Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία στη Γάζα για την αποκλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ

Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα στη Γάζα για να διαπραγματευθεί την αποκατάσταση της ηρεμίας στον παλαιστινιακό θύλακα έπειτα από μια σειρά ρουκετών που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με αεροπορικά πλήγματα, δήλωσε πηγή από τη Χαμάς.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, η αντιπροσωπεία υπό τον στρατηγό Άχμεντ Άμπντελ Χαλέκ, αρμόδιο για τις παλαιστινιακές υποθέσεις στις αιγυπτιακές υπηρεσίες Πληροφοριών, έφτασε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας

προκειμένου να συνομιλήσει με την ηγεσία του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς και διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση ασφαλείας στον θύλακα.

Τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα ο ισραηλινός στρατός έπληξε θέσεις της Χαμάς στη Γάζα μετά την εκτόξευση από τον θύλακα μίας ρουκέτας που έπεσε στο Ισραήλ.

Οι εκτοξεύσεις ρουκετών και μπαλονιών με εκρηκτικούς μηχανισμούς από τη Γάζα έχουν αυξηθεί μετά την παρουσίαση του σχεδίου των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, το οποίο ικανοποίησε το Ισραήλ, αλλά εξόργισε τους Παλαιστίνιους.

Από τις 28 Ιανουαρίου, οπότε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε το σχέδιο αυτό, οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Ισραήλ και Χαμάς είχαν συνάψει, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, της Αιγύπτου και του Κατάρ, συμφωνία εκεχειρίας πέρυσι η οποία θα βοηθούσε στη σταθεροποίηση της Γάζας και θα διευκόλυνε την παροχή βοήθειας και οικονομικής ανάπτυξης του παλαιστινιακού θύλακα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το ποσοστό ανεργίας πλησιάζει το 50%.

«Δεν θα εξηγήσω με λεπτομέρειες στα μέσα ενημέρωσης τα σχέδιά μας και τις ενέργειές μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να λάβουμε καταστροφικά μέτρα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γάζα», δήλωσε χθες Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Τα μέτρα μας είναι ρωμαλέα και δεν έχουν ολοκληρωθεί, για να το θέσω ευγενικά», πρόσθεσε ο ίδιος που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της 2ας Μαρτίου, των τριτων που διεξάγονται στο Ισραήλ σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα