Με αέρα φρεσκάδας το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό της νεολαίας της ΝΔ ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 14 -16 Οκτωβρίου είτε στις 21 - 23 Οκτωβρίου αν η συμμετοχή των συνέδρων είναι πολύ μεγάλη.

Την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η διαδικασία ανάδειξης Συνέδρων της ΟΝΝΕΔ

μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα members.onned.gr. Κάθε νέος από 18 - 32 ετών που είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για Σύνεδρος. Μόνο κριτήριο για την ανάδειξη ενός συνέδρου είναι η συλλογή 30 μοναδικών υπογραφών από νέους σε όλη την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Για αυτούς που είναι από 16 - 18 έχει ήδη ανοίξει σύστημα προεγγραφών στη σελίδα members.onned.gr. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ένα τόσο καινοτόμο σύστημα στην Ελλάδα για την ανάδειξη πολιτικών οργάνων. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η διαδικασία επανίδρυσης να γίνει όσο πιο απλή, προσβάσιμη και κατανοητή γίνεται, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι και νέες. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει στη διάθεσή του τρεις εβδομάδες για να συλλέξει αυτές τις 30 υπογραφές.

«Πρέπει να ακουστούν όλες οι φωνές, με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικότητα», λένε στελέχη της Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι οι εποχές αποκλεισμών από βαρόνους και ομαδάρχες ανήκουν στο παρελθόν.

Το Συνέδριο Επανίδρυσης θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, καθώς και όλα τα όργανα διοίκησης. Αναμένεται επίσης να υιοθετήσει το νέο πολιτικό πρόγραμμα της Οργάνωσης. Για πρώτη φορά η διαδικασία γίνεται τόσο ανοιχτή και στους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι πλέον έχουν την ίδια πρόσβαση με όσους βρίσκονται εντός συνόρων αφού ολόκληρη η διαδικασία γίνεται μέσα από το διαδίκτυο. Η συμμετοχή τους αποτελούσε από την αρχή προτεραιότητα για τον Κυρ. Μητσοτάκη αφού θεωρεί ότι η γενιά του brain drain έχει πολλά να προσφέρει στην Ελλάδα.

Και όπως λένε από την Πειραιώς ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι συνεπής στη δέσμευσή του για επανίδρυση και επιθυμεί να φτιάξει μια Οργάνωση Νεολαίας που θα γεννά συνεχώς καινούργια στελέχη ώστε να αυξήσει τις φωνές που θα μπορούν να απευθυνθούν στη νέα γενιά ψηφοφόρων που είναι πλήρως απογοητευμένη από το πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, επικρατέστερος για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, είναι ο Κώστας Δέρβος, στέλεχος από την ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ που θεωρείται κοινής αποδοχής και ανήκει στον πυρήνα του Κυρ. Μητσοτάκη. Άλλες πιθανές υποψηφιότητες είναι αυτές του δικηγόρου Παύλου Μαρινάκη και του μέλους της ΟΝΝΕΔ από το πανεπιστήμιο Αιγαίου Ανδρέα Καρασαρίνη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα