Μάταιη προσπάθεια Τσίπρα να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα

Να απεγκλωβιστεί από την τροπή της υπόθεσης Πολάκη που έχει προκαλέσει σφοδρή δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, όπως κατέδειξε αναμφισβήτητα με το περιεχόμενο της εισήγησής του στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας , βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις (ευρω)κάλπες και ανεξαρτήτως του χρόνου που θα επιλέξει να πατήσει το κουμπί των εθνικών εκλογών,

κινείται απολύτως σε προεκλογικό τέμπο, επενδύοντας σε μείωση της ψαλίδας με τη Ν.Δ.

Για τους σχεδιασμούς του, λειτουργούν επικουρικά μόνον τα φιλοκοινωνικά νομοσχέδια που προωθεί η Κυβέρνηση (χθες ανακοινώθηκαν τα επιδόματα δανείου και ενοικίου, ακολουθούν οι 120 δόσεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία και χρέη στην εφορία) ενώ απολύτως αποθαρρυντικές για την ευόδωση των πρωθυπουργικών σχεδίων είναι υποθέσεις όπως του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, που δυναμιτίζουν την εικόνα της Κυβέρνησης.

Να αδειάσει δημοσίως τον Π. Πολάκη, ο κ. Τσίπρας δεν υπήρχε περίπτωση μεν, όπως έγραφε εγκαίρως το Capital.gr , αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να φτάσει στα άκρα την εδώ και χρόνια κόντρα του με τον κεντρικό Τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, ενθαρρύνοντας κι άλλο τις κατά τι ..πριμιτίφ συμπεριφορές του "αψίκορου" βουλευτή του. (Οι οποίες πάντως, "βοηθούν" εξαιρετικά , κατά τον κ. Τσίπρα στην ...διαχείριση των κακώς εννοούμενων.. "λαϊκών στρωμάτων").

Για αυτό και το μήνυμα που έστειλε στον αναπληρωτή υπουργό του, κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν ένα συγκεκαλυμμένο : "Μην τροφοδοτείς αρνητική επικαιρότητα, μαζέψου". Μήνυμα που φρόντισε να είναι υπαινικτικό και να "ντυθεί" με τις αιχμές που αφήνει παγίως εναντίον του κ. Στουρνάρα περί αστοχίας σε προβλέψεις και συμπόρευσης με τη Ν.Δ.

Η χαρακτηριστική αποστροφή Τσίπρα ήταν: "Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού".

Με λόγια απλά, ο Αλέξης Τσίπρας, διαμήνυσε σε Πολάκη και (δυνάμει άλλους..πολάκηδες): Μην επιτρέπετε να σέρνουν την Κυβέρνηση στην αρνητική ατζέντα που επιδιώκουν οι οχτροί.

Εξ΄ ου και "πασπάλισε" την ομιλία του, όπως συνηθίζει, με επιθετικές αναφορές στα ΜΜΕ, εγκαλώντας τα για διαστρέβλωση της πραγματικότητας προς όφελος της αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο προεκλογικό κάδρο, εντάσσεται και η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων, στις οποίες χρεώνει ομοίως σκοπιμότητα πολιτική , λέγοντας grosso modo ότι δεν είναι παρά εργαλεία προπαγάνδας κατά της κυβερνητικής εικόνας.

Κατά τα λοιπά, έτερο ενδιαφέρον πολιτικά στοιχείο από τη σταχυολόγηση της ομιλίας του πρωθυπουργού στους υπουργούς του, ήταν ότι απέφυγε να μιλήσει στεντόρεια περί συγκρότησης του περιβόητου προοδευτικού μετώπου.

Αντ' αυτού, μίλησε για μια Κυβέρνηση που γύρω της συσπειρώνονται "Δυνάμεις και προσώπα που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς αλλά προέρχονται από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της λαικής κεντροδεξιάς ακόμη και του προοδευτικού κοινωνικού φιλελευθερισμού".

Αυτό ασφαλώς, καθόλου δε σημαίνει ότι ο Α. Τσίπρας υπαναχωρεί από το σχέδιό του για διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ και τη συγκρότηση της "πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας", η οποία έχει πολυδιαφημιστεί στο κυβερνών κόμμα και θα σχηματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα