Μέρκελ – Ντράγκι: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας αλλιώς...

10:23 9/1/2015 - Πηγή: Antinews

Μέσα σε δύο ημέρες ο πόλεμος με φόντο την Ελλάδα και την πιθανότητα Grexit ξαφνικά σταμάτησε. Λιγότερα τα ξένα δημοσιεύματα, λιγότερες οι παρεμβάσεις και «συστάσεις» ξένων αξιωματούχων και γενικώς μια τάση να πέσουν οι τόνοι.

Αυτό, όμως, που σημαδεύει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα είναι το διπλό μήνυμα που έστειλαν μέσα σε λίγες ώρες τα «αφεντικά» της Ευρώπης, δηλαδή η Αγ. Μέρκελ

και ο Μ. Ντράγκι. Η γερμανίδα καγκελάριος από τη Βρετανία εξήρε την πρόοδο της Ελλάδας, είπε ότι θα σταθεί αλληλέγγυα αλλά… «τηρήστε τις δεσμεύσεις σας αλλιώς…».

Ο δε Μάριο Ντράγκι ήταν πιο σαφής: «Μείνετε εντός του προγράμματος, όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί να συμφωνήσει με την τρόικα για νέο πρόγραμμα αλλιώς χρηματοδότηση τέλος στις τράπεζες».

Στραγγαλισμός δηλαδή του ήδη πληγωμένου τραπεζικού συστήματος που έχει χάσει πάνω από 4 δις ευρώ από καταθέσεις που έχουν αποσυρθεί. Τι είπαν και οι δύο; Ό,τι είχε πει ο Γ. Στουρνάρας σε εκείνη την ομιλία του που έφερε τον πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Προσοχή στη ανήκεστο βλάβη στην οικονομία» είχε πει και η Κουμουνδούρου έπεσε να τον φάει ότι παρεμβαίνει στην πολιτική αντιπαράθεση και δεν είναι ανεξάρτητος.

Τώρα που η μαντάμ Μέρκελ και ο μεσιέ Ντράγκι έστειλαν το μήνυμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν έβγαλε ανακοινώσεις καταγγελτικές;

Μα γιατί έχει καταλάβει ότι το μήνυμα που εστάλη απευθύνεται σ’ αυτόν και μόνο. Ο Σαμαράς ξέρει τι πρέπει να κάνει μετά τις εκλογές κι αν παραμείνει πρωθυπουργός, προκειμένου να μην κινδυνεύει η χώρα. Ο Τσίπρας άραγε ξέρει τι να κάνει; Αυτό προσπαθούν να τους δείξουν οι Ευρωπαίοι. Να πάψει να λέει ανοησίες και να σκεφτεί πώς δεν θα καταστρέψει την Ελλάδα αν ο κόσμος ξεγελαστεί από τις υποσχέσεις του και τον εκλέξει.

Μέρκελ και Ντράγκι θα είναι εκεί και μετά τις 25 Γενάρη και θα περιμένουν με ανοικτές αγκάλες τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Χωρίς περίοδο ανοχής, χωρίς 100 ημέρες προετοιμασίας. Άμεσα και με χρονικό ορίζοντα το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει κλειστεί η συμφωνία με την τρόικα. Όπως όλα δείχνουν παράταση άλλη δε θα υπάρξει από 1ης Μαρτίου η Ελλάδα μένει στον αέρα, οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να ελπίζουν σε ρευστότητα από την ΕΚΤ, τα ταμεία στερεύουν και ο κόσμος κλαίει τις καταθέσεις του, τους μισθούς του, τις συντάξεις του.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, όμως, οι Συριζαίοι συνεχίζουν να δείχνουν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτός κι αν πράγματι έχουν κρυφή ατζέντα. Είτε να κηρύξουν χρεοκοπία είτε να σκύψουν τα κεφάλι και να δεχθούν πολύ χειρότερα μέτρα απ’ ότι μέχρι σήμερα. Αυτό όμως θα σημάνει και την καταδίκη και εξαφάνισή τους.

Μόλις χθες ο Γ. Σταθάκης μιλώντας στην Ντόιτσε Βέλε (που διέψευσε αργότερα) είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «αντικαταστήσει» το Μνημόνιο. Δε θα το αλλάξει, δεν θα το σκίσει, αλλά… θα υπογράψει νέο που λέει θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και κουραφέξαλα. Το μήνυμα ελήφθη σύντροφοι. Το μόνο που θα σκίσετε είναι τα καλσόν της συντρόφισσας που πίστεψε ότι έρχεται η επανάσταση στην Ελλάδα. Η Μέρκελ και ο Ντράγκι απλά επιβεβαίωσαν δύο πράγματα:

1.Το ένα είναι πως δύσκολο έως αδύνατο να αλλάξουν γραμμή ή να υποχωρήσουν ή να φοβηθούν γιατί θα τους κάνει «ντα» ο στρατηλάτης Αλέξης.

2.Το δεύτερο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ασύστολα ψεύδη ότι θα σβήσει τα μνημόνια και θα κάνει την Ελλάδα παράδεισο.

Όταν καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «αλήθεια ή ψέμα», ίσως να καταλάβει και τι θα πρέπει να ψηφίσει. Όχι για ιδεολογικούς λόγους αλλά γιατί η αλήθεια μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία. Το ψέμα είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει στην καταστροφή. Και τότε ο κόσμος θα είναι και «κερατάς και δαρμένος». Αλλά θα ευθύνεται αυτός για την κατάστασή του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα