Κουράγιο Έλληνες, η Μέρκελ φεύγει σε τρία χρόνια

18:29 7/8/2013 - Πηγή: Antinews

Κουράγιο Έλληνες, κουράγιο Ευρωπαίοι, άλλα τρία χρόνια δεν είναι πολλά. Η Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Stern, δεν θα εξαντλήσει την επόμενη 4ετία, εφόσον κερδίσει στις εκλογές, αλλά θα αποχωρήσει στο τελευταίο της έτος και θα παραδώσει σε άλλον την εξουσία, ο οποίος ήδη αναζητείται. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το χρονικό όριο της ενασχόλησης της Σιδηράς Κυρίας τελειώνει το 2016, όταν και θα έχει συμπληρώσει 25 χρόνια

ενασχόλησης με τα κοινά. Όπως αναφέρει το Stern, το μέλλον δεν περιλαμβάνει για την Μέρκελ κάποια θέση «κλειδί» στη διεθνή πολιτική, όπως στην ΕΕ ή τον ΟΗΕ. Αντιθέτως σκοπεύει να εκπληρώσει το όνειρο ζωής που έχει με το σύζυγό της, να ταξιδέψουν από την Αλάσκα ως τη Γη του Πυρός.

Φυσικά ο εκπρόσωπος της Μέρκελ το διέψευσε αλλά είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δημοσίευμα. Αν είναι αληθινό τότε είναι καλύτερα να βλέπουμε τη Μέρκελ να πίνει καφέ στη Γη του Πυρός, από το να τη βλέπουμε στις συνόδους κορυφής. Όχι ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι Γερμανοί να κάνουν τη δουλειά της και μάλιστα πολύ χειρότερα. Όμως, σίγουρα δεν είναι και από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους του πλανήτη αφού έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αποσύνθεση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος το οποίο θα έπρεπε να βασίζεται σε αξίες όπως η αλληλεγγύη, η δημοκρατία και η προσπάθεια βελτίωσης των δεσμών των κρατών – μελών, χωρίς φυσικά να χάνουν την εθνική τους ταυτότητα.

Από την άλλη, το δημοσίευμα μπορεί να είναι ένα ακόμη κόλπο για να παρουσιάσουν τη Μέρκελ… ανθρώπινη. Τη μια τη βλέπουμε να κάνει τον Ιντιάνα Τζόουνς, την άλλη να συμπεριφέρεται σαν απλός άνθρωπος, την τρίτη να κάνει το μπανάκι της με τα ωραία της μαγιό. Πρέπει κι αυτή να δείξει ότι πίσω από το σκληρό προσωπείο της κρύβεται ένας άνθρωπος, μια κοινή θνητή, με αδυναμίες κι όχι μια ανάλγητη γραφειοκράτισσα που ζητά συνεχώς λιτότητα από Γερμανούς και Ευρωπαίους. Καλό το παιχνιδάκι της προβολής, το ξέρουμε κι εδώ στην Ελλάδα. Εδώ είδαμε 100 φορές τον ΓΑΠ να κάνει κανό, τρέξιμο, ποδήλατο και την ίδια ώρα να μας τσακίζει στα μνημόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα