Λόγια του αέρα...

Πριν από την υπογραφή του Μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι μετά από την… «κοπιαστική» 17ωρη διαπραγμάτευσή του είχαμε πει ότι πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να ομονοήσουν και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να αποφευχθεί το Grexit. Είτε επρόκειτο για απειλή, είτε για πραγματικό σενάριο κανείς δεν μπορούσε να ρισκάρει μια οικονομική καταστροφή, επομένως η

ψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές ήταν ένα αναγκαίο κακό.

Καλά έκαναν τα κόμματα τότε και ψήφισαν αν και το μεγάλο λάθος, ειδικά της ΝΔ, ήταν ότι δεν επέβαλε όρους στην κυβέρνηση. Αντιθέτως, έπαιξε το παιχνίδι του Τσίπρα ο οποίος στο τέλος οδήγησε τη χώρα σε εκλογές προκαλώντας της ακόμη μια μεγάλη πληγή στο ήδη πληγωμένο σώμα της. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ουσιαστικά συνέργησαν στην κυριαρχία του Τσίπρα καθώς δεν διέβλεψαν τις προθέσεις του κόσμου. Πίστεψαν ότι η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αρκετή για να κάνει τον κόσμο να τους σιχαθεί. Έπεσαν παντελώς έξω στις προβλέψεις τους και πλέον ο Αλέξης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Να θυμίσουμε, όμως, δύο πολύ σημαντικά γεγονότα πριν την ψήφιση του νέου μνημονίου:

Το πρώτο είναι ότι με αποκλειστική ευθύνη της καταστροφικής πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φτάσαμε στο έγκλημα του Αυγούστου. Αν δεν υπήρχε το προηγούμενο καταστροφικό εξάμηνο ο λογαριασμός θα ήταν μικρότερος και διαχειρίσιμος. Για το Μνημόνιο του Αυγούστου λοιπόν δύο είναι οι κύριοι υπαίτιοι. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Έχουν εγκληματήσει και θα τους κρίνει η ιστορία, ίσως και η Δικαιοσύνη αν υπάρχει κράτος δικαίου.

Το δεύτερο είναι ότι ο εκβιασμός των δανειστών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήταν σενάριο που ήθελε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα ξεχάσει τις μυστικές συσκέψεις για το «plan B», συσκέψεις που και ο ίδιος ο Τσίπρας γνώριζε, ότι δεν ήταν σχέδιο τρελών. Ας μην ουρλιάζουν τώρα οι Συριζαίοι ότι αναγκάστηκαν να υπογράψουν μνημόνιο για να μη βγει η χώρα από το ευρώ.

Τώρα, λοιπόν, με την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου με το 30% μόλις των προαπαιτουμένων, αποδείχθηκε πόσο καταστροφική ήταν η επιλογή του καλοκαιριού από τα κόμματα. Διότι αν είναι αυτός ο επώδυνος δρόμος με τη διάλυση της κοινωνίας, προτού η χώρα οδηγηθεί μόνη της σε έξοδο από το ευρώ τότε καλύτερα να μην είχαμε ομονοήσει όλοι το καλοκαίρι για να υπογράψουμε αυτό το μνημόνιο. Ας μην ψήφιζαν τα κόμματα τη συμφωνία και να πηγαίναμε τότε σε εκλογές.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγές. Απαιτούνται γενναίες μεταρρυθμίσεις, θα γίνουν και περικοπές, θα πληγούν χιλιάδες πολίτες από φόρους, τέλη και χαράτσια. Όμως, ο Αρμαγεδδών που έστησε και εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι αυτό που ψήφισαν τα κόμματα το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή η δεύτερη φορά αριστερά υλοποιεί ένα σχέδιο το οποίο δεν έχει σχέση με το μνημόνιο αλλά με την ιδεολογία της.

Δεν πρέπει να ξεχωρίζει κανείς. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να είναι εξυπνότερος, εργατικότερος ή πιο εγκρατής με τα χρήματα. Όποιος ξεφεύγει από τη γραμμή που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα του κόβουν το κεφάλι.

Ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις για δισεκατομμύρια ευρώ που θα έφερναν από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Που είναι τα έσοδα από τις λίστες Λαγκάρντ; Που είναι ο Νικολούδης με τις υποθέσεις διαφθοράς που θα έφερνε σε 6 μήνες 2,5 δις ευρώ; Που είναι οι δεσμεύσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, για διοικητική μεταρρύθμιση για ανατροπές στο δημόσιο τομέα, για δίκαιο φορολογικό σύστημα και για κίνητρα προσέλκυσης επενδυτών;

Όλα ήταν λόγια του αέρα. Τώρα έρχεται νέα φορολογική λαίλαπα που λέει ότι όποιος δουλεύει και βγάζει λίγα χρήματα παραπάνω θα πληρώνει για τους υπόλοιπους. Νέα έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης ετοιμάζει τώρα η κυβέρνηση. Δηλαδή νέο χαράτσι που «βαφτίζεται» αλληλεγγύη. Νέον ΕΝΦΙΑ σχεδιάζει ο Αλεξιάδης που θα τον λέει ΦΑΠ. Νέες περικοπές στις συντάξεις ακόμη και των 1.000 ευρώ μικτά, κι αυτό το λένε αλληλεγγύη.

Όχι, τα μέτρα αυτά δεν έχουν την σφραγίδα κανενός κόμματος, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων. Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της ελληνικής κοινωνίας και αυτοί θα πληρώσουν το τίμημα. Ας αφήσουν λοιπόν τις πρόστυχες, άθλιες τοποθετήσεις στους άλλους στους οποίους λένε κουνώντας το δάκτυλο «μαζί τα ψηφίσαμε».

Όχι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα επίχειρα της προδοσίας σε βάρος της πατρίδας εσείς θα τα πληρώσετε. Είτε αν διαλυθεί η ελληνική κοινωνία είτε αν επέλθει μια νέα μεγάλη καταστροφή με Grexit, η ιστορία θα έχει γράψει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς με τη συμμαχία των ηλιθίων ήταν αυτή που διέλυσε τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα