Μεγάλο δάνειο της Τουρκίας στην Αλβανία;

08:31 7/5/2014 - Πηγή: Antinews

Διαβάζουμε την εξής είδηση η οποία μας κάνει μεγάλη εντύπωση. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel στην Αλβανία που επικαλείται πηγές από την Τουρκική πρεσβεία, η χώρα θα λάβει υψηλό δάνειο με ευνοϊκούς όρους και επιτόκιο από την τουρκική κυβέρνηση, ενώ η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο κ. Ερντογάν μάλιστα θα μιλήσει στην αλβανική βουλή.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στα Τίρανα, συνοδευόμενος από τους σημαντικότερους υπουργούς του και ομάδα επιχειρηματιών. «Οι σχέσεις με την Τουρκία θα καλυτερεύσουν πάρα πολύ» είχε δηλώσει ο Έντι Ραμα, ο οποίος με του που ανέλαβε πρωθυπουργός το Σεπτέμβρη του 2013 είχε τονίσει τη σημασία των σχέσεων με την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία τις οποίες χαρακτήρισε στρατηγικούς εταίρους της Αλβανίας.

Εμάς γιατί μας φαίνεται ως μια κυκλωτική κίνηση της Άγκυρας; Γιατί θυμήθηκε ξαφνικά να δώσει, ουσιαστικά να χαρίσει χρήματα στα Τίρανα και στον σοσιαλιστή Έντι Ράμα ο οποίος μπορεί να θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα αλλά κάνει και περίεργες κινήσεις;

Ειδικά σε μια περίοδο που ορισμένοι ανεγκέφαλοι εθνικιστές εγείρουν θέμα Τσάμηδων και άλλες τέτοιες ανοησίες;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα