Γιούνκερ: «Διαχειρίσιμη» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

17:48 7/8/2012 - Πηγή: Antinews

Συνεχίζονται τα φραστικά «σκοτσέζικα ντους» για την Ελλάδα από κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ένας μετριοπαθής πολιτικός που συνηθίζει να εκφράζει τη «φωνή της λογικής» στα διεθνή fora σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους εν γένει, μιλώντας την Τρίτη στη γερμανική τηλεόραση υποστήριξε το λαϊκιστή πολιτικό σύμμαχο τηςΑνγκελα Μέρκελ, αντικαγκελάριο

και ηγέτη του Φιλελεύθερου Κόμματος της ΓερμανίαςΦίλιπ Ρέσλερ.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι WDR για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κυρίως για τη δήλωση που είχε κάνει τον περασμένο μήνα ο Ρέσλερ ότι «η προοπτική μιας ελληνικής εξόδου έχει χάσει πλέον τον τρομακτικό χαρακτήρα που είχε», ο Γιούνκερ είπε ότι «με τις σημερινές προοπτικές ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν όντως μια διαχειρίσιμη διαδικασία».

Ο λουξεμβούργιος πολιτικός πρόσθεσε αμέσως μετά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «δεν είναι μια επιθυμητή διαδικασία» και ότι «θα ήγειρε τεράστιους κινδύνους, κυρίως για τον ελληνικό λαό».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της περασμένης εβδομάδας, η Αθήνα υπολογίζει σε μια στήριξη των θέσεών της και σε αναγνώριση από τον πρόεδρο του Eurogroup της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για την τήρηση των συμβεβλημένων υποχρεώσεων με τους εταίρους και δανειστές της.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=470041

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα