Λέτε ο Σαμαράς να μην ήθελε να γίνει πρωθυπουργός με 50%;

Από την πρόσφατη επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Οι Έλληνες ψοφάμε για συνωμοσιολογικές θεωρίες, σιωνιστές, πράκτορες κλπ. Κι άμα ζοριστούμε, μπροστά σε κάθε συμφορά εύκολο το ανάθεμα κι αυτόν που χθες αποθεώναμε, τον φορτώνουμε καχυποψία ή και κατάρες.

Βέβαια, αδέρφια, οι συνωμοσίες κατά του Έθνους προϋποθέτουν σχέδιο. Εμείς όμως πως φτάσαμε ως εδώ; Όλοι ξεχνάνε ότι η κρίση ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με το σκάσιμο της φούσκας των δανείων στην Αμερική.

Οι κερδοσκόποι παίζανε «αεροπλανάκι» και κοντέψανε να σπρώξουνε τον γίγαντα στο Γκραν Κάνυον. Η κρίση μετά μεταδόθηκε στην Ευρώπη και χτύπησε πρώτα εμάς, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία κι ύστερα την Ιταλία.

Η κρίση λοιπόν ξεκίνησε χαοτικά και συνεχίστηκε χαοτικά. Το ΠΑΣΟΚ –μπαρόκ του ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα έκανε εκστρατεία συκοφάντησης της χώρας και προσπάθησε να τα φορτώσει στον Κώστα Καραμανλή. Απ’ όσο θυμάμαι δεν έπεσαν Έλληνες αλεξιπτωτιστές στην Ουάσιγκτον, το 505 Τάγμα Πεζοναυτών δεν κατέκτησε την Ιβηρική ξεκινώντας με ηρωϊκή απόβαση στην Ίμπιζα, ούτε το 4ο Σώμα Στρατού σάρωσε το Δουβλίνο και το Κορκ. Τους φρατέλους τους τσακίσαμε το 1940 αλλά από το πότε δεν έχει ανοίξει μύτη, το πολύ πολύ να «χτυπήσαμε» καμμία ραγκάτζα στα Ιόνια. Τις οικονομίες των ΗΠΑ και των συναδέλφων μας Ιβήρων, Κελτών και φρατέλων δεν τις διαχειρίστηκε ο Αλογοσκούφης ή ο Παπαθανασίου. Πίσω λοιπόν από την κρίση, κρύβεται η παταγώδης αποτυχία της περιβόητης «αυτορύθμισης» των αγορών, η απληστία χρηματοπιστωτικών οργανισμών και μεσαζόντων.

Αν έχουμε ως κράτος, πολιτικό σύστημα και κοινωνία ευθύνη, είναι για το μέγεθος των συνεπειών στη χώρα μας. Ευθύνες τριάντα ετών καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας, ξεσκισμένης «πολιτικής ορθότητας», διαφθοράς, διαπλοκής, διόγκωσης ενός κράτους δεινόσαυρου και φοβικού συνδρόμου απέναντι σε κάθε εχθρό, κάθε μεταρρύθμιση και κυρίως αποδόμησης του εθνικού φρονήματος και των κοινωνικών προτύπων. Δεν επιτρέψαμε μόνο σε μια παρασιτική ολιγαρχία να φάει μέχρι φόδρα ΜΟΠ, επιδοτήσεις και δάνεια, στήσαμε κιόλας στην αγορά ως πρότυπο και λατρευτικό σύμβολο το Λαμόγιο με το βρώμικο μάτι. Κι αυτός ο άθλος ήταν κυρίως επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ, που εξακόντισε στα ύψη το χρέος, έκανε κοινωνική πολιτική και ρουσφετολογία με τα δανεικά, διέλυσε το κράτος και επέτρεψε στην διαπλοκή να γίνει η αφανής πραγματική εξουσία. Παράλληλα βέβαια ξεφτίλισε τις έννοιες των ιδεών και την Φιλοτιμία την αντικατέστησε, ως πέτσινη αρετή, η κουτοπόνηρη επιτηδειότητα.

Χαοτικά λοιπόν φτάσαμε ως εδώ, λόγω μιας παγκόσμιας κρίσης, υφιστάμεθα όμως μεγαλύτερες συνέπειες από τους άλλους γιατί την χώρα την κατέστρεψαν με την ανοχή μας οι ταγοί της, κατά κανόνα πράσινοι, χάσαμε δυο χρόνια με τους ιδεοληπτικούς του κωπηλάτη και χαοτικά συνεχίζεται το έργο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε με ειλικρίνεια ότι αντί για την άμεση καταστροφή επέλεξε την αμφίβολη σωτηρία. Ήξερε πως αν έλεγε ΟΧΙ, το βράδυ μετά την ψηφοφορία

Keywords
Τυχαία Θέματα