Μήπως να αλλάξουνε τακτική αντί για πρόσωπα;

«Γιατί δεν τραβάει ο Κυριάκος;». Όλο και περισσότεροι θέτουν αυτό το ερώτημα βλέποντας από τη μια την κυβέρνηση να έχει τεράστια φθορά στα περίπου τρία χρόνια ζωής της κι από την άλλη τη ΝΔ να μην μπορεί να την κεφαλαιοποιήσει.

Πώς είναι δυνατόν, λένε στην πιάτσα, ο Τσίπρας να έχει πει τόσα πολλά ψέματα, να έχει κάνει τα μύρια όσα, να έχει προκαλέσει τους Έλληνες σε θέματα οικονομίας, αλλά και κοινωνικά ή εθνικά και να μην πέφτει; Πότε άλλοτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση βρίζεται απ’ όλο

τον κόσμο αλλά δεν της καίγεται καρφί;

Και σε ποια περίοδο η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει τίποτε και να της περνάει; Όποιες πρωτοβουλίες κι αν παίρνει δεν της βγαίνουν, δεν φτάνουν στον κόσμο, δεν γίνεται αυτό που λέμε «μπούγιο».

Ακόμη και χθες ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων μια 12μελής επιτροπή από ανθρώπους, προφανώς άξιους με καλές σπουδές και τέτοια. Η επιτροπή αυτή υποτίθεται ότι θα συμβάλλει στη διαμόρφωση του προγράμματος και να το «επικοινωνήσει» αυτό στον κόσμο. Εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο κ. Μητσοτάκης να τα αλλάξει όλα, όπως λένε στην Πειραιώς.

Πρώτα το επικοινωνιακό επιτελείο, μετά η επιτροπή και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες αλλαγές, προφανώς γιατί ο Κυριάκος θεωρεί ότι φταίνε όλοι οι άλλοι για το «ταβάνιασμα» της ΝΔ, κι όχι και αυτός. Είναι εύλογο σε μια ομάδα να κάνει κουμάντο ο αρχηγός, ο κόουτς όμως σε περιόδους κρίσης, κι όταν όλα πρέπει να αλλάξουν, πολλές φορές αλλάζει ο προπονητής κι όχι η ομάδα. Έρχεται κάποιος άλλος μπας και κάνει καλύτερη δουλειά, μπας και φτιάξει τα συστήματα έτσι ώστε η ομάδα να λειτουργεί.

Προς Θεού, δεν λέμε ότι πρέπει να αλλάξει ο αρχηγός. Ο Κυριάκος θα κριθεί από τον ελληνικό λαό κι ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα φέρει στη ΝΔ θα έχει και την τύχη που του αρμόζει. Μπορεί να σαρώσει στις κάλπες κι επομένως να γίνει ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Όμως, εκτός από την Ιθάκη, που είναι η εξουσία, υπάρχει και ο δρόμος και ο τρόπος που μπορεί κάποιος να κατακτήσει το επιθυμητό. Και θα είναι ευχής έργο για κάθε ηγέτη να μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και να το αλλάξει. Υπ’ αυτή την έννοια ο Κυριάκος είναι σωστός αφού έκανε τις αλλαγές που θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει. Όμως, όπως κι αν έχουν τα πράγματα η ΝΔ δείχνει να μην έχει ρεύμα. Δεν της βγαίνει τίποτε, δεν μπορεί να δείξει στον κόσμο ότι είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού, εμφανίζεται κομπλεξαρισμένη απέναντι στον Αλέξη.

Διότι είναι αδιανόητο να έχουμε την πιο άθλια κυβέρνηση που πέρασε ποτέ, να βλέπουμε τον Τσίπρα να κόβει βόλτες με το μαχητικό κι όχι με… ελικόπτερο που φεύγει από το Μαξίμου, να βλέπουμε τον Πάνο να κάνει ταξιδάκια στη Λατινική Αμερική και να μην ξεσηκώνεται ο κόσμος. Δικηγόροι σκοτώνονται, αστυνομικοί τραυματίζονται, οι πρόσφυγες ξαναγεμίζουν τα νησιά, η οικονομία πάει χάλια και ο Τσίπρας να είναι μέσα στην τρελή χαρά. Σα να μη συνέβη τίποτε όλα αυτά τα χρόνια, λες κι όλα λειτουργούν ρολόι σ’ αυτή τη ρημάδα τη χώρα. Απίστευτα πράγματα, αλλά όταν η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να βάλουν φρένο στο χάος, τότε το χάος γυρνά μπούμερανγκ. Αυτή είναι η αλήθεια και ο λόγος που δεν τραβάει η ΝΔ είναι ότι κανείς στην Πειραιώς δεν έχει ξεκαθαρίσει τι κόμμα θέλει. Κανείς δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια κατεύθυνση ακολουθεί. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο μείζον ερώτημα «γιατί οτιδήποτε κάνουμε δε μας βγαίνει; Μήπως να αλλάξουμε τακτική αντί για πρόσωπα;».

Το κόμμα, όμως, πάσχει από επικοινωνιολόγους και άλλους «ειδικούς» της συμφοράς που κάνουν πρωινό καφέ και λένε παπάτζες, χαϊδεύοντας το μεγάλο αφεντικό. Έτσι δεν πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν κονταίνει. Και στο κάτω – κάτω δεν περιμένουμε από μια κυβέρνηση να πέσει από τα λάθη της αλλά να πιεστεί από την αντιπολίτευση να το κάνει. Άραγε υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να αναλάβει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους Τσίπρα – Καμμένο;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα