Μεϊμαράκης: "Ο κ. Τσίπρας είναι το παλιό"

14:37 6/9/2015 - Πηγή: Antinews

Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κόψει πρώτη το νήμα το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου και θα σχηματίσει κυβέρνηση με κορμό την ίδια, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κεφάλαιο". Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το "παλιό" είναι ο πρώην πρωθυπουργός και το κόμμα του.

"Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν εκφράζει το νέο, αλλά είναι φορέας του παλαιού.

Ότι το "νέο" ήταν απλώς το παλιό με άλλο περιτύλιγμα. Όχι του παλαιού των διαχρονικών αξιών και αρχών, που μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργικά και ωφέλιμα και σήμερα, αλλά του παλαιού που θέλουμε να αφήσουμε πίσω", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ είπε ότι "ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων της ΝΔ έχει ήδη ξεκινήσει".

Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα, ακόμα και με μία ψήφο διαφορά. Θα είναι ο βασικός κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Το μείζον είναι να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί με υπευθυνότητα τις τύχες της χώρας, θα διασφαλίσει την οικονομική και πολιτική σταθερότητα, θα δρομολογήσει την ανάπτυξη και θα εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση.

Για να μιλήσουμε για συγκεκριμένες συνεργασίες, πρέπει πρώτα να δούμε το κοινοβουλευτικό τοπίο που θα διαμορφώσουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Το βέβαιο αυτήν τη στιγμή είναι ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα κληθεί να υλοποιήσει ένα δύσκολο έργο και πρέπει να είναι μακράς διάρκειας. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να απαρτίζεται από άξια και ικανά στελέχη, που θα μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά στη βάση των προγραμματικών θέσεων και συγκλίσεων, στις οποίες θα συμφωνήσουμε.

Η χώρα μας δεν αντέχει άλλες δοκιμασίες. Δεν αντέχει άλλους "μαθητευόμενους μάγους". Χρειάζεται ένα σταθερό περιβάλλον για να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ώστε να σταματήσει η οικονομική και κοινωνική αιμορραγία. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη λειτουργία των θεσμών, να ξαναβάλουμε τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης. Να πάμε τη χώρα μπροστά", είπε ανάμεσα στα άλλα ο πρόεδρος της ΝΔ.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα