Μήπως στο Μαξίμου πρέπει να ξανασκεφθούν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;

11:31 4/1/2014 - Πηγή: Antinews

Επικρατεί ο απόλυτος παραλογισμός. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ακίνητα με όλες εκείνες τις απίθανες τροπολογίες. Κουτσά – στραβά η κυβέρνηση πέρασε τον σκόπελο με μια απώλεια, αυτή του Πολύδωρα. Έστω και με 153 βουλευτές η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκανε γιορτές και ξεκίνησε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση προκειμένου να δώσει ελπίδα στον κόσμο. Κάτι το μήνυμα του πρωθυπουργού, κάτι οι συνεχείς συσκέψεις

για διάφορα θέματα και για την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων, κάτι τα μηνύματα ότι η τρόικα θα έρθει τον Ιανουάριο και μετά θα μας… χαιρετήσει τον πλάτανο, δημιούργησαν ένα κλίμα καλό. Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, αλλά απομακρύνθηκε το σενάριο των εκλογών και δόθηκε μια σιωπηρή παράταση στην κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει και να πάει στις ευρωεκλογές με τις λιγότερες απώλειες.

Μέσα σε λίγα 24ωρα, όμως, τα πάντα ανατρέπονται. Και η ουσία της πολιτικής και η εικόνα της κυβέρνησης που ραγίζει ξανά. Και αποδεικνύεται ότι το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα δεν κρατάει πάνω από 15 ημέρες.

Η υπόθεση με το 25ευρω προκαλεί σοβαρούς κυβερνητικούς τριγμούς, αφενός γιατί το υπουργείο Υγείας επιμένει ότι αν δεν εισπράξει το ποσό αυτό θα καταρρεύσουν τα νοσοκομεία, και αφετέρου γιατί το ΠΑΣΟΚ ξεχνά ότι το ίδιο ψήφισε το μέτρο και τώρα κάνει σπέκουλα και προσπαθεί να κερδίσει λίγες από τις χαμένες ψήφους των πολιτών. Όπως και να έχει το μέτρο αυτό είναι και ανάλγητο και ανόητο και ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι τα ισοδύναμα ώστε να βρει η κυβέρνηση την ευκαιρία να το πάρει πίσω. 40-50 εκατ. ευρώ είναι τα έσοδα από το εισιτήριο της ντροπής και μπορεί η κυβέρνηση να τα δώσει από το πρωτογενές πλεόνασμα και να σταματήσει όλο αυτό το πανηγύρι. Αλλιώς να είστε σίγουροι ότι η εικόνα που εμφανίζει τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης να ευτελίζονται καυγαδίζοντας, θα συνεχιστεί.

Από την άλλη υπάρχει ακόμη και το θέμα της αιθαλομίχλης και του κόσμου που παγώνει γιατί δεν έχει να πληρώσει για πετρέλαιο ενώ από τις πρώτες μέρες του χρόνου έγινε αντιληπτό ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο το 2014.

Όμως, το ερώτημα είναι: Που θα πάει έτσι η κυβέρνηση να κάνει ευρωπαϊκή προεδρία, να διαπραγματευτεί με την τρόικα και να ζητήσει μείωση του χρέους αφού πρώτα εμφανίσει επίσημα το πρωτογενές πλεόνασμα, Απρίλιο ή Μάιο. Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το κλίμα με μέτρα που θα τονώσουν την κοινωνική πολιτική ώστε στις εκλογές του Μαΐου να μην καταποντιστεί η κυβέρνηση.

Αλλά θα φτάσει μέχρι εκεί; Όπως γράφαμε πριν μερικές ημέρες, θα φτάσει μέχρι το Πάσχα; Διότι αν συνεχιστεί το απίστευτο μπάχαλο εξ αφορμής μέτρων όπως τα χαράτσια στη ΔΕΗ, είναι σίγουρο ότι θα διαλυθεί τους επόμενους μήνες.

Επομένως, μήπως πρέπει να επανέλθει η ιδέα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η ελληνική προεδρία; Άλλωστε, ποια είναι η παρέμβαση και τι τελικά προσφέρει η προεδρία σε μια χώρα; Και ποιος θα θυμάται μετά από 6 μήνες ποιος άσκησε την προεδρία της ΕΕ; Να είχε παρεμβατικό και ουσιαστικό ρόλο να το καταλάβουμε.

Επομένως, μήπως κάποιοι θα πρέπει να ξανασκεφτούν την προσφυγή στις κάλπες άμεσα, εντός του Φεβρουαρίου; Να αποφασίσει ο κόσμος ποιους και τι θέλει. Γιατί είναι καλύτερα έτσι παρά να έχουμε μια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που σκοτώνονται καθημερινά.

Θυμηθείτε: Καλύτερα να χάσει ο κ. Σαμαράς μια μάχη παρά τον πόλεμο

Keywords
Τυχαία Θέματα