Κυβερνητικός εκπρόσωπος ΠΓΔΜ: Καμία επίσημη συνάντηση Ζάεφ - Σπυράκη

Δεν υπήρξε επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ με την κ. Μαρία Σπυράκη, δήλωσε ο Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Independent Balkan News Agency (IBNA).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με IBNA, σε ερώτηση το αν η συνάντηση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ

ήταν τυχαία ή συμφωνημένη, δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση μεταξύ του Ζόραν Ζάεφ και της Μαρίας Σπυράκη.

Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης της πΓΔ της Μακεδονίας Mile Bosnjakovski δήλωσε αποκλειστικά στο IBNA: "Δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση του Πρωθυπουργού Zoran Zaev με την κ. Μαρία Σπυράκη ή άλλο μέλος της αντιπολίτευσης της Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος, ό Πρωθυπουργός και η κ. Μαρία Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) και με αρκετούς Ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το Μαξίμου ζήτησε την αποπομπή της Μαρίας Σπυράκη "για το ζήτημα της επαφής της, στο τέλος του 2017, στις Βρυξέλλες, με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ".

Αποπομπή Σπυράκη ζητεί το Μαξίμου

Αποπομπή της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη ζητεί, με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, για το ζήτημα της επαφής της, στο τέλος του 2017, στις Βρυξέλλες, με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, "η κ. Σπυράκη συνελήφθη ψευδόμενη κατ’ εξακολούθηση για τις μυστικές συναντήσεις της, κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη, με τον Ζόραν Ζάεφ. Χθες η ΝΔ δε βρήκε λέξη να πει για την αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο εάν ο κ. Μητσοτάκης έρθει στην εξουσία, προκειμένου να μη διασπαστεί προεκλογικά η ΝΔ".

Συνεχίζοντας, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι "σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο "τυχαίος καφές" της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ είχε κανονιστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια από το διπλωματικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και η συνάντηση δεν ήταν τόσο "τυχαία", αλλά έγινε στο ξενοδοχείο "Courtyard by Mariott Brüssels", στο οποίο διέμενε η επίσημη αποστολή του Ζόραν Ζάεφ.

Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη, είναι να αποπέμψει άμεσα την "ειδική απεσταλμένη του", καταλήγει.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα