Μήπως κρύβεται κάτι άλλο στην ξαφνική πρεμούρα της κυβέρνησης;

23:19 9/7/2015 - Πηγή: Antinews

H συμφωνία απ' ότι μαθαίνουμε πέρασε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο με τεράστια πλειοψηφία παρ' ότι περιλαμβάνει μέτρα ύψους 13 δισ. και βάλε. Πρόκειται για ένα σκληρό μνημόνιο με μέτρα που υπήρχαν στην πρόταση Γιούνκερ κι έρχονται κι άλλα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αποδοχή μιας λύσης που είχε απορριφθεί ουκ ολίγες φορές από την κυβέρνηση. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες είχαν απορριφθεί και καλύτερα πακέτα.

Κι όμως, ο Τσίπρας με

ταχύτατες διαδικασίες στέλνει ένα σκληρό μνημόνιο στη Βουλή για να ψηφιστεί άμεσα και χωρίς να ρωτήσει και τη Ζωή η οποία έχει πιει το αμίλητο νερό.

Τι να έγινε άραγε; Επέστρεψαν στη λογική και το πήραν απόφαση να μην οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία; Ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο στην ξαφνική πρεμούρα της κυβέρνησης; Γιατί δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη μέχρι να περάσει από τη Βουλή, να γίνει αποδεκτό από το Eurogroup και να επισφραγιστεί από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ένα σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ώρες είναι ότι η κυβέρνηση παίζει ένα ακόμη βρόμικο παιχνίδι. Αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να το πάει το πακέτο στη Βουλή, να ψηφιστεί απ' όλα τα κόμματα, να πάρει δηλαδή την υπογραφή απ' όλους αλλά στη συνέχεια η πρόταση αυτή να μη γίνει αποδεκτή από τους εταίρους.

Θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει δηλαδή το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, πλην ΚΚΕ, θα δείξει στους δανειστές ότι έκανε τα πάντα και ότι όλοι οι βουλευτές το αποδέχθηκαν και στη συνέχεια θα καταγγείλει την αδιαλλαξία των ξένων.

Ξέρει δηλαδή εκ των προτέρων ότι η πρότασή του δεν περνά από το Γιούρογκρουπ αλλά θα το περάσει από τη Βουλή χωρίς να το... διαβάσουν οι βουλευτές και έτσι θα νομιμοποιήσει το έγκλημά του και θα ρίξει την ευθύνη της χρεοκοπίας στους ξένους.

Αν ισχύει αυτό το σενάριο τότε πρόκειται για άτιμο παιχνίδι, για μια βρόμικη τακτική που την ύστατη στιγμή για τη χώρα δεν πρέπει να περάσει.

Αν ο κ. Τσίπρας έχει κρυφή ατζέντα να το πει. Αν θέλει να οδηγήσει σε Grexit ρίχνοντας την ευθύνη στους δανειστές ας μας το πει. Αλλά να παίζει παιχνίδια με το πολιτικό σύστημα και τη χώρα δεν έχει κανένα δικαίωμα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα