Κουτσούμπας: Απαράδεκτη η συμφωνία των Πρεσπών

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν εξασφαλίζει σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κουστούμπας ανέφερε πως με τη συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθούν

να υπάρχουν τα αλυτρωτικά συνθήματα όπως ο “Μακεδόνας” πολίτης και η “Μακεδονική” γλώσσα και ουσιαστικά η συμφωνία δημιουργεί εθνότητα. Αυτά είναι πράγματα ανιστόρητα, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θέλουν να διώξουν άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα, από τα Βαλκάνια και για το λόγο αυτό σπεύδουν να προωθήσουν τη συμφωνία με στόχο να καταστήσουν το κράτος των Σκοπίων προτεκτοράτο τους, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην επικείμενη μείωση των συντάξεων και τα παζάρια της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Σχετικά με τις προτάσεις της ΝΔ επισήμανε ότι εξακολουθεί να υπάρχει το δίπολο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τα εξαπτέρυγά τους, με το γνωστό παιχνίδι «βρες τις διαφορές», αφού τα μέτρα που προτείνουν και τα δύο κόμματα είναι στην ίδια κατεύθυνση. «Η διαφορά τους είναι από το ποια τσέπη θα τα πάρει ο καθένας από τον ελληνικό λαό», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο περιστατικό βίας με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα