση Τσίπρα για να υλοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Σταχτοπούτες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια, πρόσθεσε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις Τσακαλώτου ότι θα παραιτηθεί αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα 9.000 ευρώ και τον κ. Σπίρτζη που με δάκρυα στα μάτια υπέγραψε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και στη συνέχεια πήγε να στήσει νέο δημόσιο ΟΣΕ.

«Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «το ζητούμενο δεν είναι να εφαρμοστεί κατά γράμμα το Μνημόνιο όπως κάνει με την υπερφορολόγηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες ξέρουν ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει την επανεκκίνηση. Είναι παρελθόν όσες μεταλλάξεις και αν κάνει».

Επανέφερε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή με επαναφορά της αξιοπιστίας με ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και δήλωσε αποφασισμένος το επόμενο διάστημα να επικοινωνήσει ακόμα πιο εντατικά με τον λαό «για να παρουσιάσουμε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για οριστική έξοδο από την κρίση. Για να καταλάβουν πόσο διαφορετικοί είμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ του ψέματος και της αποτυχίας».

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα