Μάχη στη Βουλή για τους λιγνίτες και τα υδροηλεκτρικά

Οι εργαζόμενοι που θα μεταφερθούν στις υπό πώληση εταιρείες θα διέπονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΔΕΗ όχι όμως και από τον ίδιο εσωτερικό κανονισμό αφού "δεν μπορεί σε αυτές τις μονάδες να ισχύσει ο γενικός εσωτερικός κανονισμός της ΔΕΗ που αφορά πολλά διαφορετικά συστήματα της ΔΕΗ που κάλυπτε όλο το φάσμα", ανέφερε προ ολίγου ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης στην κατ᾽ άρθρο συζήτηση

του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της βουλής.

Ο κ. Σταθάκης υπεραμύνθηκε της πώλησης των λιγνιτικών της ΔΕΗ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι καλύτερο σχέδιο από τη μικρή ΔΕΗ της ΝΔ αφού δεν περιλαμβάνει την πώληση υδροηλεκτρικών.

ΔΕΗ μένει με τον βαρύ πυρήνα της και το κομμάτι που φεύγει από τη ΔΕΗ, ναι μεν είναι έτοιμες μονάδες, αλλά η κάθε μια από αυτές έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζωής" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Ως προς το ανταποδοτικό τέλος, είπε ότι γίνεται ένας εξορθολογισμός και ότι η κυβέρνηση μελετάει να υπάρξει μια δεύτερη πηγή που θα συμπληρώνει αυτό τον πόρο για τη στήριξη των λιγνιτοπαραγωγικών περιοχών και που θα μπορούσε να προέλθει από τον πόρο από το CO2.

Από την πλευρά του τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, κατήγγειλε (χωρίς να πάρει απάντηση ούτε από τον υπουργό, ούτε από τη ΡΑΕ) ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης έχει ζητηθεί από την τρόικα ακόμη και μετά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων να συνεχιστούν οι δημοπρασίες ρεύματος ΝΟΜΕ, μόνο με υδροηλεκτρική παραγωγή. Για άλλη μια φορά βλέπουμε τα αποτελέσματα μιας τραγικής διαπραγμάτευσης και την κυβέρνηση να πανηγυρίζει, ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάχη, Βουλή,machi, vouli