Στα πρόθυρα διάλυσης το ΠΑΣΟΚ λόγω αλαζονείας και … καρέκλας

Ο ΓΑΠ πάσχει από "σύνδρομο Καντάφι";

(Ανανεωμένο). Ένα βήμα πιο κοντά στη διάσπαση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία κράτησε 12 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα χαράματα  σήμερα .

Ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα ξεκαθάριζε τη θέση του ως προς την παραμονή του ή μη

στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός εξόργισε τα πρωτοκλασάτα στελέχη του χτες στο Πολιτικό Συμβούλιο λέγοντας απλώς ότι “θα πράξει το καθήκον του” και αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει πότε θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού

Οι δελφίνοι  απάντησαν με τελεσίγραφο… εξόδου ζητώντας άμεση έναρξη των διαδικασιών εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και λήξη πριν από τις επόμενες εκλογές.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο ΓΑΠ αγοράζει χρόνο και θέλει να τραβήξει τις εσωκομματικές διαδικασίες μέχρι το καλοκαίρι. Αντιθέτως, ο Βενιζέλος πιέζει να έχουν λήξει οι διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ώστε –όπως είπε- οι εσωκομματικές εξελίξεις να μην επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την ολοκλήρωση του PSI, από τις οποίες …θα φθαρεί κι άλλο ο ίδιος.  Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης τάχθηκαν υπέρ της άμεσης έναρξης των διαιδκασιών.

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για συλλογική ευθύνη τονίζοντας πως ο ίδιος δεν επιθυμεί ρόλο εξιλαστήριου θύματος. Μίλησε επίσης για κοινές αποφάσεις που ελήφθησαν στο ΠΑΣΟΚ και τις οποίες κλήθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνησή του. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη δράση … ποικίλων συμφερόντων, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος που υπήρξε καθυστέρηση στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους. Επίσης μίλησε και για κακοφωνία κυβερνητικών και ηγετικών στελεχών του Κινήματος.  ”Δεν δέχομαι μαθήματα περί τόλμης” είπε αναφερόμενος στο εάν εκείνος αναγνωρίζει τις δικές του ευθύνες.

Παράλληλα άφησε υπονοούμενα για τη συμπεριφορά στελεχών που τον καλούν να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής λέγοντας “Δεν δέχομαι την αιχμαλωσία της πολιτικής, με στόχο την παρασιτική επιβίωση κάποιων”.

Ξεκάθαρα δηλαδή ο κ. Παπανδρέου λέει στους Βενιζέλο, Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη, που είναι οι βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ότι δε μπορεί να κάνουν κριτική λες και ήρθαν μόλις σήμερα στην Ελλάδα και δε γνώριζαν τι γινόταν.

Ο Βενιζέλος, που έχει κάνει του κόσμου της συμφωνίες με την διαπλοκή, τόνισε ότι ως τις 15 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, ότι θέλει καθαρές λύσεις και σταθερή ηγεσία και ότι το θέμα της διαδοχής πρέπει να έχει τελειώσει πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Ο Βενιζέλος θέλει ένα πολιτικό χρόνο δύο μηνών για να ετοιμαστεί για εθνικές εκλογές στην περίπτωση που κερδίσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, γι αυτό και μιλάει για εκλογές τον Απρίλιο.

Περισσότερο από όλους πίεσε ο Λοβέρδος, που «αξιοποίησε» και τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ και πρώην νομάρχη Γιάννη Μίχα (που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια). «Από την εισήγηση προκύπτει ασάφεια. Δυστυχώς, και πάλι ασάφεια. Είπατε

Keywords
Τυχαία Θέματα