Μετά το happy birthday to you, το ευρωπαϊκό τραινάκι της χαράς ταξιδεύει στην «απομονωμένη» Τουρκία

Μετά τα τραγουδάκια happy birthday to you που τραγούδησαν οι πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, στον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τα γενέθλιά του, προ ημερών, τώρα οι ίδιοι, συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα της καλής χαράς τους, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα ταξιδάκι αναψυχής στην "απομονωμένη" Τουρκία, με το φημισμένο "Οριάν Εξπρές", ευγενή χορηγία, βέβαια, της τουρκικής κυβέρνησης.

[photo_0]

Εξ'

όσων έγινε γνωστό, κατά το ταξίδι στην βορειοανατολική Τουρκία δεν διαδραματίστηκε κάποιος φόνος, αλά Αγκάθα Κρίστι, στο "Οριάν Εξπρές". Ο μόνος γρίφος που κλήθηκε να επιλύσει ο Ηρακλής Πουαρώ, ήταν πως, ενώ η Άγκυρα, και ο Μ.Τσαβούσογλου επιτίθενται σε όλους τους τόνους κατά της ΕΕ, και ειδικά κατά της χώρας - μέλους της, της Κύπρου, οι Ευρωπαίοι πρέσβεις ταξιδεύουν μέσα στην καλή χαρά ανά την Τουρκία, πλημμυρίζοντας τα social media με τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες τους, τα τοπία, τα κεμπάμπ, και τις αναμνηστικές φωτογραφίες τους με τους Τούρκους αξιωματούχους.

[photo_1]

Ο γρίφος καθίσταται ακόμα δυσκολότερο να λυθεί, όταν είναι οφθαλμοφανές, όπως εξάλλου επανειλημμένως υπογραμμίζει και η ελληνική κυβέρνηση, ότι η Τουρκία βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο Ηρακλής Πουαρώ στάθηκε αδύνατον να ξεδιαλύνει αυτά τα μυστήρια του "Οριάν Εξπρές", όπως και τα "βαθύτερα" κίνητρα των Ευρωπαίων πρέσβεων, περιλαμβανομένου και του Έλληνα (άραγε ο κύριος πρέσβης είχε πάρει την έγκριση της Αθήνας για αυτό το ταξίδι;), να τραγουδάνε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου το happy birthday to you, όταν αυτός τους επιτίθεται κατάμουτρα.

[photo_2]

Ψυχή, βέβαια, των τραγουδιών, των ευχών, και του ταξιδιού, δεν είναι άλλος από τον τοποθετημένο ως επικεφαλής της ΕΕ στην Τουρκία, Αυστριακό διπλωμάτη, Κρίστιαν Μπέργκερ. Ο οποίος γέμισε το twitter της ΕΕ με τις αναμνηστικές φωτογραφίες του ιδίου και των υπολοίπων πρέσβεων της ΕΕ, πλάϊ σε γύρους και κεμπάπ, σε Τούρκους κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες, ακόμα και σε μνημεία. Όπως αυτό στο Σαρίκαμις, κοντά στη μεγάλη πόλη, Κάρς, πλησίον των συνόρων με την Αρμενία.

[photo_3]

Εκεί, οι Ευρωπαίοι πρέσβεις πόζαραν μπροστά από το ονομαζόμενο "Μνημείο των Μαρτύρων", που φτιάχτηκε στη μνήμη των στρατιωτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ως γνωστόν, η Τουρκία, κατά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο βρέθηκε στο πλευρό της Γερμανίας κατά των συμμάχων. Εκεί, στο Σαρίκαμις, οι Τούρκοι έδωσαν μάχη με τους Ρώσους, την οποία έχασαν με βαρύτατες απώλειες. Και, συχνά πυκνά, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εθνικιστικών αισθημάτων, η Άγκυρα διοργανώνει "πανηγύρια". Εκεί, λοιπόν, βρήκαν οι πρέσβεις να ποζάρουν για μια φωτογραφία (!).

[photo_4]

Αφού, λοιπόν, ευχαριστήθηκαν οι Ευρωπαίοι πρέσβεις από το ταξιδάκι τους στην "απομονωμένη" Τουρκία, ο Κρίστιαν Μπέργκερ, είπε να μην χαλάσει το χατήρι στους οικοδεσπότες του. Έτσι, με καθυστέρηση σχεδόν δέκα ημερών θυμήθηκε να καταδικάσει την απαράδεκτη ενέργεια του εκπροσώπου του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο, Λαγού, να σκίσει την τουρκική σημαία. Ο Αυστριακός διπλωμάτης υπογράμμισε ότι συντάσσεται πλήρως με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο καταδίκασε την ενέργεια του Λαγού.

[photo_5]

[photo_6]

[photo_7]

[photo_8]

Βλέπε επίσης: Η «απομονωμένη» Τουρκία σβήνει τα κεράκια των γενεθλίων της παρέα με τους Ευρωπαίους

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα