Μαίνονται για πέμπτη ημέρα οι φωτιές στη Ζάκυνθο - Διάσπαρτες εστίες καίνε το νησί

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα καίει η φωτιά στη Ζάκυνθο, όπου πλέον όμως δεν κινδυνεύουν από τις φλόγες κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με το μεγάλο πύρινο μέτωπο, ενώ οι εστίες φωτιάς που ήταν διάσπαρτες ανάγκαζαν τους πυροσβέστες να διασπαστούν. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν όλο αυτό το διάστημα ακόμα περισσότερο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί.

Στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ριχτεί περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησε τις ρίψεις νερού και

ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Τα μέτωπα στο Καταστάρι, το Κοιλιωμένο και το Παλιό Χωριό είναι εκείνα που παρουσιάζουν ακόμα την πιο άσχημη εικόνα.

Από την πρώτη στιγμή πάντως που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκοτσάς, έκανε λόγο για εμπρησμό.

«Αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά» είχε δηλώσει το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κολοκοτσάς, ενώ επικαλέστηκε και αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε από εμπρησμό. Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος του νησιού αν και υπήρχε σχέδιο προετοιμασίας «είναι πρωτοφανές να ξεσπούν δέκα εστίες σε όλη τη Ζάκυνθο». «Το νησί μας είναι πανέμορφο και γι’ αυτό θέλησαν να την κάψουν», είπε επίσης ο κ. Κολοκοτσάς.

Το μέτωπο που απαίτησε την μεγαλύτερη προσοχή στο νησί της Ζακύνθου ήταν εκείνου που πλησίαζε τον Αγαλά όπου οι αρχές κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σώσουν το χωριό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα μέτωπα που καίνε στην Κεφαλονιά έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα