Μετά το "ναι" και από Λυκούδη, σπάει το "φράγμα" των 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Περισσότεροι από 151 βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών την προσεχή εβδομάδα οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία, βάσει όσων δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Το Μαξίμου που είχε βάλει τον πήχη για τη Συμφωνία στις -τουλάχιστον- 151 ψήφους, όπως όλα δείχνουν

, θα "περάσει" από πάνω, μετά και από το "ναι" που εξεφώνησε χθες ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στο Ποτάμι, πλέον, η αριθμητική για την ψηφοφορία στη Συμφωνία των Πρεσπών διαμορφώνεται ως εξής:

"Κλειδωμένη" θεωρείται η υπερψήφιση των "Πρεσπών" από:

- Τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

- Σπύρο Δανέλλη

- Σταύρο Θεοδωράκη

-Γιώργο Μαυρωτά

- Σπύρο Λυκούδη

- Έλενα Κουντουρά

-Θανάση Παπαχριστόπουλο

"Ερωτηματικό" μπαίνει ακόμη δίπλα στο όνομα της Κατερίνας Παπακώστα η οποία φέρεται να διατηρεί δεύτερες σκέψεις, παρότι στην Κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα υπερψηφίσει τελικώς τη Συμφωνία.

Εν αναμονή βρίσκεται η πλειοψηφία και της οριστικής απόφασης του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος πάντως εμφανίζεται εδώ και ημέρες να κλίνει προς την υπερψήφιση των Πρεσπών.

Εάν όλοι οι προαναφερόμενοι βουλευτές δώσουν τη θετική τους ψήφο, τότε η Συμφωνία των Πρεσπών θα "περάσει" από την ελληνική βουλή με 153 "ναι".

Και τούτο, στην περίπτωση που δεν εμφανιστούν άλλες "θετικές" για την πλειοψηφία, εκπλήξεις.

ΚΙΝΑΛ σε περιδίνηση- Οι Παπανδρέου, διαφωνούν

Σε αναταραχή βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο εσωτερικό του οποίου, οι απόψεις για το εάν το κόμμα θα έπρεπε να ταχθεί υπέρ ή κατά της Συμφωνίας, δεν είναι ενιαίες, γεγονός που προκαλεί "πονοκέφαλο" στην Φώφη Γεννηματά.

Πέραν του Θανάση Θεοχαρόπουλου ο οποίος έχει ήδη διαμηνύσει προς την ηγεσία ότι ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δεν δεσμεύεται από τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος και τον Δημήτρη Κρεμαστινό ο οποίος εκφράστηκε θετικά υπέρ των "Πρεσπών", προβληματική είναι για το κόμμα και η δημόσια , αναφανδόν στήριξη που προσφέρει με σημερινή του συνέντευξη στην ΕΦΣΥΝ και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μέσω της ιστοσελίδας newpost, ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου Νίκος, διαχωρίζει την θέση του από τον πρώην Πρωθυπουργό και επισημαίνει:

"Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο".

Στο Μαξίμου είναι πρόδηλο ότι "τρίβουν" τα χέρια τους από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ αφού στόχος είναι μόλις ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με βάση την ανάγκη για συγκρότηση του "προοδευτικού μετώπου" εν όψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ να πλαγιοκοπήσει το Κίνημα Αλλαγής, έως ...εξαερώσεως.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα