Με το “καλημέρα” στριμώχνουν τη ΝΔ στο υπουργείο Άμυνας

Ιδιαίτερη αίσθηση στη νέα κυβέρνηση προκαλεί  η ανάθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε έναν Υπουργό, δύο Αναπληρωτές Υπουργούς και έναν Υφυπουργό. Συνολικά τέσσερις. Ένας από τη ΝΔ, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από το ΛΑΟΣ. Ιδιαίτερα όμως προκαλεί τη θυμηδία

τόσο στα εν ενεργεία όσο και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που τόσο έχουν δοκιμασθεί και υποτιμηθεί από τις παντελώς ανεπιτυχείς  θητείες στο Υπουργείο των κ. Βενιζέλου και κ. Μπεγλίτη.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο η πολυπληθής πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο οφείλεται στο «πραγματικό» ενδιαφέρον για έργο στο Υπουργείο τους ή για την εκμετάλλευση για άλλη μια φορά του πλέον καλοκουρδισμένου, οργανωμένου και  υψηλού επαγγελματισμού προσωπικού  της χώρας, για αποκόμιση προσωπικών και κομματικών ωφελημάτων. Και όπως εύκολα καταλαβαίνετε η ζυγαριά γέρνει στη δεύτερη άποψη.

Ήδη, ο Αναπληρωτής Υπουργός του ΛΑΟΣ φροντίζει να ενσωματώσει στο γραφείο του με εν ενεργεία στελέχη που έχουν υπηρετήσει σε καίριες θέσεις  επί κυβέρνησης ΝΔ, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την εμπειρία τους και τις γνωριμίες τους για διείσδυση στο στελεχιακό αυτό δυναμικό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δυο απόστρατων αδελφών. Ο ένας εξ αυτών έχει τοποθετηθεί από τον κ. Καρατζαφέρη σε σημαντική επιτροπή της ΥΠΑ (παρόλο που δεν βοηθάει η ειδικότητα του ) και τώρα βοηθάει στην οργάνωση του γραφείου του κ. Γεωργίου με τις συμβουλές του αδελφού του που  έχει υπηρετήσει στα γραφεία αιτημάτων (βλ ρουσφετιών) των υπουργών Σπ. Σπηλιωτόπουλου και  Άρη Σπηλιωτόπουλου

Αλλά το «δώρο εξ ουρανού» για το ΛΑΟΣ ήταν οι δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη για μίζες στο στράτευμα. Η επίθεση που ετοιμάζεται είναι ολομέτωπη αφού μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα έχουν να χάσουν από αυτό (επειδή μέχρι σήμερα αυτά τα δυο κόμματα έχουν κυβερνήσει). Η ΝΔ μάλιστα θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, επειδή πολυσυζητημένα στελέχη των ΕΔ της προσφέρουν τώρα τις υπηρεσίες τους, ενώ προηγουμένως υπηρετούσαν το ΠΑΣΟΚ.

Τα παραπάνω προβληματίζουν ακόμη περισσότερο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την επομένη ημέρα. Όσον αφορά τόσο την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων και των μέσων όσο και την μέριμνα, τάξη , πειθαρχία  για το προσωπικό (ωράριο, διαβίωση, εξοπλισμός, μισθοδοσία, οικογενειακή μέριμνα κ.ά.) με ότι αντίκτυπο θα έχουν οι κύριες αυτές  παράμετροι στην ασφάλεια/άμυνα της χώρας και στο ηθικό – στάση του προσωπικού  στις παραμεθόριες περιοχές, στα ακριτικά νησιά αλλά και στα κεντρικά στρατηγεία.

Ίκαρος

Keywords
Τυχαία Θέματα