Με σηκωμένα τα μανίκια ο εισαγγελέας στη ΝΕΡΙΤ

22:51 9/9/2014 - Πηγή: Antinews

Δύο εισαγγελείς θα αναλάβουν να ερευνήσουν αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, έπειτα από τις καταγγελίες που έχουν γίνει για παρατυπίες στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει ήδη οι εισαγγελείς Αριστείδης Κορέας και Χαράλαμπος Λακαφώσης, με σαφή εντολή να ελέγξουν τη βασιμότητα των καταγγελλομένων και να διαπιστώσουν αν και σε βάρος ποιων προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση όλο το υλικό που αφορά όσα καταγγέλλονται, αλλά

και σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής, Νίκος Τσούκαλης για τη νομιμότητα και το αδιάβλητο των διαδικασιών του διαγωνισμού.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δημοσιεύματα και στοιχεία που φέρεται να καταδεικνύουν σειρά παραβιάσεων όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμούς άλλων. Εξάλλου, διενεργείται ήδη έρευνα από τον 4ο Πταισματοδίκη σχετικά με καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, που φέρεται να κατέθεσαν διαγωνιζόμενοι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα