Κομισιόν: Αισιοδοξία πως θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου

«Ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, παραμένει αισιόδοξος ότι το Γιούρογκρουπ θα μπορέσει να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου, Σάιμον Ο Κόνορ.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει φήμες ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου, ο κ. Ο Κόνορ υπενθύμισε πρόσφατη δήλωση του Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο,

ώστε στις 12 Νοεμβρίου το Γιούρογκρουπ να αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο Όλι Ρεν είχε τονίσει πως η απόφαση αυτή απαιτεί σημαντική προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, ιδιαίτερα από την ελληνική Βουλή, η οποία πρόκειται να ψηφίσει αύριο ένα σημαντικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και τις επόμενες ημέρες τον προϋπολογισμό του 2013.

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης ότι, σύμφωνα με τον Επίτροπο Ρεν, πρέπει να αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα μέλη της τρόικας συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για το θέμα αυτό, προκειμένου να παρουσιάσουν τα κοινά συμπεράσματά τους στο Γιούρογκρουπ της 12ης Νοεμβρίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Τέλος, πρόσθεσε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας παραμένει αισιόδοξος πως το Γιούρογκρουπ θα λάβει τις τόσο απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα