Κυριάκος Μητσοτάκης αντί του Μπόρις Τζόνσον στην 10 Downing street! (Video)

Μόλις 36 λέξεις σε μια αράδα, στην τελευταία παράγραφο της σχετικής ανακοίνωσης του πρωθυπουργικού γραφείου, αφιέρωσε ο Μπόρις Τζόνσον στα «μάρμαρα του Παρθενώνα».

Για να πει τα γνωστά και να «βάλει πάγο» στις ελληνικές διεκδικήσεις όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για μια ακόμη φορά ένα εθνικό θέμα παραδόθηκε στην «επικοινωνιακή διαχείριση» με «ανέξοδες» αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού σε βρετανικά ΜΜΕ.

Τα εγχώρια ΜΜΕ

πλειοδότησαν σε φιλοκυβερνητικές εξάρσεις αυτήν την φορά συνοδευμένες με «αρχειακές» συνεντεύξεις της Μελίνας Μερκούρη και με τραγούδια της.

Αλλά το ιστορικό (και νοσταλγικό) βάρος προκάλεσε και την αυτονόητη παρατήρηση: αν δεν ήρθαν τα μάρμαρα με την Μελίνα, θα έρχονταν με την Μενδώνη;

Τα βρετανικά ΜΜΕ αντιμετώπισαν, πάντως, με δημοσιογραφική αμφισημία των Έλληνα πρωθυπουργό.

Στο δημοφιλές βρετανικό πρωινάδικο (Good Morning Britain στο ITV) τον… ετεροπροσδιόρισαν με την παρατήρηση των δημοσιογράφων-παρουσιαστών Piers Morgan και Susanne Reids «πως είναι δυνατόν να υποδεχόμαστε τον Έλληνα πρωθυπουργό και να μην μπορούμε να υποδεχτούμε τον Βρετανό πρωθυπουργό;».

«Εργαλειοποίησαν», δηλαδή, την πρόσκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αναδείξουν για μια πολλοστή φορά το μποϋκοτάζ που έχει κηρύξει ο Μπόρις Τζόνσον στην εκπομπή τους στην οποία, παρά τις συνεχείς προσκλήσεις, έχει να εμφανιστεί… 1595 ημέρες (είχαν ετοιμάσει, μάλιστα και το σχετικό τηλεοπτικό εφέ το οποίο προβλήθηκε ως φόντο στον Έλληνα πρωθυπουργό).

Πρόκειται για βεντέτα του Μπόρις Τζόνσον με την συγκεκριμένη εκπομπή η οποία έφτασε να τον κυνηγάει με τις κάμερες για μια δήλωση είτε (πριν 40 ημέρες) στο συνέδριο των Τόρις είτε (στην προεκλογική περίοδο του 2019) σε μια συνάντηση του Μπόρις Τζόνσον με… γαλατάδες!

Το σχετικό πλάνο με τον Τζόνσον να κουβαλάει γάλατα και τις κάμερες να επιμένουν για μια δήλωση-την οποία τελικώς δεν έδωσε- έχει γίνει viral.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (άνετος και τηλεοπτικά άψογος) προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να τερματιστεί η βεντέτα, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον θα ενθουσιάστηκε με την ιδέα.

Τόσο για τον τερματισμό της βεντέτας όσο και για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην συγκεκριμένη εκπομπή (ο οποίος λίγη ώρα μετά, στην συνάντησή τους, του ζήτησε και τα Ελγίνεια).

Το Good Morning Britain, όμως, έδωσε και συνέχεια στην «εργαλειοποίηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να κορυφώσει την αντιπαράθεσή του με τον Μπόρις Τζόνσον.

Τηλεθεατές της εκπομπής τηλεφωνούσαν στο ITV μετά την εμφάνιση του Έλληνα πρωθυπουργού λέγοντας πόσο τους κέρδισε με την παρουσία του και πόσο θα τον ήθελαν για πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας αντί για τον Μπόρις Τζόνσον.

Τα σχετικά σχόλια αναπαρήχθησαν στα εγχώρια ΜΜΕ σε διθυραμβικούς τόνους, αλλά ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον (ο οποίος έχει διατελέσει και δημοσιογράφος και γνωρίζει άριστα το πολυσύνθετο και εκρηκτικό μηντιακό τοπίο της χώρας του) μάλλον δεν θα είναι και τόσο ευχαριστημένος με όσα έγιναν στο «πρωινάδικο» λίγο πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δείτε το video με την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο βρετανικό «πρωινάδικο» αλλά και το viral video με τον Μπόρις Τζόνσον να κουβαλάει γάλατα.

Μπορείτε να ακούσετε και τα σχετικά σχόλια στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ελλάδα, καλημέρα» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3 FM».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα