Κυρία Λαγκάρντ δώστε εσείς την λίστα

Εχει καταντήσει η απόλυτη γελοιότητα το θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ καθώς στην Ελλάδα τα πάντα γίνονται εν κρυπτώ και όπως συμφέρει τον καθένα. Ετσι, ο Βενιζέλος που κρατούσε στο στικάκι επί δύο χρόνια στο συρτάρι του χωρίς να το δει, κατηγορεί το ΣΔΟΕ και τον Στουρνάρα. Ο Στουρνάρας

βγαίνει και λέει ότι δεν ξέρει τίποτε, ο Ραγκούσης φεύγει από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας τον Βενιζέλο, ο Καπελέρης εκθέτει τον Παπακωνσταντίνου γιατί λέει ότι του έδωσε μόνο 10 ονόματα από τα 2.000 αλλά δεν του ζήτησε να τα ελέγξει.

Μύλος γενικώς την ώρα που τα 2.000 ονόματα συνεχίζουν να μένουν στο σκοτάδι λες και είναι έγκλημα να εμφανιστούν. Να μάθει ο κόσμος ποιοι νόμιμα και δηλωμένα έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό και ποιοι πρέπει να πληρώσουν.

Κι όλη αυτή η ιστορία μπορεί να κρύβει πολύ σκοτεινά κίνητρα ως προς το ότι δεν βγήκαν στο φως. Πολλοί θα αναρωτηθούν αν έχουν σβηστεί ονόματα, αν έχουν υπάρξει εκβιασμοί, αν γενικώς αυτοί που είχαν στα χέρια τους τη λίστα τη χρησιμοποίησαν για ίδιον όφελος.
Και εδώ θα πρέπει να διερευνηθεί και ο ρόλος του ΔΝΤ και της Κ. Λαγκάρντ. Γιατί είχαν στην Ουάσιγκτον τη λίστα και την έδωσαν στον Γ. Παπακωνσταντίνου; Μήπως το ΔΝΤ πιέζει έχοντας ως ατού τα ονόματα που περιέχονται στη λίστα; Μήπως υποκρύπτεται εκβιασμός κατά τη Ελλάδας;

Για να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά, θα μπορούσε κάλλιστα η κ. Λαγκάρντ να δημοσιοποιήσει τη λίστα. Αν δε μπορεί ως ΔΝΤ, να τη δώσει σε κάποιο ξένο μέσο ενημέρωσης και να βγουν όλα στο φως. Αφού εδώ στην Ελλάδα κάνουν όλοι την πάπια, ας βγει η κ. Λαγκάρντ να κάνει τον… παπαγάλο. Ετσι θα σταματήσουν και οποιεσδήποτε υπόνοιες για εκβιασμούς.Γιατί με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις ο καθένας μπορεί να νομίζει ότι το ΔΝΤ χρησιμοποίησε την λίστα για να κρατάει πολιτικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα