Με 153 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα-

Με 153 «ναι» και 138 «όχι» υπερψηφίστηκε το β' πακέτο με τα προαπαιτούμενα, ύστερα από συνεδρίαση της Ολομέλειας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία απουσίαζαν εννέα βουλευτές.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε (με 138 ψήφους) το νομοσχέδιο. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε το ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν

191 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στα άρθρα του και στο σύνολό του.

Τα άρθρα 1,2,3,19 και 41, που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από την ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επίσης ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ (153 ψήφοι) ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (138 ψήφοι).

Οι κόντρες ξεκίνησαν από νωρίς, με τον Γιώργο Σταθάκη και τον Κωστή Χατζηδάκη να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για τα κόκκινα δάνεια.

«Θα υπάρξει νομοθεσία πριν από τις 15 Φεβρουαρίου, η οποία θα προστατεύει κατηγορίες δανειοληπτών με μικρότερα δάνεια», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και προσέθεσε ότι το σχέδιο νόμου που συζητείται, αφορά μόνο μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και εξαιρεί εκείνα τα οποία αφορούν επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 50 εκατ. ευρώ, οι οποίες απασχολούν κάτω από 250 υπαλλήλους.

«Είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή» είπε απευθυνόμενος στον εισηγητή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, και τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία προ των εκλογών, σαφής και συγκεκριμένη την οποία εφαρμόζουμε, και την βελτιώνουμε». «Προς τι η κριτική;» αναρωτήθηκε.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα