Μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας

(Ανανεωμένο) Επιβεβαιώθηκαν τελικά όσα γράφαμε προηγουμένως για το τι θα σηματοδοτήσει η επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο Α. Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά από την συνάντησή του με τον Γιάννη Πανούση, τόνισε ότι "η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται" ξεκαθαρίζοντας ότι "αυτό ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό".

Παράλληλα επισήμανε ότι "όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν την δημοκρατία

και να διαρρηγνύουν την κοινωνική ενότητα είναι γελασμένοι".

Επίσης ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση στηρίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών όσο και την ανάγκη το κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικά και να είναι κράτος δικαίου".

Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας πρόσθεσε ακόμα ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο σταδιακά.

Πήγε λοιπόν ο Τσίπρας και μίλησε για τη δημόσια ασφάλεια και είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί έκνομες ενέργειες αλλά παρ’ όλα αυτά θα υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα, και άλλα μπλα – μπλα της δήθεν αριστερής προοδευτικότητας.

Είναι προφανές ότι προσπαθεί να κινηθεί στη γραμμή μεταξύ της νομιμότητας και της παρανομίας. Στη γραμμή που ισορροπεί εδώ και μερικά χρόνια. Από τότε που μάζεψε όλους τους ακροαριστερούς, αναρχικούς, τροτσκιστές, μπαχαλάκηδες, Ρόζες, Ακόες και λοιπούς και έκανε ένα κόμμα μαζί με αρκετούς σοβαρούς αριστερούς, κεντρώους, Πασόκους κ.λπ. Ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα με την κίνησή τους αυτή προς τύπους σαν τον Διαμαντόπουλο, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους άλλους που ζήτησαν την παραίτηση του Πανούση για την ανακατάληψη της Πρυτανείας.

Έχει όμως ενδιαφέρον ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάει φουλ κόντρα και στον… Νέστορα του κόμματος, τον Μανόλη Γλέζο που ήταν λάβρος για την επιχείρηση της Αστυνομίας. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το μέτωπο που ανοίγει ξεκάθαρα τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στην κυβέρνηση.

Η επίσκεψη στην Κατεχάκη είναι το επιστέγασμα της μυστικής συμφωνίας Τσίπρα – Πανούση που σας είχε αποκαλύψει το antinews. Εκείνο το άρθρο πριν μερικές ημέρες στην πρώτη σελίδα των Νέων με το οποίο ο υπουργός καλούσε τον πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις για τους μπαχαλάκηδες. Το κείμενο μπορεί να υπέγραψε ο Πανούσης αλλά το έγραψε ο Τσίπρας ο οποίος δεν ήθελε ο ίδιος να φανεί ότι παίρνει την απόφαση να συγκρουστεί με τους αναρχικούς. Ο υπουργός έγινε ο «μπροστινός» του πρωθυπουργού και αυτός που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά που δεν τολμά να κάνει ίδιος για να μη διαλύσει αυτό που λέει κόμμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι στη θέση του υπουργού είναι ένας μη Συριζαίος. Αν αποτύχει απλά θα γίνει Ιφιγένεια, αν πετύχει το κέρδος είναι για όλη την κυβέρνηση.

Είναι φανερό ότι ο Τσίπρας θέλει να κάνει στροφή προς το κέντρο, να βγάλει από πάνω του όλα αυτά τα αριστερίστικα βαρίδια που τον κρατούν πίσω. Ο πρωθυπουργός θέλει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στο οποίο δεν χωράνε οι άπλυτοι των Εξαρχείων, οι συνοδοιπόροι του Παλαιοκώστα και του Μαζιώτη, οι εν δυνάμει τρομοκράτες, οι ακραίοι που δεν έχουν πρόβλημα να κάψουν τη Βουλή. Και δεν ήταν τυχαία η συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου και η νεκρανάστασή του. Ο Τσίπρας έχει σχέδιο για τη δημιουργία «μαξιλαριών» προς το κέντρο όταν θα διαλύσει όλες τις περίεργες συνιστώσες. Και μην ξεγελιέστε ότι μπορεί να τον ρίξει ο Λαφαζάνης και οι συν αυτώ στην Αριστερή Πλατφόρμα. Όσο είναι στην εξουσία κι έχουν πυγμή, όσο κάνουν ταξιδάκια στη Μόσχα, στο Πεκίνο, στις Βρυξέλλες και παίρνουν αποφάσεις, τόσο θα είναι «θεσμικοί» και δεν θα αποτελούν απειλή για τον Τσίπρα. Το πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι οι ακραίοι κι αυτούς θα τους απομονώσει σιγά – σιγά και με σχέδιο. Πρώτα με την υπόθεση της Πρυτανείας, τώρα με τη στήριξη του Πανούση, αύριο με κάτι άλλο που θα αποκρούει την «έφοδο» των αντιεξουσιαστών.

Βεβαίως και θα υπάρξουν πισωγυρίσματα. Θα δούμε κι άλλες καταλήψεις, κι άλλες προκλήσεις από τους αναρχικούς. Άλλωστε, ένα μεγάλο μέρος της ραγδαίας ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και της κυριαρχίας Τσίπρα οφείλεται σ’ αυτούς. Όταν έκαιγαν την Αθήνα, όταν έβριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όταν μούντζωναν τη Βουλή, όταν επιτίθονταν σε βουλευτές ή τους έθεταν σε ομηρία έδιναν μπόνους στον Τσίπρα. Οι μπαχαλάκηδες και οι Αγανακτισμένοι που έκαναν πρώτο μάγκα τον πρωθυπουργό, δεν θα είναι εύκολο να τους αποβάλει. Θα το κάνει, ωστόσο, αν θέλει να μακροημερεύσει. Διότι μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη ο κόσμος δεν ανέχεται τους ολετήρες, ούτε τους υβριστές της δημοκρατίας και αν συνεχιστεί η τακτική των αναρχικών να διαλύουν τα πάντα, τότε θα υποστεί μεγάλη ζημιά η κυβέρνηση.

Η πολιτική της απόλυτης ανοχής απέτυχε παταγωδώς και αποδοκιμάστηκε επίσημα από τον Πανούση και εμμέσως από τον Τσίπρα. Τώρα οι Διαμαντόπουλοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κλαίνε για το «άδειασμα» που τους κάνει ο αρχηγός τους, τώρα που δεν τους έχει ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα