Κωμωδία “η Ελλάς”

Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια η πρώτη εβδομάδα ενός έτους δεν είχε τέτοιο ενδιαφέρον. Αν ήθελε κανείς να σκιαγραφήσει τα όσα συνέβησαν θα έμενε έκπληκτος από τις εναλλαγές συναισθημάτων, το δράμα και την κωμωδία, το θέατρο και τη… σταντ απ κόμεντι. Όλα μαζί σε μια χώρα που αποδεικνύει πολύ συχνά ότι το σοβαρό συμβαδίζει με το γελοίο, οι καλοί μπερδεύονται με τους κακούς.

Τώρα λοιπόν που πέρασε η εβδομάδα τι μας έμεινε κάνοντας μια σύνθεση των

ειδήσεων;

Σα να έχουμε ένα όραμα, βλέπουμε το Πέτρο Τατσόπουλο να διαβάζει το εγχειρίδιο της τρομοκρατίας και να καπνίζει τα πούρα που το υπουργείο Οικονομικών ξέχασε να φορολογήσει, γι’ αυτό και αποσύρει την τροπολογία.

Βλέπουμε τον Χριστόδουλο Ξηρό να κάνει με το μπαγλαμαδάκι του καντάδα κάτω από το σπίτι της Όλγας Τρέμη κι αυτή να… τρέμει από συγκίνηση που ανακάλυψε ότι ο τρομοκράτης πήρε άδεια.

Βλέπουμε τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στην… συναυλία της Ελληνικής προεδρίας και να χορεύει ταγκό με τον Τατσόπουλο διότι δεν μπορεί να αποχωριστεί τον γίγαντα της πολιτικής και της διανόησης. Κι όσο αυτός τον διώχνει τόσο ο Πέτρος και ο λύκος έρχονται κοντά του.

Βλέπουμε τον Γ. Παπανδρέου να μπλογκάρει στον ιστότοπο της Αριάνας Χάφιγκτον και να προωθεί σε όλο τον πλανήτη τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας, φυσικά χωρίς αμοιβή.

Βλέπουμε τον Άγγελο Φιλιππίδη να πίνει άνετος τον καφέ του στο Εμπάϊαρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης μετρώντας τις ημέρες για να γυρίσει την Ελλάδα και να συλληφθεί. Διότι καλό το Μπιγκ Απλ αλλά ο Κορυδαλλός καλύτερος. Βεβαίως, δεν αποχωρίζεται το κινητό του τηλέφωνο και έχει μαζί του και 10 μπαταρίες διότι πώς να εξηγήσει σε όλα τα κανάλια για τα 6 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν από το 2008 μέχρι το 2012 στους λογαριασμούς του;

Βλέπουμε τον Δημήτρη Κοντομηνά να σιγοκαίγεται και να παθαίνει ηλίαση στις Μαλδίβες που βρέθηκε στις γιορτές, παρά το γεγονός ότι είχε… καλή παρέα και τον Βερύκιο να του κάνει αέρα με βεντάλια από εκατομμύρια ευρώ. Πάντα κοντά στη θάλασσα διότι είναι συνηθισμένος στα «θαλασσοδάνεια», έπαθε ίλιγγο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να παρακολουθεί απρόσκοπτος το αγαπημένο του κανάλι, τον αντικειμενικό Alpha.

Βλέπουμε τον Γ. Προβόπουλο να φωνάζει «αόμματος» στην Ομόνοια, διότι μάλλον δε βλέπει την τύφλα του αφού τα σκάνδαλα στις τράπεζες «μίλαγαν» μόνα τους, αλλά αυτός έκανε την πάπια.

Βλέπουμε την Αναστασία Σακελλαρίου με κουρέλια, γιατί τα ταγεράκια της τσαλακώθηκαν από την πολύ δουλειά που έχει ένα χρόνο τώρα, αφού πρέπει να ιδρώσει για να δικαιολογήσει την αμοιβή των 215 χιλιάδων ευρώ.

Ρίχνουμε μια ματιά στον Κορυδαλλό όπου οι «Πυρήνες της Φωτιάς» δίνουν εντολή στους δεσμοφύλακες να πάρουν κάμψεις ενώ παράλληλα ζητούν χαβιάρι για δείπνο και παγωτό, αλλιώς θα κάνουν λίμπα τη φυλακή και θα βάλουν βόμβα στους δικαστές.

Βλέπουμε τον Άδωνι περίλυπο να ζητάει απεγνωσμένα «δώστε μου πίσω το 25ευρω» γιατί είναι η μόνη λύση για τα νοσοκομεία.

Βλέπουμε κι άλλους υπουργούς Άμυνας να τους έχει πιάσει κρύος ιδρώτας αφού οι μίζες έχουν μπουκώσει τόσο κόσμο που δεν ξέρει κανείς αν υπάρχει έστω κι ένας που είναι «καθαρός».

Ακούμε τον νομπελίστα της οικονομίας, Γιάννη Βαρουφάκη να ζητά ξανά την παραίτηση της κυβέρνησης και του Στουρνάρα για να μπορέσει να έρθει κι αυτός από την κρύα Αμερική να σώσει την Ελλάδα.

Από τη γωνία… σκάει μύτη η Ντόρα Μπακογιάννη και κάνει δηλώσεις για την τρομοκρατία ως ειδική. Άλλωστε, σε μια τραγική στιγμή έστησε όλη την πολιτική της καριέρα, να χάσει την ευκαιρία;

Α, μην ξεχνάμε, ανήμερα των Θεοφανίων είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα να βουτάει να αρπάξει τον σταυρό που έριξε ο Σαμαράς. Με τη φόρα που πάρει μέχρι και παπάς θα ντυθεί προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός.

Στο ανεμοδαρμένο νησί της Ικαρίας βλέπουμε τον καπετάνιο του «Ηλιάτορα» Πάνο Καμμένο να σηκώνει σημαία πειρατική στον ξενώνα της πεθεράς του που έγινε βιλίτσα. Και με τρεμάμενη φωνή να μιλά για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας που απειλούνται από τους Ελοχίμ οι οποίοι έχουν πάρει τα ψεκαστικά και ρίχνουν στην Ελλάδα.

Και τον Μιχάλη Λιάπη να κυκλοφορεί με πλαστό αυτοκίνητο και κανονικές πινακίδες. Να πηγαίνει μια βόλτα στη βίλα του στο Καρπενήσι που όμως είναι ξενοδοχείο αλλά επειδή τον πήραν στο κατόπι αποφασίζει ένα ταξίδι στη Χαβάη για να ξεφύγει από την καταραμένη ζωή του και ίσως για να βρει τον γνωστό… σε όλους μας τουρίστα.

Και όλο αυτό το θέατρο σκιών, όπου ανύπαρκτοι όπως ο Τατσόπουλος, ο Ξηρός ή ο Καμμένος κερδίζουν το 15λεπτο της δημοσιότητάς τους, παρακολουθούν αποσβολωμένοι οι κουρασμένοι, πεινασμένοι και απογοητευμένοι Έλληνες. Βρίσκουν το κουράγιο και γελάνε γιατί δεν τους έμεινε και τίποτε άλλο.

Καλή εβδομάδα

Αριστερός Ψάλτης

Keywords
Τυχαία Θέματα