Μεγάλη πυρκαγιά στην Αρκαδία με τρεις τραυματίες

02:18 8/8/2012 - Πηγή: Antinews

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Από την φωτιά έχουν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι κατά την διάρκεια της κατάσβεσης στο χωριό.Πρόκειται για μια γυναίκα που διακομίζεται στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα και έναν 60χρονο άνδρα που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίζεται σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Στους

δύο τραυματίες από την φωτιά, από εγκαύματα, προστέθηκε και ένας πυροσβέστης ο οποίος διακομίστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, με αναπνευστικά προβλήματα και του παρέχεται ιατρική φροντίδα.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημίες κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού, αλλά κατευθύνεται προς άλλα χωριά και για το λόγο αυτό, εκκενώθηκαν το Βούτσι και ο Βουτσαράς.

Στη μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς, 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος με 4 αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Εκτός από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (επίγεια και εναέρια μέσα), στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει ερπυστριοφόρο όχημα της ΔΕΗ, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου κάλεσε τους πολίτες, εφόσον διαθέτουν γκρέιντερ και μπουλντόζες, να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην Ανάβρα Αλμυρού του νομού Μαγνησίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έκαψε μέχρι στιγμής δασική έκταση από δρυς και πουρνάρια. Στην περιοχή επιχειρούν οκτώ υδροφόρα οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις δύο αεροσκάφη κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Από τη φωτιά δεν απειλούνται σπίτια. Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Δαμάσι Λάρισας, που έκαψε 300 στρέμματα δασικής έκτασης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63695161

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα