Πυροσβεστική: Ανοικτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στην Αν. Αττική να ξεκίνησε από καλώδια της ΔΕΗ

Ανοικτά φαίνεται να είναι όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Ανατολική Αττική, καθώς στελέχη του μηχανισμού πυρόσβεσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε καλώδια της ΔΕΗ. Ωστόσο στο "μικροσκόπιο" των ανακριτικών υπαλλήλων της πυροσβεστικής, έχει μπει και ένα "ύποπτο" εύρημα που ανακάλυψε κάτοικος της περιοχής μέσα στο δάσος.

Ειδικότερα, στελέχη του μηχανισμού πυρόσβεσης δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,

ότι με βάση ενδείξεις εξετάζεται η εκδοχή η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική να ξεκίνησε από καλώδια της ΔΕΗ.

Ωστόσο οι ανακριτικοί υπάλληλοι ερευνούν και τα ευρήματα σε σημείο μέσα στο δάσος, που απεικονίζονται σε φωτογραφία που έδωσε σε ενημερωτική ιστοσελίδα κάτοικος της περιοχής. Πρόκειται για μια καμένη φιάλη υγραερίου με δύο φανάρια αυτοκινήτου, σε διάταξη, τα οποία παρέλαβε κλιμάκιο που μετέβη στο σημείο.

Αποστάσεις από δηλώσεις Τόσκα-Κοντονή

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δια της εκπροσώπου της, πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις υπουργών που κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών για να υπάρξει έκρυθμη κατάσταση στη χώρα.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, μιλώντας στην ΕΡΤ και κληθείσα να σχολιάσει τις σχετικές καταγγελίες περί εμπρησμών, δήλωσε:

"Όχι φυσικά και δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται και θα έχουμε τα αποτελέσματα από τους υπαλλήλους στο τέλος των πυρκαγιών".

Επίσης η κ. Μαλλίρη, με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, διέψευσε ότι τα εναέρια μέσα κάνουν διαλείμματα λόγω παλαιότητάς. Όπως είπε "Αυτά δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Φεύγουν από τα μέτωπα μόνο όταν πρέπει να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και για να τους γίνει ταυτόχρονα ένας σύντομος τεχνικός έλεγχος", πριν επιστρέψουν στη μάχη με τις φλόγες.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα