Μαξίμου:Το ΥΠΕΞ ετοιμάζει "επιχειρησιακό" Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Σχέδιο για σύσταση επιχειρησιακού- κυβερνητικού Συμβουλίου Ασφαλείας προετοιμάζει το ΥΠΕΞ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ενημέρωσαν για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε νωρίτερα στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Βάσει των ίδιων πηγών,τοΥΠΕΞπροετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Παραλλήλως, για την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη περί ίδρυσης

διακομματικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στον επικεφαλής του Ποταμιού, ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Ο κ. Τσίπρας, στο ίδιο πλαίσιο,. εξέφρασε την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, κατά τη συζήτησή του με τον κ. Θεοδωράκη, ο Α. Τσίπρας τόνισεότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι για αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Συζήτησαν και για Ποδόσφαιρο

Από τη σχεδόν δίωρη συζήτησή τους πάντως δεν έλειψε η αναφορά στα χθεσινά έκτροπα που σημειώθηκαν στον αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ στην Τούμπα, μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο και τα έκτροπα που σημειώθηκαν.

Στις εθιμοτυπικές δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος και ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε "να κόψουμε κεφάλια".

Αναλυτικά ο διάλογός τους μπροστά στις κάμερες έχει ως εξής:

Σταύρος Θεοδωράκης: Ήρθα για τα εθνικά, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά. Εννοώ η χώρα το πολιτικό σύστημα. Τα προβλήματα είναι λίγο παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά

Αέξης Τσίπρας: Πράγματι είναι πολύ στενάχωρο αυτό..

Σταύρος Θεοδωράκης: Και εσύ είσαι λίγο της μπάλας όπως και εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο, αλλά φοβάμαι αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ’ αυτές τις συμπεριφορές, σ' αυτούς τους ανθρώπους.

Αλέξης Τσίπρας: Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι ότι πρέπει να γνωρίσουμε το πολιτικό κόστος .Κάθε στιγμή όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται και εκεί είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω.

Σταύρος Θεοδωράκης: Aν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλλει κανόνες στην οικονομία; Και με αυτές τις συμπεριφορές προσβάλλεται η χώρα.

Αλέξης Τσίπρας: Είναι πολύ δυσάρεστο...

Σταύρος Θεoδωράκης: Και δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαξίμου Το ΥΠΕΞ, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας,maximou to ypex, symvoulio ethnikis asfaleias