Δεν ανανεώνεται η θητεία του Λιαργκόβα στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Αποχωρεί μετά από πενταετή θητεία ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, καθ. Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Πέμπτη υπήρξε συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον κ. Λιαργκόβα στην οποία έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να ζητηθεί η ανανέωση της θητείας του η οποία έληξε και τυπικά στο τέλος Νοεμβρίου.

Στην ίδια συνάντηση, όμως, ζητήθηκε από τον κ. Λιαργκόβα

να διατηρήσει τα καθήκοντά του μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής αντικαταστάτη του, μέσω ανοιχτής προκήρυξης.

Η απόφαση περί μη ανανέωσης της θητείας του κ. Λιαργκόβα για άλλη μια πενταετία ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και από τον ίδιο καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρχε πολύ μεγάλη ένταση στις σχέσεις του με την κυβέρνηση. Πιο πρόσφατα η ένταση αυτή εκδηλώθηκε κατά τη δημοσίευση της τελευταίας έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού, με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το Προεδρείο της Βουλής να επικρίνουν τα ευρήματά της. Τόσο ο Ευκ. Τσακαλώτος, όσο και ο Ν. Βούτσης εξέφρασαν έκπληξη για συμπεράσματα της έκθεσης που αμφισβητούσαν -κατά τη γνώμη τους- τη "θεαματική επίδοση" της οικονομίας, ενώ του είχαν "χρεώσει" κατά κάποιο τρόπο προσωπικά το ότι για να οδηγηθεί σε αυτά τα συμπεράσματα χρησιμοποίησε εσφαλμένα στοιχεία. Ο κ. Λιαργκόβας προσπάθησε να "αμυνθεί" λέγοντας ότι το Γραφείο Προϋπολογισμό δουλεύει τις εκθέσεις του ανάλογα με τα στοιχεία που του δίνει το υπουργείο Οικονομικών και η κάθε Αρχή.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι πενταμελές ανεξάρτητο όργανο, τα μέλη οποίου επιλέγονται από την Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα. Η θητεία των υπόλοιπων τεσσάρων μελών λήγει την προσεχή άνοιξη, προς το τέλος Φεβρουαρίου.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα