ΕΤΣΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Mε ιδιαίτερη χαρά - για μια ακόμη φορά - διαπιστώνουμε τις ορθές θέσεις και το εκκλησιαστικό ήθος που χαρακτηρίζει το περιοδικό “Ο Σωτήρ”, που εκδίδει η ομώνυμη αδελφότητα θεολόγων, αναφορικά με τους διαλόγους με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους που....
διεξάγει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σε σχόλιό του το καλό περιοδικό καταρχήν επισημαίνει ότι ακόμη και ο Παναγιότατος πια μιλά ξεκάθαρα για την πλήρη αποτυχία των διαλόγων.

Υστερα επισημαίνει ότι οι συνεχείς συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους εμπεδώνουν τον “λαικό οικουμενισμό”
και το συγκρητιστικό πνεύμα της εποχής μας.

Ακολούθως επισημαίνει τον κίνδυνο δημιουργίας σχισμάτων εξαιτίας του σκανδαλισμού από τις οικουμενιστικές ασχημίες και τέλος θέτει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων για την επιτευχθείσα ήδη στην πράξη ένωση Μονοφυσιτών και Ορθοδόξων στο Πατριαρχείο Αντιοχείας το πιο οικουμενιστικό Πατριαρχείο μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Προειδοποιεί μάλιστα το καλό περιοδικό ότι παρόμοιος κίνδυνος υπάρχει και για την Εκκλησία της Αμερικής.

Ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια που λειτουργούσε ο “Ορθόδοξος Σύνδεσμος” των φοιτητών στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στο υπόγειο του Ιερού ναού του Αποστόλου Παύλου, οι ορθόδοξοι φοιτητές όλων των Δικαιοδοσιών έκαναν συμπροσευχές και παρακολουθούσαν διαλέξεις μαζί με τους Μονοφυσίτες, υπό την καθοδήγηση ιερέα της λεγόμενης “Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής” (παλαιότερα γνωστής ως “Μετροπόλια”).!!!

Αν τελικά οι εδώ Αντιοχειανοί ετοιμάζονται για παρόμοιες ασχημίες με τους Μονοφυσίτες ελπίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, όχι μόνον δεν θα τους ακολουθήσουν, αλλά ότι θα εκδιώξουν από τη Συνέλευση των Κανονικών Επισκόπων της Αμερικής, όσους θελήσουν να επιβάλουν αυθαίρετα ένωση με τους μονοφυσίτες.

Και πάλιν να συγχαρούμε το καλό περιοδικό για εκκλησιασιαστικό του φρόνημα, την αντίθεσή του για τις υποχωρήσεις σε θέματα πίστεως, αλλά και για τη δημιουργία σχισμάτων, καθώς επίσης για το σεβασμό και το εκκλησιαστικό ήθος με τον οποίο διατυπώνει τις αντιρρήσεις του για τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς, που δημιουργούν τόσα προβλήματα στην Εκκλησία.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα