Κουΐζ: Τί σχέση έχει η Σαουδική Αραβία, η επίσκεψη Χάφταρ και οι «Πάτριοτ»;

Δίνουν και παίρνουν οι "φήμες" αυτές τις ημέρες για την επίσκεψη Χάφταρ στην Αθήνα, το παρασκήνιό της, και ποιοι ήταν εκείνοι που τον "έστειλαν" στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σίγουρα, ήταν μια επίσκεψη που την ήθελε πολύ η Αθήνα, αν και δεδομένων των συγκυριών (δυο ημέρες πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου) ουδείς μπορεί να εκτιμήσει την χρησιμότητά της. Πόσο μάλλον, εάν η ελληνική πλευρά δεν έχει σχέδιο για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν ήταν μια επίσκεψη που και ο ίδιος ο Χάφταρ την ήθελε, βέβαιον είναι ότι αυτές τις ημέρες κατεγράφησαν κάποιες "συμπτώσεις": Η διαρροή περί αποστολής ελληνικών αντιαεροπορικών συστοιχιών, "Πάτριοτ" στη Σαουδική Αραβία (βλέπε: Ελληνικοί «Πάτριοτ» στη Σ.Αραβία, ενώ κλιμακώνεται η αεροπορική αντιπαράθεση στο Αιγαίο;), η κινητικότητα της Αιγύπτου και της Σ.Αραβίας που στηρίζουν τον Χάφταρ στον λιβυκό εμφύλιο, και αυτή καθεαυτή η επίσκεψή του στην Αθήνα.

Άραγε, συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που λέγουν ότι οι ελληνικοί "Πάτριοτ" στη Σ.Αραβία (τη στιγμή που πιθανότατα θα λείψουν από το Αιγαίο, σε συνθήκες ελληνοτουρκικής έντασης) είναι ένα από τα "ανταλλάγματα" για να έρθει ο Χάφταρ στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα