Προς Κ. Μητσοτάκη: Κάνε Σαμαρά – Καραμανλή επίτιμους προέδρους για ενίσχυση και ενότητα της παράταξης!

13:56 9/5/2017 - Πηγή: Antinews

Δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει στη ΝΔ. Αν συνέβαινε σε άλλο κόμμα δεν θα ασχολούταν κανείς, όλοι θα το ξεχνούσαν αμέσως και η ζωή θα συνεχιζόταν. Στη ΝΔ δείχνουν συνεχώς ότι… μισιούνται κι ότι έχουν κόμπλεξ αυτοεπιβεβαίωσης για να μπουν στο ρουθούνι του αντιπάλου.

Οι φατρίες δεν αφήνουν το κόμμα να πάει μπροστά, το κρατάνε πίσω. Ένα κόμμα που ασχολείται με το παρελθόν του μόνο και μόνο για να κάνει το κομμάτι του ο βαρόνος, δεν έχει πολύ μεγάλη τύχη.

Έτσι, λοιπόν, μάθαμε από το Συριζαίϊκο ΑΠΕ με κείμενο άνω των 800 λέξεων,

ότι το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη έγινε η… Εαρινή Σύναξη των Καραμανλικών (αγροφυλάκων). Με αφορμή την παρουσίαση ενός ακόμη βιβλίου – κολυμβήθρας του Σιλωάμ στην εκδήλωση εμφανίστηκε και «αποθεώθηκε» και ο πρώην πρωθυπουργός.

Η εκδήλωση αφορούσε στην παρουσίαση της έκδοσης για την πολιτική οικονομία της Ελλάδας την περίοδο 2000-2015, την οποία επιμελήθηκαν οι καθηγητές Παντελής Σκλιάς και Σπύρος Ρουκανάς, που έγινε στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ. Όπως λέει το… Συριζαίϊκο ΑΠΕ (που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα ασχολούταν με εκδήλωση του… εχθρού) περισσότερα από χίλια άτομα, σύμφωνα με τους διοργανωτές συγκεντρώθηκαν και η υποδοχή που επιφύλαξαν στον Κώστα Καραμανλή, με χειροκροτήματα, χειραψίες και αγκαλιές, και αυτό θύμιζε εικόνες από την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, όλοι οι βουλευτές του κόμματος στην Α΄ και Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης (Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη. Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης), ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, πρώην υπουργοί ή υφυπουργοί (Γ. Ορφανός, Ι. Ιωαννίδης, Ν. Τσιαρτσιώνης, Α. Ρεγκούζας, Χρ. Κοσκινάς, Αλ. Κοντός, Γ. Κωνσταντόπουλος, Α. Μπέζας, Κ. Κιλτίδης), πρώην βουλευτές (Δ. Γαλαμάτης, Η. Φωτιάδης, Ι. Τζαμτζής, Μ. Χαλκίδης), ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου επί Αντώνη Σαμαρά Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι πρώην γενικοί γραμματείς στην κυβέρνηση Σαμαρά Στράτος Σιμόπουλος και Παναγιώτης Κοκκόρης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας κ.α.

Κανονική σύναξη των Καραμανλικών δηλαδή όχι παίξε γέλασε. Οι ομιλητές λοιπόν έπλεξαν το εγκώμιο της διακυβέρνησης Καραμανλή και βεβαίως δεν προσήψαν τίποτε σ’ εκείνες τις κυβερνήσεις. Για όλα έφταιγαν οι άλλοι. Για παράδειγμα, ο άλλοτε… Σαμαρικός βουλευτής της Ν.Δ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για "εκπληκτική για παρουσία βιβλίου εκδήλωση" και σημείωσε πως "οι πολιτικές απόψεις και οι πολιτικές προσεγγίσεις που θα ακούσετε χαρακτηρίζουν και δεσμεύουν εμένα και δεν θέλω να χρεωθούν στο κόμμα μου και πολύ περισσότερο στον αρχηγό του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη". Πάλι καλά που το ξεκαθάρισε δηλαδή.

"Τα Μνημόνια ήρθαν επί των ημερών του Ανδρέα Παπανδρέου και καθιερώθηκαν επί των ημερών του γιου του, Γιώργου Παπανδρέου", είπε ο κ. Κακλαμάνης. Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι "εξαπάτησε τον ελληνικό λαό" και την ΕΛΣΤΑΤ ότι λειτούργησε ως "Δούρειος Ίππος" με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και είπε χαρακτηριστικά: "Άλλος σχεδίασε, άλλος αποφάσισε, άλλος παρήγγειλε, άλλος υπέγραψε - όλα αυτά έχουν το όνομα κυβέρνηση Σημίτη - άλλος πλήρωσε και αυτό έχει το όνομα κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή ήταν η αλήθεια".

Παράλληλα τόνισε ότι "ανομολόγητα κέντρα" ήθελαν την πτώση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή από τις εκλογές του 2007 και παρατήρησε: "Κατεβλήθησαν τεράστιες προσπάθειες από ανομολόγητα κέντρα για να χάσει τις εκλογές του 2007 ο Κώστας Καραμανλής, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με την υπόθεση Βατοπεδίου, όπως ενδέχεται να αποδειχθεί με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και πιθανώς στο μέλλον με το σκάνδαλο των υποκλοπών και το σχέδιο "Πυθία". Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Κώστας Καραμανλής γιατί έκανε το "τραγικό λάθος" να συμπεριλάβει στο πολιτικό του λεξιλόγιο εκτός από τη λέξη «ναι» και τη λέξη «όχι»".

Τώρα το όχι που αναφερόταν; Όχι στα μέτρα όταν η χώρα βούλιαζε; Όχι στην επανίδρυση του κράτους όταν ο ίδιος την είχε υποσχεθεί;

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης για τον Κώστα Καραμανλή σημείωσε ότι πρέπει να έζησε "δραματικές στιγμές" το 2009 με όσα γνώριζε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το τι ήταν διατεθειμένος να ακούσει ο ελληνικός λαός και τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου να λέει πως "λεφτά υπάρχουν". Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε "πολύ ορθή" την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να πάει σε πρόωρες εκλογές το 2009.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παντελής Σκλιάς υποστήριξε ότι κατά την περίοδο 2004-2008 "διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος της αύξησής του χρέους οφείλεται στην ανάγκη αναχρηματοδότησης δανείων που είχαν συναφθεί παλαιότερα, καθώς, επίσης, και σε εξοπλιστικά προγράμματα, που, επίσης, είχαν συμφωνηθεί σε προηγούμενες κυβερνητικές περιόδους. Τα στοιχεία και τα ευρήματα αποκαλύπτουν πως ότι η δημόσια δαπάνη για τόκους κατά την τριετία 2001 - 2003 ήταν 26,8 δισ. ευρώ και την τετραετία 2005-2008 ήταν 41,4 δισ. ευρώ ενώ για το έτος 2010 ήταν 13,2 δισ. ευρώ. Επίσης αποδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση της δημόσιας δαπάνης για την εξυπηρέτηση του χρέους επί δανείων τα οποία είχαν συναφθεί σε προηγούμενες του 2004 κυβερνητικές περιόδους. Το συμπέρασμα είναι ότι την περίοδο 2004-2009 αντιμετωπίζεται το ζήτημα του υψηλού δημοσίου χρέους σε συνθήκες ιδιαίτερα επιβαρυμένες και δεσμευτικές από προηγούμενα έτη".

Όλα καλά λοιπόν την περίοδο 2004-2009. Δεν υπήρξαν προσλήψεις χιλιάδων συμβασιούχων. Δεν υπήρξε διόγκωση των ελλειμμάτων, λόγω σπατάλης; Δεν υπήρξαν εξοπλιστικά τότε, ούτε μίζες, ούτε κουμπάροι, ούτε τίποτε. Όλα άγια επί Καραμανλή…

Έλεος βρε παιδιά. Σταματήστε αυτό το παραμύθι μπας και πάει μπροστά η χώρα. Και ο Σημίτης έκανε εγκλήματα και ο Γιωργάκης αλλά και ο Καραμανλής. Την παραμύθα ότι αντιστάθηκε γι’ αυτό ήθελαν να τον φάνε κάποτε πρέπει να την σταματήσουν. Κι εν πάση περιπτώσει, προς τι όλη αυτή η αγιοποίηση για έναν συνταξιούχο πολιτικό;

Ο ένας λόγος είναι ότι η ματαιοδοξία δεν τον αφήνει να ηρεμήσει και θέλει δικαίωση σώνει και καλά. Ο άλλος είναι ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει ενεργά.

Ό,τι κι αν συμβαίνει, πάντως, έχει σημασία να ειπωθεί ότι η προσπάθεια τόνωσης της εθνικής αμνησίας είναι προσβλητική και σίγουρα αντιπαραγωγική.

Τώρα αν η ΝΔ έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από συνάξεις “πολιτικών δεινόσαυρων” τότε τι να πει κανείς; Τα θέλει και τα παθαίνει.

Και κάτι ακόμη. Πρώτου σπεύσουν οι καλοθελητές να μας κατηγορήσουν ότι «χτυπάμε» τον Καραμανλή λόγω... σαμαρικών φρονημάτων, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

- Την κριτική που έχουμε ασκήσει στον Σαμαρά δεν την έχει ασκήσει ούτε ο Τσίπρας.

- Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ο Σαμαράς ήταν από τους πιο αποτελεσματικούς μνημονιακούς πρωθυπουργούς, όμως το γεγονός ότι δεν καθάρισε τη ΝΔ από φέουδα και βαρώνους δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει το έργο του. Πολλοί θα θυμούνται ότι το χαλί του το τραβούσαν οι εσωκομματικοί εχθροί. Έτσι όχι μόνο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για να βγούμε από τα μνημόνια, άλλα δόθηκαν και τα απαραίτητα δωράκια αυτοϋπονόμευσης στην αντιπολίτευση με τα γνωστά επακόλουθα.

- Έχουμε γράψει επίσης ότι η ιστορία κάποια στιγμή θα τον δικαιώσει, άρα κακώς προσπαθεί κι αυτός σαν τον Καραμανλή να δικαιωθεί μέσω παρεμβάσεων και κινήσεών του.

Συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εύλογο, τόσο για τον Καραμανλή όσο και για τον Σαμαρά, να θέλουν να δικαιώσουν τις διακυβερνήσεις τους. Είναι όμως λάθος να το κάνουν τη στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ανασυντάξει το κόμμα, για να μπορέσει να πάρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, μπας και γλιτώσουμε από την λαίλαπα της... αριστεράς.

Καλό θα ήταν να αναλογιστούν κι οι δύο τις ευθύνες τους και να συνταχθούν με τον Κυριάκο στην προσπάθειά του να απαλλάξει τη χώρα από τον χειρότερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης. Η δικαίωσή τους μπορεί να περιμένει.

Μήπως ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τους κάνει επίτιμους προέδρους της ΝΔ; Κάτι ήξερε ο μακαρίτης ο Έβερτ…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
σαμαρας, παναγιωτης ψωμιαδης, απε, θεσσαλονικη, ελλαδα, ΔΕΘ, υπουργοι, ψωμιαδης, ΑΠΘ, βουλη, παπανδρεου, γιου, ελστατ, ΔΝΤ, εκλογες, οφείλεται, συμβασιουχοι, τσιπρας, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, γκιουλεκας, κακλαμανης, καθαρα δευτερα, μακης ψωμιαδης, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, μαρικα μητσοτακη, νίκος αναστασιάδης, εκλογες 2015, κωστας καραμανλης, η ζωη, βουλευτες, αχιλλεας, εικονες, ελστατ, οικονομια, πλαισιο, τυχη, αυξηση, ελεος, απε, αφορμη, αχιλλεα, βραδυ, γεγονος, γιου, εγινε, εγκληματα, ελενα, ευρω, ειπε, υπαρχει, ειπωθει, εκθεση, ενεργα, εξυπηρετηση, επρεπε, ετος, εχθροι, ζωη, υποθεση, υφυπουργος, ιγνατιος, ιωαννιδης, κυβερνηση, κειμενο, κομμα, λαθος, λαιλαπα, λεξιλογιο, ματαιοδοξια, μητσοτακης, μιζες, μαρια, νικητας, ονομα, οφείλεται, παιδια, παρουσιαση, παιξε, προγραμματα, προσληψεις, πρυτανης, σιγουρα, σημιτης, σχεδιο, υφυπουργοι, φεουδα, αγκαλιες, δημητρης, χωρα, ιδιαιτερα, κομπλεξ, κομματι, κωστας, λαζαρος, μπροστα, ορφανος, σπυρος, θελω να, βεβαιως
Τυχαία Θέματα