Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τον σκότωσαν από το 1,5 μέτρο

Πολλά τα στοιχεία, αλλά και πολλά τα ερωτήματα στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η συμπεριφορά των δραστών δείχνει πολλά, αλλά ταυτόχρονα προβληματίζει. Ο τρόπος που έδρασαν, το σημείο και κυρίως τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους δίνουν κατευθύνσεις στην έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, προκύπτει ότι οι δολοφόνοι πυροβόλησαν τον άτυχο ποινικολόγο από απόσταση 1-1,5 μ. με όπλο μικρού διαμετρήματος. Η σφαίρα τον βρήκε στη θωρακική χώρα, χτύπησε την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Η Αστυνομία, εκτιμά ότι οι δύο δράστες, έκλεισαν ραντεβού

με το θύμα τους υποτίθεται για να συζητήσουν για μία υπόθεση. Οι δύο άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν ηλικίας γύρω στα 35, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός και φαίνεται να παρέμειναν στο χώρο του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού για περίπου 20 λεπτά.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου αλλά και του υπολογιστή του, καθώς και του αρχείου με τις υποθέσεις που χειριζόταν το τελευταίο και όχι μόνο διάστημα το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Στόχος είναι να φτιαχτεί ένας «χάρτης» με τα άτομα που συνομιλούσε, είχε ραντεβού και είχε ανταλλάξει sms τις τελευταίες ημέρες. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν ακόμη για απειλητικά μηνύματα ή e-mail που θα μπορούσε να είχε δεχθεί ο δικηγόρος.

Η νεκροτομή που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες θα ρίξει φως και θα δώσει περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς. Ειδικά για τη βολίδα προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ καθώς δεν βρέθηκε κάλυκας είτε γιατί τον μάζεψαν οι δράστες είτε γιατί προέρχεται από περίστροφο. Φέρει τραύμα στο δεξιό ημιθωράκιο ενώ διακρίνεται μικρή πύλη εισόδου από όπλο διαμετρήματος 0.7 – 0.8 χιλιοστών.

Οι δράστες και τα πρόσωπά τους

Σε αυτή την δολοφονία οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους κάτι μάλλον σπάνιο. Τα πρόσωπα των δυο δολοφόνων. Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος ήταν παρών στην αρχή της συνάντησης, τους είδε και συνομίλησε μαζί τους.

Με βάση τη δική του, αρχική, περιγραφή πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 30 με 40 ετών. Ο ένας ψηλός και ο άλλος κοντός.

Μιλούσαν σπαστά ελληνικά, αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την προφορά τους. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα από τις κάμερες. Η εικόνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι κάπως σκοτεινή, ωστόσο τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε θέση να τη βελτιώσουν.

Πού ψάχνει η Αστυνομία

Στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών, υποθέσεις των οποίων χειριζόταν το τελευταίο διάστημα, αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο στενός συνεργάτης του που άνοιξε την πόρτα στους δύο άνδρες, το προκαθορισμένο ραντεβού για να συζητήσουν μια σοβαρή υπόθεση, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και η ατζέντα με τις συναντήσεις αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι αναλυτές προκειμένου να εξιχνιάσουν τη μαφιόζικη εκτέλεση στο νεοκλασικό της Ασκληπιού στη Νεάπολη Εξαρχείων.

«Δεν φοβόταν κανέναν»

Οι νομικοί είναι συντετριμμένοι. Όσοι γνώριζαν καλά τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο δεν μπορούν να πιστέψουν την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του. Άνθρωποι που συνεργάζονταν μαζί του, άνθρωποι που έκαναν παρέα μαζί του τονίζουν πως ο ποινικολόγος δεν φοβόταν κανέναν και για τον λόγο αυτό δεν έπαιρνε και κανένα μέτρο προφύλαξης.

Το άλλο σενάριο

Μένει πάντα όμως ανοιχτό και ένα δεύτερο σενάριο. Οι δράστες να ήταν άγνωστοι στον συνεργάτη του ποινικολόγου, αλλά γνωστοί του ίδιου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Να πήγαν να τον δουν από κοντά για κάποια υπόθεσή τους και κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συζήτησης που είχαν μαζί του να υπήρξε διαφωνία.

Να υπήρξε δηλαδή ρήξη στις σχέσεις τους και ο δράστης να δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Το σενάριο αυτό, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί, μοιάζει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Θα κληθούν να καταθέσουν συγγενείς και συνεργάτες

Από τους βασικότερους μάρτυρες είναι ο 32χρονος συνεργάτης του δολοφονηθέντος, ο οποίος είχε σύντομη συζήτηση με τους δολοφόνους πριν συναντηθούν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, καθώς εμφανίστηκαν στο γραφείο ως πελάτες. Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκτός από την περιγραφή των δραστών, να καταθέσει και άλλες, ασήμαντες λεπτομέρειες, που μπορεί όμως να είναι σημαντικές για την εξέλιξη των ερευνών, όπως επίσης και ενδεχόμενες απειλές που μπορεί να είχε δεχθεί το θύμα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πέρα από την προφορά, οι ιδιωματισμοί αλλά και λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι δύο εκτελεστές θα μπορούσαν να προδώσουν την καταγωγή τους.

Εκτός από τον 32χρονο θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καθώς και συγγενείς του, κάτι το οποίο προς το παρόν είναι αδύνατο, αφού όλοι τους βρίσκονται σε κατάσταση-σοκ.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου με μοναδικό σκοπό να τον εκτελέσουν και εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με συμβόλαιο θανάτου από μαφιόζους. Οσον αφορά στους ηθικούς αυτουργούς, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» ή «ριγμένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

«Θα σε αγαπώ για πάντα»

Ο γιος του γνωστού ποινικολόγου, Νώντας, 23 ετών και επίσης δικηγόρος, με μία ανάρτηση στο Facebook θέλησε να μοιραστεί το πένθος του με τους διαδικτυακούς του φίλους.

«Καλό παράδεισο πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!». Με αυτά τα λόγια ο Νώντας Ζαφειρόπουλος αποχαιρέτησε τον πατέρα του. Ο 23χρονος γιος του γνωστού ποινικολόγου αφού ευχαριστήσει όλους όσοι συλλυπήθηκαν την οικογένειά του τονίζει: «Χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Έφυγε κάνοντας το λειτούργημά τους γιατί ως τέτοιο έβλεπε τη δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τελικά ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στην σημερινή κοινωνία».

Συνεχίζοντας με συγκινητικό τρόπο ο 23χρονος Νώντας γράφει ότι το «το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο όπως ήταν το όνειρό του».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα συλλυπητήριά σας κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά αλλά δεν βρίσκομαι σε θέση να το κάνω… χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Έφυγε κάνοντας το λειτούργημά τους γιατί ως τέτοιο έβλεπε τη δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τελικά ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στην σημερινή κοινωνία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο όπως ήταν το όνειρό του. Καλό παράδεισο πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα