Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Χριστού;

Στις απεικονίσεις του Χριστού, εμφανίζεται κατά κύριο λόγο ένας λευκός, ξυρισμένος άνδρας, με μακριές ξανθές μπούκλες. Πόσο όμως κοντά στην πραγματικότητα είναι αυτή η εικόνα;

Ένας Βρετανός καλλιτέχνης και καθηγητής ανθρωπολογίας, αποφάσισε να αναπαραστήσει το πρόσωπο του Ιησού, όχι στα πρότυπα των δυτικών, αλλά με δεδομένα από τα κρανία των Εβραίων ανδρών του πρώτου αιώνα.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ThEToc, ο Richard Neave, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δημιούργησε την εικόνα αφού εξέτασε τρία κρανία Σημιτών από τη Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ.

Ο Neave, χρησιμοποίησε μεθόδους που χρησιμοποιούνται συχνά για τον εντοπισμό θυμάτων εγκληματικών πράξεων.

[photo_0]

Ο καθηγητής χρησιμοποίησε αξονική τομογραφία για να δημιουργήσει ακτινογραφίες των κρανίων και αξιολογώντας το πάχος των κρανίων σε ορισμένες περιοχές αναδημιούργησε το δέρμα και τους μύες του προσώπου του.

Καθόρισε το χρώμα των μαλλιών του Χριστού από αρχαίες ζωγραφιές και μελέτησε τη Βίβλο για να εξασφαλίσει ότι το μήκος ήταν σωστό.

Παρά τις προσπάθειες πάντως και τα νέα δεδομένα, δεν υπάρχει ακόμα καμία οριστική απάντηση για το πώς μπορεί να μοιάζει ο Ιησούς.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα