Κυβέρνησης… Goldman Sachs νεότερα

 

Γράψαμε χθες για τις κυβερνητικές διασυνδέσεις της Goldman Sachs Τι συνδέει Goldman Sachs – Ντράγκι – Μόντι – Παπαδήμο; Επειδή όμωςτο  θέμα είναι τεράστιο αναδημοσιεύουμε σήμερα ορισμένα ρεπορτάζ από τον Τύπο:

H Goldman Sachs είναι ο συνδετικός κρίκος των νέων πρωθυπουργών Ιταλίας και Ελλάδας, Μάριο Μόντι και Λουκά Παπαδήμου,

οι οποίοι έχουν «ιεραρχικό» προϊστάμενο τον (επίσης νέο…) διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Η παραπάνω διαπίστωση περιέχεται σε ρεπορτάζ-φωτιά για το παρασκήνιο των ραγδαίων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων στην Ευρώπη, που δημοσίευσε στη χθεσινή «Le Monde» o Βέλγος ερευνητής/δημοσιογράφος Μαρκ Ρος. Πρόκειται για το συγγραφέα του πολύκροτου βιβλίου «Η τράπεζα: Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ελλάδα.

Στην ανάλυσή του ο Ρος (ανταποκριτής γαλλικών και βρετανικών εφημερίδων και τακτικός σχολιαστής του BBC) επισημαίνει πως η ανάδυση τριών στελεχών της Goldman Sachs σε καίρια πόστα σηματοδοτεί την εξάπλωση μιας «κυβέρνησης Goldman Sachs στην Ευρώπη».

Πρώτο στην ιεραρχία τοποθετεί τον Μάριο Ντράγκι, αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού κλάδου της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας από το 2002 ως το 2005. Μια από τις αποστολές του ήταν να πουλήσει τα περίφημα χρηματοοικονομικά προϊόντα swaps, για το «καμουφλάρισμα» του ελληνικού χρέους, που επέτρεψε στην Ελλάδα να μπει στην ευρωζώνη. Ακολουθεί ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs ως το 2005. Τρίτος ιεραρχικά ο νέος Ελληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος την περίοδο 1994-2002, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην επιχείρηση παραποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας από την Goldman Sachs.

Ως άνθρωπος-κλειδί σε αυτή την επιχείρηση «δημιουργικής λογιστικής» αναφέρεται και ο πρώην trader της Goldman Sachs, Πέτρος Χριστοδούλου, σημερινός επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Μας κυβερνά η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs, με την πολύτιμη αρωγή του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου, μέσω ενός αμαρτωλού και καλά κρυμμένου swap (ομολόγου) έμπασε την Ελλάδα, από την πίσω πόρτα, στο ευρώ – με συνέπειες που θα πληρώνει ο λαός μας για πολλά χρόνια ακόμη. Η Goldman Sachs, όπως αποκάλυψε το CNN στις 2 Μαρτίου 2010, πόνταρε στην ελληνική χρεοκοπία! Η  Goldman Sachs, όπως δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» στις 9 Απριλίου 2010, «έραψε στην Ελλάδα το κοστούμι» του ΔΝΤ. Η Goldman Sachs, όπως έγραψε στις 11 Νοεμβρίου η «δημοκρατία» μας, έβγαλε κυβέρνηση στην Ελλάδα με τον δοτό Λουκά Παπαδήμο. Η Goldman Sachs, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», έβγαλε κυβέρνηση σε ολόκληρη την Ευρώπη!

«Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκουν, σε διαφορετικά επίπεδα έκαστος, στην ευρωπαϊκή “κυβέρνηση Sachs”». Ετσι ξεκινάει το άρθρο της «Le Monde» που υπογράφει ο ανταποκριτής της στο Λονδίνο Marc Roche. Εκεί διαβάζουμε ότι η

Keywords
Τυχαία Θέματα