Κουκουλοφόροι καταστρέφουν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας

Υλικές ζημιές σε προσόψεις και πινακίδες καταστημάτων και τραπεζών, κάδους απορριμάτων, φωτεινούς σηματοδότες και πεζοδρόμια προκαλούν τις τελευταίες δύο ώρες οι κουκουλοφόροι που δρουν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία σχεδόν απούσα.

Είχε προηγηθεί πετροπόλεμος μεταξύ των ΜΑΤ και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών που κατάφεραν να

παρεισφρήσουν στο μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του από τον ειδικό φρουρό της ΕΛΑΣ Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ φαίνονται κουκουλοφόροι να ξηλώνουν μέρος του πέτρινου πεζόδρομου στα Προπύλαια που στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ως "πολεμοφόδια".

Η αστυνομική παρουσία είναι διακριτική, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε Ακαδημίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πατησίων και Αμαλίας. Επιπλέον κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου.


Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:00. Εκατοντάδες μαθητές ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όταν άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες για να μην αναγνωριστούν επιτέθηκαν με πέτρες σε παρακείμενη κλούβα της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν αμέσως με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ενώ στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Μασσαλίας που έγινε και χρήση χημικών.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν φωτοβολίδες και άναψαν φωτιές σε κάδους της Πανεπιστημίου, μπροστά από τα ιστορικά κτήρια της Ακαδημίας και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία της αστυνομίας, οι άγνωστοι έχουν στήσει αυτοσχέδια οδοφράγματα στη Σίνα και εξακολουθούν να προκαλούν υλικές ζημιές.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουκουλοφόροι, Αθήνας,koukouloforoi, athinas